Annonse

Ryktebørsen

Har gitt Sancho beskjed

Har gitt Sancho beskjed

Ole Gunnar Solskjær skal nylig ha hatt en samtale med Borussia Dortmund-spiller Jadon Sancho. Der skal nordmannen ha fortalt at han tror at overgangen til Manchester United snart er i boks, får Dagbladet opplyst.

Sancho skal i tidligere samtaler med Solskjær ha gitt uttrykk for at han er lysten på en overgang til United.

Dortmund har gang på gang gitt beskjed om at Sancho blir værende, og United erkjenner at overgangen er vanskelig å få i boks. Likevel skal klubben være optimistiske til at overgangen går i orden.

Dagbladet erfarer også at United - i tillegg til nyervervelsen Donny van de Beek - håper å signere to spillere før vinduet stenger 5. oktober. Sancho skal være én av disse.

Annonse
- Over for Pogba
Foto: NTB

- Over for Pogba

- Jeg kan si at det er over for Paul Pogba i Manchester United, sier franskmannens agent, Mino Raiola, til Tuttsport. Pogbas kontrakt med Manchester United går ut sommeren 2022. Tuttosport kommer med et lengre intervju med agenten tirsdag.

Raiola er en av verdens mektigste fotballagenter og reprensenterer en rekke stjernespillere som Zlatan Ibrahimovic, Erling Braut Haaland og Marco Veratti.

Raiola har flere ganger tidligere hintet om en overgang vekk fra United for Paul Pogba. Tidligere har Raiola også gått ut mot Ole Gunnar Solskjær, og sagt at nordmannen ikke eier Pogba.

– Jeg tror Solskjær er frustrert av flere grunner og nå blander sammen flere saker. Paul er ikke min og helt sikkert ikke Solskjærs eiendom. Du kan ikke eie et menneske som allerede har vært lenge i Storbritannia eller et annet sted. Jeg håper Solskjær ikke ønsker å foreslå at Paul er hans fange. Kanskje jeg har vært for snill med ham (Solskjær), skrev Raiola på Twitter tidligere i år.

Annonse
- Jaktes fortsatt av Solskjær
Foto: NTB

- Jaktes fortsatt av Solskjær


Det er engelske The Athletic som hevder at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (47) ikke har gitt opp jakten på Erling Braut Haaland (20).

Da Haaland dro til Borussia Dortmund i 2019, hadde det blitt skrevet side opp og side ned om Manchester Uniteds interesse for nordmannen.

Ifølge engelske aviser var det kravene fra Haaland-leiren - med superagenten Mino Raiola i spissen - som veltet overgangen. Det skal blant annet ha vært et krav om en utkjøpsklausul, som United ikke ville ha noe av.

Raiola og pappa Alf-Inge Haaland skal ha ønsket prosenter av salget dersom Haaland ble solgt videre fra Manchester United. I tillegg skal Raiola ha krevd et agenthonorar på 15 millioner pund.

Avviser

Dette er opplysninger som Raiola seinere har avvist.

- Jeg vet ikke om Manchester United er kjent med dette. Men om de er det, så er dette et forsøk på å redde seg selv. Det synes jeg er rart og skuffende, sa Raiola da han ble konfrontert med dette.

- Det har ikke vært noen uenigheter mellom meg og Ed Woodward (United-direktør). Det var bare normale forhandlinger og spilleren valgte en annen retning, sa han videre.

Dagbladets Morten Pedersen skrev i januar en kommentar om at det ene og alene skal ha vært Erling Braut Haalands avgjørelse å dra til Dortmund.

Broen er intakt

Journalist David Ornstein, som jobber i The Athletic, er kjent for å ha innblikk i det som skjuler seg i kulissene i Manchester United.

Han er blant dem som nå skriver at «Manchester Uniteds forhandlinger med Haalands agent Mino Raiola endte kanskje med bråk i fjor, men det sies at broen mellom Solskjær og spilleren er intakt».

The Athletic peker på at Haaland har en utkjøpsklausul som kan aktiveres sommeren 2022, og skriver at de røde også fortsatt er veldig interessert i lagkamerat Jadon Sancho, som har fått en prislapp på 108 millioner pund.

Med utkjøpsklausulen skal Raiola og Alfie ha kontraktfestet hva det koster å flytte Erling Braut Haaland (som skal være på 50 millioner euro). Alt de eventuelt får over det går etter rapportene til deling etter en avtalt prosentsats.

Ifølge transfermarkt er Haalands markedsverdi i dag på 80 millioner euro.

Annonse
- I samtaler med ny klubb
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

- I samtaler med ny klubb

Den troverdige britiske avisa The Times hevder fredag at West Ham har åpnet samtaler med Bournemouth om en overgang for Joshua King. David Moyes skal ønske å forsterke angrepet sitt med den norske landslagspissen.

King skal ha fått en prislapp på 12 millioner pund (ca. 140 millioner norske kroner) av Bournemouth. Det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag 5. oktober, men Premier League-klubber kan fortsatt hente fra Championship.

Annonse