Annonse

Nyhetsstudio

Støre om bråket i Trondheim Ap: - Nå må det bli slutt på bråk
Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Støre om bråket i Trondheim Ap: - Nå må det bli slutt på bråk

Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

Bakgrunnen er årsmøtet til lokallaget på lørdag, hvor Trond Giske ble valgt som nestleder etter et benkeforslag.

Giske har blitt anklaget for å jobbe i kulissene og planlegge et kupp. Dette avviser Trond Giske mandag morgen.

- Dette var ikke noe kupp. Det var en helt ordinær demokratisk prosess. Det må gå an å ha slike prosesser i et politisk parti uten at vi snakker om person, sier Giske om årsmøtet i Trondheim Ap.

Giske sier han er åpen for å vende tilbake til Stortinget, men at han fortsatt sitter på gjerdet.

- Og jeg vil avvise blankt at Nidaros støttet lederbytte i Trondheim Ap på grunn av en konflikt mellom meg og avgått leder, sier Giske til NRK.

Annonse
Ellevilt fyrverkeri i Oslo - flere slo alarm
Man kunne se fyrverkeriet fra flere steder i Oslo. Foto: Emma Eriksson / Dagbladet

Ellevilt fyrverkeri i Oslo - flere slo alarm

Fredag kveld kunne man både se og høre et stort fyrverkeri i Oslo.

Dagbladet har blitt ringt opp av flere som lurer på hva bråket er.

- Lyden kom fra overalt. Alle i blokka sto med hodet ut av vindu, sier en tipser.

Oslo-politiet bekrefter at de har fått flere meldinger om smell i kveld, men:

- Dette er et større forhåndsmeldt fyrverkeri fra fartøy og lekter ute i Oslo havn, beroliger de på X.

Operajonsleder Line Skott tilføyer at fyrverkeriet ble sendt opp fra to fartøy og en lekter ute i havna, i forbindelse med et arrangement på Ekerbergrestauranten - der Christian Ringnes feirer bursdag i kveld.

- Dette var meldt på forhånd, både av Oslo kommune, brannvesenet og politiet, men til tross for dette fikk vi veldig mange telefoner da det ble sendt opp. Det er for så vidt bra det, at vi har borgere som er på vakt, sier Skott til Dagbladet.

Hun sier at det nå har roet seg med telefoner.

Slo flere personer - kjørt i arresten

En beruset person slo flere personer, kom med alvorlige trusler og forstyrret den alminnelige ro og orden i Hafjell fredag kveld, melder Innlandet politidistrikt på X.

Personen, en mann i 20-åra, er kjørt i arresten. Politiet oppretter sak.

Annonse

Oppretter sikkerhetssone på grunn av hyttebrann

Nødetatene er på vei etter melding om brann i ei hytte i Lærdal.

Politet har nå opprettet en sikkerhetssone på 300 meter, ettersom det skal befinne seg gassflasker i hytta.

RV52 i området er derfor stengt.

- Nødetatene er nå fremme på stedet, og brannvesenet driver nå med slukningsarbeid. Hytta er overtent, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker, til Dagbladet.

Han opplyser om at det ikke er noen annen bebyggelse innenfor sikkerhetssonen, og at det ikke er noen fare for spredning.

Politet forteller at de er i kontakt med eieren av hytta, men at vedkommende ikke er på stedet.

Forsvaret: Transporten av kong Harald anslås å koste 2 millioner kroner

Forsvarets oppdrag med å få kong Harald hjem fra Malaysia anslås å koste 2 millioner kroner, og tas over forsvarsbudsjettet.

Det skriver Forsvaret i en oppdatering på sine nettsider fredag kveld.

Til VG sier oberstløytnant og pressetalsperson Stine Barclay Gaasland i Forsvaret at oppdraget ikke har noen umiddelbar konsekvens for Forsvarets oppdragsportefølje.

Tirsdag opplyste Kongehuset at kong Harald var blitt syk i løpet av sitt ferieopphold i Malaysia og var innlagt på sykehus på Langkawi med en infeksjon.

- Hans Majestet Kongen er fortsatt i bedring. Kongen vil være på sykehuset i noen dager til for behandling og ro, før hjemreise, skriver Slottet i en oppdatering fredag.

Forsvaret har startet oppdraget med å hente ham hjem til Norge, men det er foreløpig ikke klart når kongen lander på norsk jord.

SAS' medisinske evakueringsfly, som skal fly kongen hjem, tok av fra Gardermoen torsdag ettermiddag. Det landet på Langkawi tidlig fredag morgen.

Forsvaret opplyser fredag kveld at den medisinske transporten er anslått å koste rett over 2 millioner kroner og tas av forsvarsbudsjettet.

Av hensyn til sikkerheten vil de ikke gå i detalj om tidspunktet for transporten og hvordan kongen kommer seg hjem til Norge.

Kongens livlege er på plass på Langkawi. Han opplyste torsdag at kongen er på bedringens vei, men at han fortsatt får medisinsk behandling på sykehuset.

Tidligere i vinter var kong Harald sykmeldt i en periode med en luftveisinfeksjon. Det siste året har også bydd på noen sykdomsperioder for kongen, og han har vært sykmeldt med infeksjoner og koronasykdom. I fjor sommer var han innlagt på Rikshospitalet i én uke.

I kongens fravær er det kronprins Haakon som er regent i Norge.

Sammen med dronning Sonja er kong Harald på ferie på Langkawi, som er en øygruppe i Andamanhavet, rundt 30 kilometer utenfor det malaysiske fastlandet.

Kronprinsparet, som de siste dagene har befunnet seg på Finse, kommenterte kongens helsetilstand onsdag.

- Vi syntes det virket som formen var litt bedre. Kongen var ved godt mot. Livlegen hans har kommet til Malaysia og har fått dannet seg et første bilde. Tilbakemeldingen hans er tilsvarende som vårt inntrykk, sa kronprins Haakon til pressen da.

(NTB)

Annonse