Annonse

Siste nytt om coronaviruset

Politihøgskolen avlyser fysiske tester

Tiltakene mot koronaviruset gjør at Politihøgskolen avlyser de fysiske testene ved årets opptak av politistudenter.

- Høgskolen gjennomfører årets opptak i tråd med gjeldende smittevernhensyn. Vi skulle selvsagt ønsket et opptak der søkerne viser at de oppfyller våre fysiske opptakskrav, før et eventuelt tilbud om studieplass, sier Anders Tveit Lundemo, fungerende seksjonsleder for Opptak og Rekruttering ved Politihøgskolen, i en pressemelding.

For å komme inn på politiutdanningen må man bestå en rekke fysiske krav. Studentene skal blant annet ta kroppshev i bom, benkpress og bestå ulike svømmetester. Tidligere år har mellom 12 og 15 prosent av antallet som ble innkalt, ikke bestått de fysiske testene.

Etter det NTB forstår er det at gymsalene og svømmehallene, der testene gjennomføres, nå er stengt av smittevernhensyn, hovedårsaken til at testene avlyses.

- Karakterer – og da konkurransepoeng – har stor betydning ved opptak også til Politihøgskolen, og vil kanskje kunne få noe større betydning i år siden de fysiske opptakskravene utgår. Men det er altså ikke mulig å iverksette fysiske tester slik situasjonen er nå, sier Lundemo.

Han understreker samtidig at studentene som kommer inn på politistudiet, fremdeles vil møte fysiske krav i utdanningen, og at kravene i de fysiske fagene ikke vil bli endret.

3459 personer søkte politiutdanning til om lag 400 plasser innen fristen 1. mars.

(NTB)

Annonse
WHO advarer mot forhastet gjenåpning
Foto: Reuters/NTB Scanpix

WHO advarer mot forhastet gjenåpning

Verdens helseorganisasjon (WHO) gleder seg over lavere spredning av coronaviruset i flere land, men advarer mot forhastet avvikling av smittevernstiltak, skriver NTB.

- Den gode nyheten er at man i stor grad har lyktes med å bremse viruset og på den måten redde liv, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

WHOs krisesjef Michael Ryan gleder seg også over dette. Han mener utviklingen er et etterlengtet tegn til håp, men advarer imidlertid mot forhastet avvikling av smittevernstiltak og gjenåpning.

- Man må være ekstremt på vakt, sier Ryan, som frykter at spredningen av viruset skal skyte fart igjen.

Annonse
99 nye dødsfall i Sverige

99 nye dødsfall i Sverige

Svenske helsemyndigheter holder pressekonferanse klokka 14 om den siste utviklingen av coronavirusutbruddet.

Statsepidemilolog Anders Tegnell melder om 705 nye smittetilfeller det siste døgnet og om 99 nye coronavirusdødsfall.

Totalt antall døde av covid-19 i Sverige er nå 3040.

- Det er fremdeles tøft for helsevesenet i Stockholms-området, sier Tegnell.

Han understreker at det blir viktig å jobbe videre for å holde kurven nede, slik at helsevesenet ikke blir overbelastet.

- Vi vil ta med oss erfaringene fra Stockholm, slik at man kan ta lærdom av det i andre berørte områder i Sverige, sier statsepidemiologen.

Annonse

99 coronapasienter innlagt i Norge

Torsdag er det 99 coronasmittede innlagt på norske sykehus. Det er 15 færre enn onsdag.

(NTB)

Annonse