Annonsørinnhold
Frykter tortur
Den Norge-tilknyttede russeren Jan Petrovskij anklages for å være nynazist og krigsforbryter. Han vil imidlertid ikke bli utlevert til Ukrai..
Antons elleville balkong: - Verdt hver krone
- Dette er min julepresang til alle, sier Anton Andersson (32) til Dagbladet.
- Livet er skjørt
Røper detaljer om bryllupet.
Ikke gjør disse julebord-tabbene
Mange tar med seg dårlige vaner til julebordet. Ekspertene gir sine beste råd til hvordan man skal håndtere kvelden ute med kollegaene. - Ik..
Bekrefter beinbrudd
Emil Breivik (23) har fått svar etter den stygge smellen i cupfinalen.

Dette skapte klagestorm
Da den japanske OL-vinneren Miu Goto skulle bli hyllet for gullet i hjembyen, var det ordføreren som stjal alle overskriftene.
For under seremonien dro ordfører Takashi Kawamura ned maska si, og helt uoppfordret tok han en bit av medaljen til Gota. Noe som er vanlig dersom det er din OL-medalje, men kanskje hakket mer uvanlig når du bare får låne den av den virkelige vinneren.
Hendelsen skapte sterke reaksjoner.
- For det første mangler han respekt for utøverne som under OL måtte legge medaljene sine rundt halsen selv eller be lagkameratene om å gjøre det for å unngå smitte. Og nå biter han medaljen? Det er utenkelig for meg, uttalte den japanske OL-fekteren Yuki Ota ifølge Kyodo.
Han var på langt nær den eneste som irriterte seg.
Byen skal ha fått over 7000 klager på hendelsen, skriver Kyodo. Nå beklager ordføreren.
- Jeg gjorde symbolet på årevis med hardt arbeid skittent. Jeg beklager av hele mitt hjertet, sa ordføreren og fortalte at han nå forsøker å ordne slik at medaljen kan erstattes.

- Innbyggerne må betale
Kostnadene til Tokyo-OL har sprukket flere ganger, og nå som japanske skattebetalere ventes å dekke over tapet, vil OL falle i kurs i Japan, mener eksperter.
OL ble holdt uten tilskuere på nesten samtlige arenaer, noe som betød at mesteparten av de anslåtte billettinntektene på 820 millioner dollar falt bort, skriver avisen Japan Times.
Totalkostnaden for OL har vært estimert til omkring 150 milliarder kroner, men flere har anslått at kostnaden kan være omkring 50 prosent høyere. Av totalen skulle organisasjonskomiteen og Tokyo by dekke omkring 80 prosent, mens sentrale myndigheter skulle stå for resten.
– Japanere er kjent som tilhengere av OL, men dette kan bli husket som lekene der japanere begynte å mislike OL, delvis på grunn av kostnadene, sier professor Naofumi Masumoto ved Musashino universitet, ifølge Japan Times.
– Det er allerede bestemt i en kontrakt at vertsbyen finansierer underskuddet, så i utgangspunktet ventes det at innbyggerne i Tokyo må betale tilbake dette tilbake i form av skatt i mange år, sier han.
Myndighetene i Tokyo er de eneste blant de 47 prefekturene i landet som ikke får økonomisk støtte fra staten.
En annen professor, Yuji Nakamura ved Utsunomiya universitet, mener at Tokyo kan argumentere for at det ikke er rettferdig at byen må bære alle de ekstra kostnadene siden det var staten som erklærte unntakstilstanden som utelukket tilskuere under lekene.
Nakamura påpeker også at IOC (Den internasjonale olympiske komité), som stort sett får sine inntekter fra TV-kringkasting og ikke er direkte påvirket av billettsalg, «muligens kan hjelpe til med å dekke deler av tapet».
(©NTB)

Auksjonerer vekk medalje
Krystsina Tsimanouskaja, den hviterussiske OL-sprinteren som har fått asyl i Polen, auksjonerer bort en gammel medalje for å hjelpe andre utsatte utøvere.
Tsimanouskaja har fått innvilget politisk asyl i Polen etter at hun protesterte da hviterussiske lagledere beordret henne til å reise hjem fra OL og tilbake til Minsk etter at hun hadde kritisert lagledelsen.
Saken, som har vakt stor oppmerksomhet, har sin bakgrunn i at Tsimanouskaja, i likhet med over 2000 hviterussiske idrettspersonligheter, har undertegnet et brev der det kreves nyvalg i Hviterussland, og at politiske fanger settes fri.
Nå vil hun støtte andre utsatte idrettsutøvere i hjemlandet ved å auksjonere vekk sølvet hun vant på 4 x 100 meter under Europalekene hjemme i Minsk i 2019. Pengene skal gå til en hviterussisk forening som jobber med å gi støtte til idrettsutøvere som har blitt tilsidesatt eller fengslet for sine politiske meninger.
(NTB)

Japans statsminister takker folket for et trygt OL
Japans statsminister Yoshihide Suga takker det japanske folk for at OL kunne bli gjennomført. Han mener landet kom seg gjennom de olympiske lekene med glans.
– Selv om de olympiske lekene ble utsatt ett år og holdt med noen begrensninger, mener jeg at vi var i stand til å oppfylle vårt ansvar som vertsnasjon, sa Suga mandag, ifølge nyhetsbyrået DPA.
Det ble sagt av den japanske statsministeren i Nagasaki, der de markerte at det var 76 år siden byen ble atombombet av USA i 2. verdenskrig.
– Jeg vil uttrykke min oppriktige takknemlighet til det japanske folket for deres forståelse og samarbeid, fortsatte Suga.
Tokyo 2020 ble utsatt ett år som følge av koronapandemien. Et flertall av det japanske folk var imot at lekene skulle bli holdt også i 2021, men regjeringen bestemte seg for å avholde lekene uansett, uten tilskuere på tribunene i Tokyo.
(NTB)