OL i Tokyo

Stian With

Ny jobb:

Suzann Pettersen blir golfekspert for Discovery+ under OL. Det bekrefter Discovery i en pressemelding.

- Jeg gleder meg skikkelig til golfturneringene i OL. På herresiden har vi en av de store medaljekandidatene i Viktor Hovland. Det er selvfølgelig et veldig trangt nåløye, men vi har absolutt en medaljekandidat i Viktor, sier "Tutta" i pressemeldingen.

- Jeg vet selv hvor stort det er å være med i et OL, så jeg håper de norske spillerne bare nyter øyeblikket. Gjør de det, så kan dette bli veldig spennende for oss nordmenn, fortsetter hun.

Sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen, er strålende fornøyd med å få den tidligere golfproffen med på laget under OL.

- Vi er svært glade for å få Suzann med på laget som ekspert og ekspertkommentator under OL. Det er få som vet mer om hva som skal til for å hevde seg i verdenstoppen enn Norges mest meritterte golfspiller, sier han.

Johannessen opplyser videre om at Pettersen vil kommentere kvinnenes golfturnering under OL, mens hun vil være ekspert i studio da gutta spiller.

På herresiden er er Kristian Krogh Johannessen og Hovland de norske deltakerne. Hovland er en av de store favorittene til å ta et OL-gull, men må nok finne seg i å dele det favorittstempelet med blant annet Colin Morikawa (USA) som vant The Open forrige helg.

På kvinnesiden skulle i utgangspunktet Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud spille, men onsdag bekreftet Skaprnord at hun ikke stiller.

Guttas turnering starter allerede torsdag om en uke, mens kvinnene starter onsdag 4. august.

Turneringen spilles på Kasumigaseki Country Club.


Foto: NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Slakter amerikanere:

Fridrettsverden ble rammet av et sjokk torsdag da USA ikke klarte å kvalifisere seg til finalen på 4 x 100 meter.

Kritikken har vært nådeløs for nasjonen med stolte sprinttradisjoner. Legenden Carl Lewis er ikke imponert. Han har selv vunnet OL-gull på både 100 meter og 4 x 100 meter

- USA gjorde alt galt i herrenes stafett, skriver han på Twitter.

Mannen med ni OL-medaljer på CV-en mener prestasjonen var flau og uakseptabel.

Micheal Johnsen har også stor erfaring fra OL. Han slipper også ut frustrasjonen på Twitter etter skuffelsen.

- Dette er ikke rakettvitenskap. Å få to personer til å løpe i full fart og overlevere en stafett i en sone på 20 meter krever trening. Spesielt når man ikke har vunnet denne øvelsen siden Syden i 2000. Pinlig og latterlig,
skriver han.

Foto: AFP

Mol og Sørums finalemotstander klar:

Christian Sørum og Anders Mol møter ROC i finalen. Russerne vant semifinalen sin mot Qatar 2-0 i sett etter 21-19 og 21-17.

Det er den russiske duoen Viatjeslav Krasilinkov og Oleg Stojanovskij Mol og Sørum møter.

Laget har ett tap i gruppespillet mot laget Norge slo ut av sin semifinale torsdag - Martins Plavins og Edgars Tocs.

Dermed blir det ikke et møte med Qatar, som trener Kåre Mol ønsket seg.

- Qatar er en drømmefinale for alle ettersom det er nummer én og to i verden, men blir det Russland tar vi det og. Vi ønsker å møte de beste, sa Mol til pressen etter kampen.

- Det er to gode lag og gode venner, det blir morsomt uansett, fulgte Christian Sørum opp.

Finalen spilles lørdag 04.30 norsk tid.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Steven Gardiner dundret inn til OL-gull på 400-meteren:

Steven Gardiner fra Bahamas snublet ut av startblokkene, men feide likevel inn til en soleklar gullmedalje på mennenes 400 meter i Toyko-OL.

Storfavoritten fra Bahamas hadde ikke tapt et løp siden 2017, men trøblet innledningsvis i OL-finalen. Gardiner hentet seg etter hvert mesterlig inn igjen, og de siste 100 meterne var det ingen som kunne gjøre noe med Gardiner, som stormet inn til OL-gull med tiden 43,85.

– Jeg snublet ut av startblokkene, men jeg hentet meg inn igjen. Jeg klarte det. Jeg holdt hodet kaldt og tok det hjem, sa Gardiner til Discovery etter at OL-gullet var et faktum.

– Rio i 2016 var tungt for meg, men her i Tokyo klarte jeg det endelig.

Colombias Anthony Zambrano fulgte tettest og innkasserte sølvmedaljen med tiden 44,08. Kriani James fra Grenada sikret nok en medalje til Karibia og tok bronsen like bak Zambrano med 44,19.

Norges hekkefantom Karsten Warholm har varslet at han vil prøve seg på 400 meter flatt, trolig allerede i neste Diamond League-stevne. Han mente at han bør greie en tid «et stykke ned på 43-tallet» …

(NTB)

Foto: AP

Kvinnefinalen flyttes grunnet ekstremvarme:

Det er nå bekreftet at OL-finalen mellom Sverige og Canada i fotball for kvinner flyttes grunnet ventet varmerekord i den japanske hovedstaden.

Avgjørelsen om å flytte finalen kom mindre enn 16 timer før finalen egentlig skulle gå av stabelen.

– Det er helt horribelt at vi måtte vente så lenge. Jeg aner ikke hvorfor det har tatt så lang tid, sier den svenske landslagsstjernen Caroline Seger til svenske Aftonbladet.

Finalen, som egentlig skulle blåses i gang 11.00 lokal tid, er utsatt til 21.00. Årsaken er den ventede ekstremvarmen i Tokyo. Fredag kan det bli temperaturer opp mot 38 varmegrader i skyggen midt på dagen.

– Det føles bra at vårt ønske om få en senere kampstart har fått gjennomslag, og at vi nå får et tidspunkt som kommer til å være bedre egnet for spillerne og deres prestasjoner, sier landslagssjef Peter Gerhardsson ifølge TT.

OL-finalen må dermed flyttes fra Olympiastadion og til Yokohama sør for Tokyo, ettersom friidretten allerede har gjort krav på OL-stadion på det nye oppsatte tidspunktet.

– Vi har det veldig bra. Jeg skal forsøke å lede laget til sitt første OL-gull, det er veldig spesielt og det kiler i magen. Vi skal gjøre alt vi kan for å ta hjem gullet, sier Caroline Seger.

Finalen spilles nå fredag 6. august 14.00 norsk tid.

Ny OL-protest:

En haug med japanere samlet seg torsdag like utenfor Olympiastadion i Tokyo for å protestere mot de olympiske lekene, som er ferdig søndag.

– Det hersker ingen tvil om at sinnet og frustrasjonen hos demonstrantene var rettet mot at OL avvikles, men jeg tror det handlet minst like mye om sosiale og økonomiske årsaker som covid. Det sto i alle fall på minst én plakat at OL ikke bør arrangeres så lenge det finnes fattigdom i Japan, sier Discoverys Jonas Berg-Johnsen til Eurosport.

Et titalls politimenn var også til stede under protestene torsdag. Samme dag ble det satt nok en smitterekord i Tokyo med 5042 positive coronatester. Det er 876 flere enn den forrige toppnoteringen fra onsdag. Det er usikkert om de høye smittetallene gjør at folket har tatt til gatene.

Også før de olympiske lekene gikk i gang var det protester og demonstrasjoner i Japans hovedstad. Fredagen OL startet hadde demonstranter samlet seg i Tokyo i et forsøk på å stoppe sommerlekene kort tid før OL-ilden ble tent.

De sinte demonstrantene krevde at lekene skulle stoppes under slagord som «NOlympics» og «stopp Tokyo-OL». Det lyktes de ikke med.

(©NTB)

Foto: NTB

OL over etter dramatisk fall:

Thomas Van der Plaetsen deltok i tikamp for Belgia i OL og under lengde-øvelsen på onsdag så skulle det gå galt for belgieren.

Van der Plaetsen startet på tilløpet, men avbrøt forsøket og holdt seg til baksiden av låret. Det kunne se ut som han kjente på en skade.

Men han ville ikke la seg stoppe av det og gikk tilbake for å prøve igjen.

- Jeg tør nesten ikke å se på, sa Eurosports ekspert Ingvill Måkestad Bovim før hans andre forsøk.

Det forsøket endte ikke godt for Van der Plaetsen som stupte framover og landet med magen først i sanden.

- Han visste at det kom til å skje og satset alt. Han kan nesten ryke karrieren på noe sånt. Det burde han ikke gjort, mente Bovim.

Van der Plaetsen ble liggende på magen i et øyeblikk før han rullet ut av sanden og ble løftet over i en rullestol.

- Tikampen er i hvert fall over og OL er dessverre også over, sa kommentator Jørn Sundby.

Det belgiske landslaget opplyste i går at Van der Plaetsen hadde fått en avrevet scene i hamstringen og i foten.

Foto: Reuters

Mol og Sørum til FINALE:

TOKYO/OSLO (Dagbladet):

Mol/Sørum - Plavins/Tocs 2-0 (21-15, 21-16)

Det ble aldri noen spenning mellom Norge og Latvia, og Mol og Sørum er klare for FINALE! Der møter de enten Qatar eller Russland.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet

Fikk hjerteinfarkt for 6 år siden - idag vant hun gull:

Seks år etter at hun ble rammet av hjerteinfarkt under en treningsleir i Colorado syklet Shanne Braspennincx torsdag inn til OL-gull i banesykling.

Den nederlandske 30-åringen var først over mål i kvinnenes finale i keirin, en øvelse der rytterne i feltet ligger bak en e-motorsykkel som pacer dem i stadig større hastighet, og så er det tre runders spurt hvor det handler om å være først i mål.

Braspennincx seiret seks hundredeler foran Ellesse Andrews fra New Zealand og kunne juble for sin første store tittel som syklist.

– Da jeg krysset mållinjen, tenkte jeg «hva har jeg gjort? Jeg er OL-mester!», sa hun til NOS.

Hun lå godt plassert da motorpaceren kjørte ut. Hun tok ledelsen en runde før mål og holdt unna.

Matthew Walls sikret britisk gull i omnium, som består av fire øvelser: Scratch, temporitt, utslagsritt og poengritt. Han ledet før det avsluttende poengrittet og syklet et perfekt taktisk løp der han sikret seg 39 nye poeng. Det ga klar seier.

Campbell Stewart tok to runder på feltet, fikk 20 ekstra poeng og overrasket med sølv, mens tittelforsvarer Elia Viviani endte med bronse.

(NTB)

Nære rekordvarme i Tokyo-OL :

Stekende hete gir trolig store utfordringer for OL-utøvere fredag. Lørdag ligger det an til å bli lyn, torden og regn for sandvolleygutta og Jakob Ingebrigtsen.

Det kan bli hele 38 varmegrader i skyggen i Tokyo fredag. Det vil i så fall være toppnotering for OL-perioden.

Torsdag kom det anmodninger fra myndighetene om at man bør oppholde seg lite utendørs den dagen på grunn av stor risiko for heteslag.

Sveriges fotballkvinner skulle etter planen spille finale mot Canada med avspark 11.00 lokal tid. Det oppgjøret er flyttet til 21.00 og spilles da i Yokohama, ikke på OL-stadion i Tokyo som planlagt.

Det gleder svenskene, som allerede hadde tatt til orde for å gi finalen et annet tidspunkt for å unngå at kampen gikk midt på natten hjemme i Sverige. Nå spilles den i stedet 14.00 europeisk tid.

Natt til lørdag er det ventet å komme inn uvær med lyn, torden og regn. Det skal holde seg store deler av dagen. Sandvolleygutta Anders Mol og Christian Sørum spiller medaljekamp på formiddagen. Jakob Ingebrigtsen er ventet å løpe for 1500-metergullet på kveldstid.

(NTB)

Klar for finale:

Jakob Ingebrigtsen er enkelt videre til OL-finale på 1500 meter. Han ble nummer to i sin semifinale. 3.32,13 er tiden på Jakob.

- Han hadde veldig god kontroll. Det var veldig bra gjennomført av Jakob. Det kommer til å gå fort i finalen, sa Gjert Ingebrigtsen til Discovery etter løpet.

Abel Kipsang vant semifinalen til Ingebrigtsen og satte olympisk rekord med tiden 3,31,65.

Josh Kerr, Adel Mechaal og Stewart McSweyn var de resterende som gikk videre fra heatet.

Ingebrigtsens største rival, kenyanske Timothy Cheruiyot, havnet på tredje plass i den første semifinalen og er også klar for finale.

- Det var ikke mer enn det det måtte være, sa Ingebrigtsen senior om løpet til konkurrenten.

En annen Jakob-konkurrent, Marcin Lewandowski, røk ut av semifinalen etter å ha pådratt seg en skade underveis i løpet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Foto: NTB

Annonsørinnhold