Annonse

Ryktebørsen

- Forsøker å presse gjennom overgang

- Forsøker å presse gjennom overgang

Jadon Sancho var, i likhet med Dortmund-keeper Roman Bürki, ikke med da resten av troppen satte kursen mot München før kveldens kamp mot Bayern.

Dortmund hevder duoens fravær skyldes sykdom, men flere kilder forteller til Dagbladet at det i Sanchos tilfelle handler om at han nå forsøker å presse gjennom en overgang til United. Dette benektes imidlertid av Dortmund, som står på at Sancho er syk.

Dagbladet har forsøkt Sancho-agent Emeka Obasi uten svar.

Ole Gunnar Solskjær skal tidligere denne uka ha hatt nye samtaler med Jadon Sancho. United skal i tillegg ha vært i samtaler med Dortmund om en overgang siden mandag, men det skal fortsatt være avstand mellom partene.

Sancho-leiren skal, slik Dagbladet forstår det, imidlertid anse det som 50/50 om det blir en overgang eller ikke. Onsdag meldte troverdige Ruhr Nachrichten at Dortmund ikke kommer til å selge Sancho - uansett hvor mye penger United legger på bordet.

Annonse
- Over for Pogba
Foto: NTB

- Over for Pogba

- Jeg kan si at det er over for Paul Pogba i Manchester United, sier franskmannens agent, Mino Raiola, til Tuttsport. Pogbas kontrakt med Manchester United går ut sommeren 2022. Tuttosport kommer med et lengre intervju med agenten tirsdag.

Raiola er en av verdens mektigste fotballagenter og reprensenterer en rekke stjernespillere som Zlatan Ibrahimovic, Erling Braut Haaland og Marco Veratti.

Raiola har flere ganger tidligere hintet om en overgang vekk fra United for Paul Pogba. Tidligere har Raiola også gått ut mot Ole Gunnar Solskjær, og sagt at nordmannen ikke eier Pogba.

– Jeg tror Solskjær er frustrert av flere grunner og nå blander sammen flere saker. Paul er ikke min og helt sikkert ikke Solskjærs eiendom. Du kan ikke eie et menneske som allerede har vært lenge i Storbritannia eller et annet sted. Jeg håper Solskjær ikke ønsker å foreslå at Paul er hans fange. Kanskje jeg har vært for snill med ham (Solskjær), skrev Raiola på Twitter tidligere i år.

- Jaktes fortsatt av Solskjær
Foto: NTB

- Jaktes fortsatt av Solskjær


Det er engelske The Athletic som hevder at Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (47) ikke har gitt opp jakten på Erling Braut Haaland (20).

Da Haaland dro til Borussia Dortmund i 2019, hadde det blitt skrevet side opp og side ned om Manchester Uniteds interesse for nordmannen.

Ifølge engelske aviser var det kravene fra Haaland-leiren - med superagenten Mino Raiola i spissen - som veltet overgangen. Det skal blant annet ha vært et krav om en utkjøpsklausul, som United ikke ville ha noe av.

Raiola og pappa Alf-Inge Haaland skal ha ønsket prosenter av salget dersom Haaland ble solgt videre fra Manchester United. I tillegg skal Raiola ha krevd et agenthonorar på 15 millioner pund.

Avviser

Dette er opplysninger som Raiola seinere har avvist.

- Jeg vet ikke om Manchester United er kjent med dette. Men om de er det, så er dette et forsøk på å redde seg selv. Det synes jeg er rart og skuffende, sa Raiola da han ble konfrontert med dette.

- Det har ikke vært noen uenigheter mellom meg og Ed Woodward (United-direktør). Det var bare normale forhandlinger og spilleren valgte en annen retning, sa han videre.

Dagbladets Morten Pedersen skrev i januar en kommentar om at det ene og alene skal ha vært Erling Braut Haalands avgjørelse å dra til Dortmund.

Broen er intakt

Journalist David Ornstein, som jobber i The Athletic, er kjent for å ha innblikk i det som skjuler seg i kulissene i Manchester United.

Han er blant dem som nå skriver at «Manchester Uniteds forhandlinger med Haalands agent Mino Raiola endte kanskje med bråk i fjor, men det sies at broen mellom Solskjær og spilleren er intakt».

The Athletic peker på at Haaland har en utkjøpsklausul som kan aktiveres sommeren 2022, og skriver at de røde også fortsatt er veldig interessert i lagkamerat Jadon Sancho, som har fått en prislapp på 108 millioner pund.

Med utkjøpsklausulen skal Raiola og Alfie ha kontraktfestet hva det koster å flytte Erling Braut Haaland (som skal være på 50 millioner euro). Alt de eventuelt får over det går etter rapportene til deling etter en avtalt prosentsats.

Ifølge transfermarkt er Haalands markedsverdi i dag på 80 millioner euro.

Annonse
- I samtaler med ny klubb
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

- I samtaler med ny klubb

Den troverdige britiske avisa The Times hevder fredag at West Ham har åpnet samtaler med Bournemouth om en overgang for Joshua King. David Moyes skal ønske å forsterke angrepet sitt med den norske landslagspissen.

King skal ha fått en prislapp på 12 millioner pund (ca. 140 millioner norske kroner) av Bournemouth. Det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag 5. oktober, men Premier League-klubber kan fortsatt hente fra Championship.

Thomas Partey blir Arsenal-spiller

Thomas Partey er klar for Arsenal etter at klubben trigget overgangsklausulen hans i Atlético Madrid. Prisen på midtbanespilleren er på 50 millioner euro. Det skriver Atlético Madrid selv.

Partey har storspilt for Atlético Madrid de siste sesongene, og har vært koblet til Arsenal hele sommeren.

Lucas Torreiro går samtidig motsatt vei, og blir Atlético Madrid-spiller. I tillegg har Arsenal lånt ut Matteo Guendozi til Hertha-Berlin på Deadline Day.

Annonse
Birk Risa er klar for Molde - Kitolano tilbake i Odd
NTB Scanpix

Birk Risa er klar for Molde - Kitolano tilbake i Odd

Odd og Molde er enige om en overgang for Birk Risa. Det bekrefter klubbene mandag kveld. Venstrebacken har storspilt i Skien den siste tiden, og fortsetter nå karrieren i rosenes by.

John Kitolano blir samtidig bekreftet som ny Odd-spiller. Han kommer på lån fra Wolverhampton. Han har den siste tiden vært på lån i nettopp Molde, og spilte før det i Odd.