Annonse

Siste nytt om coronaviruset

Ville halvere lønn for hjemmekontor
INDUSTRIBEDRIFT: Tess i Lier. Foto: Google Maps

Ville halvere lønn for hjemmekontor

En stor andel av de 206 ansatte ved hovedkontoret i Lier til industriutstyr-bedriften TESS, har hjemmekontor på grunn av faren for corona-smitte eller omsorg av samme årsak.

Følgende beskjed onsdag fra bedriftsledelsen til de ansatte har skapt sterke reaksjoner: "Hjemmekontor avlønnes med inntil 50 prosent for dem som er satt i karantene og de som må være hjemme av andre grunner."

I løpet av dagen har ledelsen trukket hjemmelønnskuttet tilbake, og isteden kalt flere av de hjemmearbeidende fysisk tilbake på arbeidsplassen, melder Drammens Tidende.

-Vi setter opp sperrebånd på grunn av smittefaren, og ansatte må spise kantinemat ved pulten, sier konsernsjef og TESS-gründer Erik Jølberg til avisa.

Han legger til at bedriften ikke har noen tilsvarende situasjon å sammenligne med i den 50 år lange historien.

Ordretilgangen har gått ned om lag 20 prosent, og konsernsjefen gir uttrykk for at han synes hjemmekontor-ordningen er lite effektiv.

Annonse
WHO advarer mot forhastet gjenåpning
Foto: Reuters/NTB Scanpix

WHO advarer mot forhastet gjenåpning

Verdens helseorganisasjon (WHO) gleder seg over lavere spredning av coronaviruset i flere land, men advarer mot forhastet avvikling av smittevernstiltak, skriver NTB.

- Den gode nyheten er at man i stor grad har lyktes med å bremse viruset og på den måten redde liv, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

WHOs krisesjef Michael Ryan gleder seg også over dette. Han mener utviklingen er et etterlengtet tegn til håp, men advarer imidlertid mot forhastet avvikling av smittevernstiltak og gjenåpning.

- Man må være ekstremt på vakt, sier Ryan, som frykter at spredningen av viruset skal skyte fart igjen.

Annonse
99 nye dødsfall i Sverige

99 nye dødsfall i Sverige

Svenske helsemyndigheter holder pressekonferanse klokka 14 om den siste utviklingen av coronavirusutbruddet.

Statsepidemilolog Anders Tegnell melder om 705 nye smittetilfeller det siste døgnet og om 99 nye coronavirusdødsfall.

Totalt antall døde av covid-19 i Sverige er nå 3040.

- Det er fremdeles tøft for helsevesenet i Stockholms-området, sier Tegnell.

Han understreker at det blir viktig å jobbe videre for å holde kurven nede, slik at helsevesenet ikke blir overbelastet.

- Vi vil ta med oss erfaringene fra Stockholm, slik at man kan ta lærdom av det i andre berørte områder i Sverige, sier statsepidemiologen.

Annonse

99 coronapasienter innlagt i Norge

Torsdag er det 99 coronasmittede innlagt på norske sykehus. Det er 15 færre enn onsdag.

(NTB)

Annonse

Mann reiste ulovlig fra Italia til Norge

En 33 år gammel mann har, ifølge Hamar Arbeiderblad, reist ulovlig fra Italia til Norge, og med det trosset innreiseforbudet.

Han skal ha blitt pågrepet av politiet, men seinere løslatt. Ifølge tingrettens avgjørelse ville politiet internere mannen på forvaringssenteret Trandum, men fikk ikke medhold i retten av dette med bakgrunn i at det ville være et uforholdsmessig inngripende tiltak mot et enkeltmenneske.

Ifølge avisa er dette en av de første innreisesakene I Norge under coronapandemien som har ført til at en person er blitt pågrepet og varetektsfengslet.

Mannen skal, ifølge avisa, være bosatt og har jobb i Italia, men har familie i Norge.

Politiet skal ha bortvist mannen fra Norge 20. April, men han returenerte etter bare seks dager.

I avhør skal han ha uttalt at han skulle over til Norge «koste hva det måtte koste».