Annonse
OL i Beijing fra 4. til 20. februar.
Norske i aksjon05. juli

12:05

Curling, blandet: Norge - Tsjekkia

Discovery+

06:05

Curling, blandet: USA - Norge

Discovery+

12:05

Curling, blandet: Norge - Canada

Discovery+

00:35

Curling, blandet: Italia - Norge

Discovery+

01:05

Curling, blandet: Australia - Norge

Discovery+

Viser 1 av 27

Annonsørinnhold

Annonse
Annonse
OL ga radiorekord for NRK
Foto: Heiko Junge / NTB

OL ga radiorekord for NRK

OL-sendingene i kanalen NRK Sport løftet NRK Radio til bestenotering i antall unike lyttere, melder Kampanje.

OL i Beijing var svært populært hos NRKs radiolyttere og knuste tallene fra sommer-OL i Tokyo i fjor. Den daglige dekningsgraden i uke 7 var på 414.000 lyttere i snitt, betydelig høyere enn snittet på 224.000 under sommerlekene.

Dessuten bidro sportskanalen til at NRK tre ganger under OL hadde flere unike radiolyttere enn den tidligere rekorden. Det opplyser radiosjef Cathinka Rondan til Kampanje.

- Hele tre dager bidro NRK Sport til at vi hadde over 236.000 unike brukere, som slår vår tidligere rekord fra desember 2021, sier Rondan.

- Det er kjempegode tall som er veldig gledelige for oss. Vi har ikke hatt noen spesiell strategi, men den generelle er at man gjennom forskjellige kanaler henviser og opplyser om at man kan følge sport på NRK Sport.

Den aller mest populære radiosendingen for NRK under OL var sendingen med herrenes skiskytterstafett og skøyteherrenes semifinale i lagtempo.

(NTB)

Snøkaos ga flytrøbbel for svenske OL-helter
Foto: AP

Snøkaos ga flytrøbbel for svenske OL-helter

Uvær i Stockholm skapte trøbbel rundt OL-hjemreisen til de svenske langrennsstjernene mandag, som trengte to forsøk på den siste etappen fra Gardermoen.

Flyturen som skulle ta de svenske OL-heltene det siste stykket hjem fra Oslo til Stockholm etter en lang reise fra Kina, gikk ikke helt som planlagt.

Som følge av tett snøvær i Stockholm lot det seg ikke gjøre å lande på Arlanda. I stedet måtte SAS-flyet snu og sette kursen tilbake til Gardermoen.

Etter et nytt forsøk, kunne langrennsløperne endelig sette føttene på svensk jord klokken 22.15, skriver Expressen.

Det vekslet mellom hop og fortvilelse, sier Ebba Andersson. Frida Karlsson sier den siste piffen gikk ut av henne da de måtte gjøre vendereis.

– Da piloten sa at vi skulle snu … Da slukket den siste flammen i Frida Karlsson. Så da sovnet jeg, sier hun etter å ha landet på Arlanda.

Avisen skriver at Jonna Sundling, Calle Halfvarsson, Jens Burman, William Poromaa, Emma Ribom og Charlotte Kalla var om bord på det samme flyet som Andersson og Karlsson.

(NTB)

Annonse
Ut mot russisk påstand
Foto: NTB

Ut mot russisk påstand

Jurij Borodavko, trener for Aleksandr Bolsjunov, mener femmila i OL ble kortet ned etter press fra den norske ledelsen.

Til den russise avisa Championat sier han at det ble gjort for å gi Klæbo en mulighet til å gå.

- Dersom rennet var 50 kilometer i dette været, ville han ikke gå. Han (Klæbo) er en av favorittene, og derfor klarte de (norske) å få pushet igjennom en reduksjon i distansen, sier han.

NRK omtalte saken først.

Klæbo stilte til start til tross for magetrøbbel, og endte opp med å bryte.

Etter å ha landet på Gardermoen svarer han på den russiske påstanden.

- Jeg vet ikke hva innspillene fra ledelsen var. Det er en avgjørelse FIS har gjort selv, sier han til Dagbladet.

Til NRK avviser renndirektør Pierre Mignerey at norsk press var årsaken.

- Det var definitivt ikke resultat av norsk press eller press fra noen andre, sier han til statskanalen.

Ny vending i dopingskandalen
Foto: AFP

Ny vending i dopingskandalen

Historien om Kamila Valieva (15) ble en av OLs store snakkiser. Midt under OL ble det offentlig at hun hadde testet positivt for hjertemedisinen trimetazidin, en medisin som står på dopinglista.

Hun fikk likevel lov til å delta på grunn av at hun bare er 15 år, og er dermed ikke gammel nok til å være underlagt IOC sine dopingregler.

I den påfølgende konkurransen, der hun var storfavoritt, falt hun i finalen og brast i gråt.

Like etterpå skal hun ha blitt skjelt ut av sin trener Eteri Tutberidze, som mente at hun på ingen måte kjempet hardt nok.

- Hvorfor ga du deg? Forklar det for meg, hvorfor? Hvorfor sluttet du helt å gå for det? sa treneren til en tårevåt Valieva.

Responsen skapte sterke reaksjoner. En av dem, IOC-president Thomas Bach, beskrev det som «skummelt å se på».

Nå har historien tatt en ny vending.

Treneren forsvares nå fra høyeste hold i Russland. Dmitry Peskov, en talsmann for den russiske presidenten Vladimir Putin, sier at han respekterte Bachs mening, men er ikke enig.

- Han (Thomas Bach) liker ikke tøffheten til trenerne våre, men alle vet at tøffheten til en trener i en eliteidrett er nøkkelen for at utøverne skal oppnå seire, sier Peskov ifølge Reuters.

- Og vi ser at utøverne oppnår seire. Så la oss være stolte av vinnerne våre, gratulerer til medaljevinnerne våre. Valieva ble nummer fire, men i eliteidrett er det den sterkeste som vinner, sier han videre.

Gullet gikk til Valieva lagvennine Anna Sherbakova.

Les hele saken

Bekrefter: Testet positivt

Annonse
Støtter Johaug-vraking på lagsprinten
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Støtter Johaug-vraking på lagsprinten

Therese Johaug vant tre individuelle OL-gull i Beijing, og flere av konkurrentene fryktet at Johaug dessuten skulle stille opp på lagsprinten i OL og bruke kapasiteten der.

I stedet falt landslagsledelsens valg på Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng, som endte på 8. plass på lagsprinten som Tyskland overraskende vant.

Flere distanseløpere klarte seg bra på lagsprinten, hvilket gjorde at mange satt igjen med inntrykket av at her burde Johaug gått for Norge.

Det er imidlertid ikke Johaugs personlige trener Pål Gunnar Mikkelsplass enig i.

- Therese har ikke toppfart nok til å gå fort nok på en lagsprint. Hun kunne nok uansett ikke ha forsterket det norske laget så mye at det hadde blitt medalje, sier Mikkelsplass til Dagbladet.

- Det var også en totalvurdering i det, hvor lagsprinten ville vært et forstyrrende element inn mot tremila. Det ville vært gambling inn mot tremila å gå lagsprinten, mener han.

- Jeg tror derfor at det var et smart valg. Det hadde fort blitt for mye mas og rot i feltgåing, hvor Therese ikke har hurtighet nok til å gå raskt forbi et felt.

Bror og trener Karstein Johaug er enig med Mikkelsplass.

- Therese var dessuten litt sliten etter 10-kilometeren, som kostet mer enn normalt. Og vi har trent så mye mot tremila. Du aner ikke. Alle skøyteøkter i sommer og høst har vært rettet mot den, sier han til Dagbladet.