Ryktebørsen

Fredrik A. Netskar Filtvedt

«Hemmelige» forhandlinger:

Borussia Dortmund står på at lynvingen Jadon Sancho blir i værende i Tyskland, men Dagbladet får tirsdag opplyst fra informert hold om at Manchester United og Dortmund fortsatt er i forhandlinger om en overgang for 20-åringen.

Det skal fortsatt være avstand mellom partene, men Dagbladet erfarer at United har fått oppløftende signaler fra Dortmund om at de skal være villige til å selge om de får summen de angivelig krever: 120 millioner euro.

Dagbladet får også opplyst at ryktene om Gareth Bale som en mulig kandidat enn så lenge er forhandlingstaktikk fra United for å legge press på Dortmund.

Dortmund har helt siden 10. august sagt at fristen for Sancho-salg er ute, og seinest etter gårsdagens cupkamp hintet trener Lucien Favre i samme retning.

- Vi trenger ham, det er ingen tvil om det. Alle er glade for at han blir. Han har enorme kvaliteter, han scorer og legger opp til målsjanser. Han kan utgjøre en forskjell.

Overgangsvinduet stenger 5. oktober.

Studioet fortsetter under annonsen

Kvittet seg med «Verdens rikeste fotballspiller»:


Faiq Jefri Bolkiah (22) har gått gratis fra Premier League-klubben Leicester til portugisiske Maritimo. Høyrevingen har tidligere spilt for juniorlaget til Chelsea.

22-åringen havnet først på radaren til mange medier verden over da hans enorme formue ble avslørt.

Årsaken til at Bolkiah regnes som verdens rikeste fotballspiller, er hans styrtrike familie - kongefamilien i Brunei.

Familien har Bolkiahs onkel, Sultanen av Brunei, som sitt overhode, og skal være god for omkring 200 milliarder norske kroner. Det gjør dem til verdens nest rikeste kongefamilie.

Bolkiah fikk ingen kamper for Leicesters A-lag.

Chelsea henter keeper:


London-klubben bekrefter at Edouard Mendy har signert. 28-åringen kommer fra franske Rennes.

Nå vil han ta opp kampen med duoen Kepa Arrizabalaga og Willy Caballero.

- Jeg er så glad for å bli en del av Chelsea. Det er en drøm før meg å være en del av denne spennende troppen og jobbe med Frank Lampard og trenerapparatet. Jeg ser fram til å møte lagkameratene mine og kan ikke vente på å komme i gang, sier Mendy til klubbens offisielle hjemmeside.

- Forlot treningen gråtende:

Barcelona-stjerna Luis Suárez er etter alle solemerker klar for Atlético Madrid. Det har flere medier meldt de siste dagene, blant annet den vanligvis pålitelige Fabrizio Romano.

Nå melder den spanske journalisten Josep Soldado Gómez at uruguayaneren sa farvel til sine lagkamerater i Barcelona i dag. Han skal ha forlatt treningsfeltet gråtende.

Suárez har tidvis fått kritikk for sine prestasjoner denne sesongen. Likevel endte han opp med 16 La Liga-scoringer.

Dersom rapportene om Suárez-exit stemmer, vil han forlate klubben etter å ha vunnet Champions League én gang, samt vunnet ligatittelen fire ganger. Han er tredjemann på lista over mestscorende Barcelona-spillere gjennom tidene med sine 191 mål.

Foto: NTB

Barcelona-stjerne klar for Wolves:

Barcelonas høyreback Nelson Semedo er klar for Wolverhampton. Det bekrefter begge klubbene på sosiale medier.

Portugiseren har spilt mye for Barcelona de siste tre åra, men fikk mye kritikk spesielt etter 8-2-tapet for Bayern München i sommer.

Det meldes om en overgangssum på snaue 400 millioner kroner.

- Bekrefter legesjekk:

Bare den medisinske testen gjenstår før Rennes-målvakten Édouard Mendy formelt blir Chelsea-spiller.

Dermed får Kepa Arrizabalaga tøffere kamp om posisjonen som førstekeeper i Premier League-klubben. Spanjolen ble verdens dyreste keeper da han kom til Chelsea i 2018, men har ikke levd opp til prislappen.

Manager Frank Lampard bekrefter at Mendy er på legesjekk hos klubben. Ifølge nyhetsbyrået AP sier han at senegaleseren vil utfordre Kepa og Willy Caballero, og at han dermed ikke blir noe garantert førstevalg.

Det er fra før klart at Caballero skal vokte Chelsea-buret i onsdagens ligacupkamp mot Barnsley.

(NTB)

Foto: IPA/Shutterstock

Bekrefter: - Tar farvel:

Se avskjedsvideoen over!

Tirsdag ettermiddag har Trabzonsspor lagt ut en farvelmelding fra Alexander Sørloth. Sørloth er på plass i Tyskland og bekrefter i meldingen at han er klar for Bundesligaen. Alt tyder på at nordmannen vil blir presentert for RB Leipzig om kort tid.

- Jeg har drømmer og mål i min karriere og jeg har alltid hatt lyst til å spille i Bundesliga fordi det er en av de beste ligaene i verden. Jeg valgte dette, og jeg måtte tenke på min karriere. Jeg velger ikke bort Trabzonsspor, men jeg tar et nytt steg i min karriere. Jeg håper alle forstår det, sier Sørloth i videoen.

Sørloth var en stor suksess i Tyrkia forrige sesong, men nå går veien videre.

- Det siste året var vært veldig emosjonelt for meg og jeg ønsker å si en stor takk til presidenten for å ta meg inn å være en farsfigur for meg. Jeg har fått mange venner på banen, men også i byen og derfor er det tungt for meg å si farvel på video. Jeg skulle ønske jeg var der og kunne si ha det i person.

Overgangsguruen Fabrizio Romano hevder på Twitter at Trabzonsspor vil få 22 millioner euro for Sørloth. Det stemmer med opplysningene til Bild som hevder den tyrkiske klubben får 20 millioner euro pluss to millioner i tilleggsklausuler. Den tyske avisen hevder å vite at summen skal deles med Crystal Palace, men at Trabzonsspor får 20 prosent i videresalgsklausul.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vidal klar for Inter:


Italienske Inter bekrefter at de har sikret seg Arturo Vidal (33) fra Barcelona. Midtbanespilleren koster rundt 1 millioner euro.

Stjerneovergang: Morata besto legesjekken i Juventus:


Atletico Madrids Álvaro Morata (27) har bestått legesjekken og er på det nærmeste klar for en utlånsavtale til Juventus.

Morata spilte i nettopp Juventus fra 2014 til 2016. Da var han med å vinne cupen to ganger. I den perioden spilte Morata sammen med dagens Juventus-trener Andrea Pirlo.

Ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport skal Morata lånes ut i ett år for 100 millioner norske kroner.

Juventus bekreftet selv tirsdag at måltyven har bestått legesjekken.

Morata scoret 27 mål på 93 kamper i den forrige perioden han var i Torino-klubben. Deretter ble det spill i Real Madrid og Chelsea før ferden gikk videre til Atlético Madrid.

Juventus lånte ut veteranen Gonzalo Higuaín til Inter sist uke og trenger flere alternativer på topp.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Blir Juventus-spiller:

I natt bekreftet den italienske storklubben Juventus at Álvaro Morata returnerer til klubben - fire år etter sin forrige kamp for klubben. I mellomtida har han spilt for Real Madrid, Chelsea og seinest Atlético Madrid. Pen CV, med andre ord.

Det hevdes at det i første omgang er en leieavtale, men med mulighet for å kjøpe permanent for rundt 450 millioner kroner i 2021.

Ut mot rykter: - Fullstendig falskt:


Tidligere mandag kom Sky Sports med en sak på at Crystal Palace skal ha lagt inn en bud på 19 millioner pund (totalt 25 millioner pund) for angriper Rhian Brewster (bildet).

Angriperen har vært linket bort en stund, og det er snakk om en såkalt tilbakekjøpsklausul, som gjør at Liverpool kan hente ham tilbake for en viss sum seinere om de ønsker.

Nå har styrelederen i Crystal Palace gått ut og sagt at det bare er tull at det skal være et tilbud på bordet.

- Vi har bedt Sky fjerne denne saken fordi den er fullstendig falsk fra begynnelse til slutt. Vi har ikke kommet med noe bud, sier Steve Parish på Twitter.

Gary Lineker er blant dem som hyller Parish for å komme med en slik melding offentlig, fordi det er så mange løse rykter i fotballen.

Foto: NTB Scanpix

Det kommer til å koke på overgangsmarkedet fram til Deadline Day.

I dette studioet tar Dagbladet for seg de mest aktuelle og spektakulære overgangene og ryktene rundt i fotballverden.

Annonsørinnhold