Annonse
Annonse
OL ga radiorekord for NRK
Foto: Heiko Junge / NTB

OL ga radiorekord for NRK

OL-sendingene i kanalen NRK Sport løftet NRK Radio til bestenotering i antall unike lyttere, melder Kampanje.

OL i Beijing var svært populært hos NRKs radiolyttere og knuste tallene fra sommer-OL i Tokyo i fjor. Den daglige dekningsgraden i uke 7 var på 414.000 lyttere i snitt, betydelig høyere enn snittet på 224.000 under sommerlekene.

Dessuten bidro sportskanalen til at NRK tre ganger under OL hadde flere unike radiolyttere enn den tidligere rekorden. Det opplyser radiosjef Cathinka Rondan til Kampanje.

- Hele tre dager bidro NRK Sport til at vi hadde over 236.000 unike brukere, som slår vår tidligere rekord fra desember 2021, sier Rondan.

- Det er kjempegode tall som er veldig gledelige for oss. Vi har ikke hatt noen spesiell strategi, men den generelle er at man gjennom forskjellige kanaler henviser og opplyser om at man kan følge sport på NRK Sport.

Den aller mest populære radiosendingen for NRK under OL var sendingen med herrenes skiskytterstafett og skøyteherrenes semifinale i lagtempo.

(NTB)

Annonse
Snøkaos ga flytrøbbel for svenske OL-helter
Foto: AP

Snøkaos ga flytrøbbel for svenske OL-helter

Uvær i Stockholm skapte trøbbel rundt OL-hjemreisen til de svenske langrennsstjernene mandag, som trengte to forsøk på den siste etappen fra Gardermoen.

Flyturen som skulle ta de svenske OL-heltene det siste stykket hjem fra Oslo til Stockholm etter en lang reise fra Kina, gikk ikke helt som planlagt.

Som følge av tett snøvær i Stockholm lot det seg ikke gjøre å lande på Arlanda. I stedet måtte SAS-flyet snu og sette kursen tilbake til Gardermoen.

Etter et nytt forsøk, kunne langrennsløperne endelig sette føttene på svensk jord klokken 22.15, skriver Expressen.

Det vekslet mellom hop og fortvilelse, sier Ebba Andersson. Frida Karlsson sier den siste piffen gikk ut av henne da de måtte gjøre vendereis.

– Da piloten sa at vi skulle snu … Da slukket den siste flammen i Frida Karlsson. Så da sovnet jeg, sier hun etter å ha landet på Arlanda.

Avisen skriver at Jonna Sundling, Calle Halfvarsson, Jens Burman, William Poromaa, Emma Ribom og Charlotte Kalla var om bord på det samme flyet som Andersson og Karlsson.

(NTB)

Annonse
Ut mot russisk påstand
Foto: NTB

Ut mot russisk påstand

Jurij Borodavko, trener for Aleksandr Bolsjunov, mener femmila i OL ble kortet ned etter press fra den norske ledelsen.

Til den russise avisa Championat sier han at det ble gjort for å gi Klæbo en mulighet til å gå.

- Dersom rennet var 50 kilometer i dette været, ville han ikke gå. Han (Klæbo) er en av favorittene, og derfor klarte de (norske) å få pushet igjennom en reduksjon i distansen, sier han.

NRK omtalte saken først.

Klæbo stilte til start til tross for magetrøbbel, og endte opp med å bryte.

Etter å ha landet på Gardermoen svarer han på den russiske påstanden.

- Jeg vet ikke hva innspillene fra ledelsen var. Det er en avgjørelse FIS har gjort selv, sier han til Dagbladet.

Til NRK avviser renndirektør Pierre Mignerey at norsk press var årsaken.

- Det var definitivt ikke resultat av norsk press eller press fra noen andre, sier han til statskanalen.

Annonse