Ryktebørsen

Marthe Ihle

- Klar i løpet av uka:

Tottenham har Gareth Bale og Real Madrid, og waliseren hentes trolig på en låneavtale fra sistnevnte klubb i løpet av uka. Det skriver The Guardian torsdag.

Selv om flere detaljer gjenstår, beskriver avisa det slik at det vil være en stor overraskelse om Bale ikke drar tilbake til London og Tottenham.

Foto: NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

- Bekrefter legesjekk:

Bare den medisinske testen gjenstår før Rennes-målvakten Édouard Mendy formelt blir Chelsea-spiller.

Dermed får Kepa Arrizabalaga tøffere kamp om posisjonen som førstekeeper i Premier League-klubben. Spanjolen ble verdens dyreste keeper da han kom til Chelsea i 2018, men har ikke levd opp til prislappen.

Manager Frank Lampard bekrefter at Mendy er på legesjekk hos klubben. Ifølge nyhetsbyrået AP sier han at senegaleseren vil utfordre Kepa og Willy Caballero, og at han dermed ikke blir noe garantert førstevalg.

Det er fra før klart at Caballero skal vokte Chelsea-buret i onsdagens ligacupkamp mot Barnsley.

(NTB)

Foto: IPA/Shutterstock

Bekrefter: - Tar farvel:

Se avskjedsvideoen over!

Tirsdag ettermiddag har Trabzonsspor lagt ut en farvelmelding fra Alexander Sørloth. Sørloth er på plass i Tyskland og bekrefter i meldingen at han er klar for Bundesligaen. Alt tyder på at nordmannen vil blir presentert for RB Leipzig om kort tid.

- Jeg har drømmer og mål i min karriere og jeg har alltid hatt lyst til å spille i Bundesliga fordi det er en av de beste ligaene i verden. Jeg valgte dette, og jeg måtte tenke på min karriere. Jeg velger ikke bort Trabzonsspor, men jeg tar et nytt steg i min karriere. Jeg håper alle forstår det, sier Sørloth i videoen.

Sørloth var en stor suksess i Tyrkia forrige sesong, men nå går veien videre.

- Det siste året var vært veldig emosjonelt for meg og jeg ønsker å si en stor takk til presidenten for å ta meg inn å være en farsfigur for meg. Jeg har fått mange venner på banen, men også i byen og derfor er det tungt for meg å si farvel på video. Jeg skulle ønske jeg var der og kunne si ha det i person.

Overgangsguruen Fabrizio Romano hevder på Twitter at Trabzonsspor vil få 22 millioner euro for Sørloth. Det stemmer med opplysningene til Bild som hevder den tyrkiske klubben får 20 millioner euro pluss to millioner i tilleggsklausuler. Den tyske avisen hevder å vite at summen skal deles med Crystal Palace, men at Trabzonsspor får 20 prosent i videresalgsklausul.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vidal klar for Inter:


Italienske Inter bekrefter at de har sikret seg Arturo Vidal (33) fra Barcelona. Midtbanespilleren koster rundt 1 millioner euro.

Stjerneovergang: Morata besto legesjekken i Juventus:


Atletico Madrids Álvaro Morata (27) har bestått legesjekken og er på det nærmeste klar for en utlånsavtale til Juventus.

Morata spilte i nettopp Juventus fra 2014 til 2016. Da var han med å vinne cupen to ganger. I den perioden spilte Morata sammen med dagens Juventus-trener Andrea Pirlo.

Ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport skal Morata lånes ut i ett år for 100 millioner norske kroner.

Juventus bekreftet selv tirsdag at måltyven har bestått legesjekken.

Morata scoret 27 mål på 93 kamper i den forrige perioden han var i Torino-klubben. Deretter ble det spill i Real Madrid og Chelsea før ferden gikk videre til Atlético Madrid.

Juventus lånte ut veteranen Gonzalo Higuaín til Inter sist uke og trenger flere alternativer på topp.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix

Blir Juventus-spiller:

I natt bekreftet den italienske storklubben Juventus at Álvaro Morata returnerer til klubben - fire år etter sin forrige kamp for klubben. I mellomtida har han spilt for Real Madrid, Chelsea og seinest Atlético Madrid. Pen CV, med andre ord.

Det hevdes at det i første omgang er en leieavtale, men med mulighet for å kjøpe permanent for rundt 450 millioner kroner i 2021.

Ut mot rykter: - Fullstendig falskt:


Tidligere mandag kom Sky Sports med en sak på at Crystal Palace skal ha lagt inn en bud på 19 millioner pund (totalt 25 millioner pund) for angriper Rhian Brewster (bildet).

Angriperen har vært linket bort en stund, og det er snakk om en såkalt tilbakekjøpsklausul, som gjør at Liverpool kan hente ham tilbake for en viss sum seinere om de ønsker.

Nå har styrelederen i Crystal Palace gått ut og sagt at det bare er tull at det skal være et tilbud på bordet.

- Vi har bedt Sky fjerne denne saken fordi den er fullstendig falsk fra begynnelse til slutt. Vi har ikke kommet med noe bud, sier Steve Parish på Twitter.

Gary Lineker er blant dem som hyller Parish for å komme med en slik melding offentlig, fordi det er så mange løse rykter i fotballen.

Foto: NTB Scanpix

- Suarez til Atletico Madrid:

Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano melder at Luis Suarez har akseptert et tilbud fra Atletico Madrid. Han skriver videre at det jobbes med at Suarez skal frigitt fra kontrakten i Barcelona og få gå som bosmannspiller.

Det ble tidligere i høst rapportert om at Luis Suárez skal ha fått beskjed av Barcelonas nye manager, Ronald Koeman, at han er ferdig i klubben.

Spissen har i utgangspunktet en kontrakt med klubben som går ut neste sommer. Rac1 kunne tidligere melde at kontrakten vil bli terminert.

På vei til Liverpool:

Den 18 år gamle høyrebacken Ki-Jana Hoever skifter beite fra Liverpool til Wolverhampton. Alt tyder på at Diogo Jota snart går motsatt vei.

Overgangen til Jota er bare en bekreftelse unna, men på Wolverhamptons hjemmesider bekrefter klubben at Hoever skal ikle seg deres oransje drakter.

18-åringen fikk sin debut for Liverpool mot nettopp Wolverhampton i en FA-cup-kamp i Januar 2019, men har enda ikke debutert i Premier League.

Det har Jota, som på sine 67 kamper for Wolverhampton i Premier League står med 16 mål. Det er nok til at Liverpool angivelig skal være villig til å bla opp over 450 millioner kroner for den Portugisiske landslagsspilleren.

Overgangen ble nærmest bekreftet av Wolverhamptons trener Nuno Espírito Santo lørdag.

– Liverpool kommer til å få en god spiller og god gutt, sier Espírito Santo ifølge blant annet Goal.(NTB)

Foto: NTB

Skal være enig med Manchester United:

Porto-stjerna Alex Telles, som leverte vanvittige 19 målpoeng på 28 kamper som meget offensiv sideback forrige sesong, skal være på vei til Manchester United.

Redaktør i RMCsport, Mohamed Bouhafsi, skriver på Twitter at Telles angivelig skal være enig med en femårskontrakt med Ole Gunnar Solskjær og co.

Enighet om overgangssummen er ifølge Bouhafsi - som er ansett som troverdig - det siste som gjenstår før overgangen kan fullbyrdes.

PSG skal også være interessert. Wolverhampton har tidligere også blitt koblet til Telles, som potensiell erstatter for Matt Doherty.

Manchester United skjøt gullfuglen fra portugisisk fotball i Bruno Fernandes senest i januar. Cristiano Ronaldo ble også hentet til Old Trafford fra portugisisk fotball med eventyrlig suksess.

Telles er brasilianer, men har spilt i Porto de siste fire sesongene. 27-åringen kan spille både venstreback og venstrekant.

Foto: NTB scanpix

Klar for Beckhams klubb:

Den argentinske fotballspilleren Gonzalo Higuaín forlater Juventus og har signert for David Beckhams MLS-klubb Inter Miami.

Det bekreftet MLS-klubben på sine nettsider fredag.

Vår ambisjon er ikke bare bringe elitespillere til Inter Miami, men også gode mennesker som deler vår ambisjon og ambisjon om å lage historie i Nord-Amerikansk fotball, og vi er sikre på at vi har funnet det i Gonzalo, skriver klubben.

Higuaín ble hentet til Juventus fra Napoli for 90 millioner euro i 2016. Han er blitt seriemester med klubben tre ganger, men har også hatt relativt mislykkede utlån til Milan og Chelsea i løpet av perioden.

Før denne sesongen fikk den 32 år gamle spissen beskjed om at han ikke er en del av Juventus-trener Andrea Pirlos planer.

(©NTB)

Det kommer til å koke på overgangsmarkedet fram til Deadline Day.

I dette studioet tar Dagbladet for seg de mest aktuelle og spektakulære overgangene og ryktene rundt i fotballverden.

Annonsørinnhold