Ryktebørsen

Fredrik A. Netskar Filtvedt

- Solskjær er frustrert:

Ole Gunnar Solskjær, som hittil i sommer har signert Donny van de Beek fra Ajax, skal ha vært frustrert over klubbens manglende fremgang på overgangsmarkedet.

Men etter det Dagbladet erfarer, skal Manchester United nå føle seg trygge på at en overgang for Sancho skal være mulig å gjennomføre.

Dette til tross for at Dortmund flere ganger har uttalt at Sancho ikke lenger er til salgs etter at den uttalte fristen for overgang angivelig gikk ut 10. august. United-manager Solskjær skal, etter det Dagbladet erfarer, ha hatt flere samtaler med Dortmund-stjerna Jadon Sancho. I disse samtalene skal den tidligere City-spilleren ha uttrykt ønske om å ikle seg den røde trøya.

Solskjær skal etter samtalene med Sancho ha bedt Ed Woodward og ledelsen om å ordne overgangen.

Onsdag skrev den anerkjente italienske journalisten Fabrizio Romano på Twitter at Manchester United skal ha vært enig med Jadon Sancho om de personlige betingelsene i lengre tid, og Dagbladet erfarer at klubben har ambisjoner om at Sancho skal være spilleklar til serieåpningen mot Crystal Palace allerede 19. september.

Dagbladet følger overgangssagaen tett videre.

FOTO: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

- Over for Pogba:

- Jeg kan si at det er over for Paul Pogba i Manchester United, sier franskmannens agent, Mino Raiola, til Tuttsport. Pogbas kontrakt med Manchester United går ut sommeren 2022. Tuttosport kommer med et lengre intervju med agenten tirsdag.

Raiola er en av verdens mektigste fotballagenter og reprensenterer en rekke stjernespillere som Zlatan Ibrahimovic, Erling Braut Haaland og Marco Veratti.

Raiola har flere ganger tidligere hintet om en overgang vekk fra United for Paul Pogba. Tidligere har Raiola også gått ut mot Ole Gunnar Solskjær, og sagt at nordmannen ikke eier Pogba.

– Jeg tror Solskjær er frustrert av flere grunner og nå blander sammen flere saker. Paul er ikke min og helt sikkert ikke Solskjærs eiendom. Du kan ikke eie et menneske som allerede har vært lenge i Storbritannia eller et annet sted. Jeg håper Solskjær ikke ønsker å foreslå at Paul er hans fange. Kanskje jeg har vært for snill med ham (Solskjær), skrev Raiola på Twitter tidligere i år.

Foto: NTB

- Jaktes fortsatt av Solskjær:


Det er engelske The Athletic som hevder at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (47) ikke har gitt opp jakten på Erling Braut Haaland (20).

Da Haaland dro til Borussia Dortmund i 2019, hadde det blitt skrevet side opp og side ned om Manchester Uniteds interesse for nordmannen.

Ifølge engelske aviser var det kravene fra Haaland-leiren - med superagenten Mino Raiola i spissen - som veltet overgangen. Det skal blant annet ha vært et krav om en utkjøpsklausul, som United ikke ville ha noe av.

Raiola og pappa Alf-Inge Haaland skal ha ønsket prosenter av salget dersom Haaland ble solgt videre fra Manchester United. I tillegg skal Raiola ha krevd et agenthonorar på 15 millioner pund.

Avviser

Dette er opplysninger som Raiola seinere har avvist.

- Jeg vet ikke om Manchester United er kjent med dette. Men om de er det, så er dette et forsøk på å redde seg selv. Det synes jeg er rart og skuffende, sa Raiola da han ble konfrontert med dette.

- Det har ikke vært noen uenigheter mellom meg og Ed Woodward (United-direktør). Det var bare normale forhandlinger og spilleren valgte en annen retning, sa han videre.

Dagbladets Morten Pedersen skrev i januar en kommentar om at det ene og alene skal ha vært Erling Braut Haalands avgjørelse å dra til Dortmund.

Broen er intakt

Journalist David Ornstein, som jobber i The Athletic, er kjent for å ha innblikk i det som skjuler seg i kulissene i Manchester United.

Han er blant dem som nå skriver at «Manchester Uniteds forhandlinger med Haalands agent Mino Raiola endte kanskje med bråk i fjor, men det sies at broen mellom Solskjær og spilleren er intakt».

The Athletic peker på at Haaland har en utkjøpsklausul som kan aktiveres sommeren 2022, og skriver at de røde også fortsatt er veldig interessert i lagkamerat Jadon Sancho, som har fått en prislapp på 108 millioner pund.

Med utkjøpsklausulen skal Raiola og Alfie ha kontraktfestet hva det koster å flytte Erling Braut Haaland (som skal være på 50 millioner euro). Alt de eventuelt får over det går etter rapportene til deling etter en avtalt prosentsats.

Ifølge transfermarkt er Haalands markedsverdi i dag på 80 millioner euro.

Foto: NTB

- I samtaler med ny klubb:

Den troverdige britiske avisa The Times hevder fredag at West Ham har åpnet samtaler med Bournemouth om en overgang for Joshua King. David Moyes skal ønske å forsterke angrepet sitt med den norske landslagspissen.

King skal ha fått en prislapp på 12 millioner pund (ca. 140 millioner norske kroner) av Bournemouth. Det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag 5. oktober, men Premier League-klubber kan fortsatt hente fra Championship.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Thomas Partey blir Arsenal-spiller:

Thomas Partey er klar for Arsenal etter at klubben trigget overgangsklausulen hans i Atlético Madrid. Prisen på midtbanespilleren er på 50 millioner euro. Det skriver Atlético Madrid selv.

Partey har storspilt for Atlético Madrid de siste sesongene, og har vært koblet til Arsenal hele sommeren.

Lucas Torreiro går samtidig motsatt vei, og blir Atlético Madrid-spiller. I tillegg har Arsenal lånt ut Matteo Guendozi til Hertha-Berlin på Deadline Day.

Birk Risa er klar for Molde - Kitolano tilbake i Odd:

Odd og Molde er enige om en overgang for Birk Risa. Det bekrefter klubbene mandag kveld. Venstrebacken har storspilt i Skien den siste tiden, og fortsetter nå karrieren i rosenes by.

John Kitolano blir samtidig bekreftet som ny Odd-spiller. Han kommer på lån fra Wolverhampton. Han har den siste tiden vært på lån i nettopp Molde, og spilte før det i Odd.

NTB Scanpix

Bekreftet: Cavani klar for Manchester United:

Edinson Cavani er klar for Manchester United. Det bekrefter klubben selv. United har lett etter angrepsspillere, og nå har de altså fått en meget rutinert herremann i Cavani.

Uruguayaneren har bøttet inn mål for klubber som Palermo, Napoli og Paris Saint-Germain.

Dagbladet kommer med mer.

Terminerer kontrakten:

Ørjan Nyland terminerer kontrakten med Aston Villa. Det bekrefter klubben selv. Han har havnet langt bak i rekka blant keeperne i klubben, og nå må nordmannen se seg etter en ny klubb.

Ny United-overgang:


Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ligger ikke på latsiden i kveld, og de annonserer nå at de har en avtale med Atalanta om en overgang for Amad Diallo (18). Det jobbes nå med arbeidstillatelse for spilleren.

Klubben melder ikke når Diallo kommer, men de skriver at det jobbes med en dato for overgangen.

Overgangssummen skal ligge på over 200 millioner kroner, i tillegg til ekstra 200 millioner i variabler. Med andre ord, overgangssummen kan totalt sett ligge på 400 millioner.

- Ingen er mer skuffa enn Solskjær i kveld:

Jan Åge Fjørtoft gjestet Deadline Day-sendingen til Dagbladet, mandag kveld. Der snakket han om Jadon Sancho, Manchester United og Ole Gunnar Solskjær.

Når overgangsvinduet er på vei mot slutten, ser det ut som om både Jadon Sancho og Ousmane Dembele ryker for Solskjær.

- Ingen er mer skuffa enn Ole Gunnar Solskjær i kveld, sa Fjørtoft i sendingen.

På spørsmål angående om Manchester United kan nærme seg topplagene i Premier League i nærmeste framtid, var Fjørtoft klar.

- Det er ingenting som tyder på det. Akkurat nå er Manchester United veldig langt unna. Han har en formidabel oppgave. For per dags dato holder ikke dette laget til topp fire, synes jeg.

- Stortalent nærmer seg United:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ser ikke ut til å signere verken Ousmane Dembélé eller Jadon Sancho, men en angrepssignering ser det likevel ut til å bli.

Atalantas Amad Traore (18) blir United-spiller, skal vi tro Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst.


I dette studioet tar Dagbladet for seg de mest aktuelle og spektakulære overgangene og ryktene rundt i fotballverden.

Annonsørinnhold