Annonse
Annonse
Rasende: - Elendig
GULLFAVORITT: Iivo Niskanen (nr.16) lå lenge helt foran på søndagens femmil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Rasende: - Elendig

PLANICA (Dagbladet): Iivo Niskanen (31) var av mange sett på som en av de største gullfavorittene på dagens femmil. Den finske klassisk-spesialisten hang lenge med helt i front, men i siste utforkjøringen før stadion måtte han se gullhåpet svinne hen.

Niskanen var naturligvis skuffet etter målgang og ble sittende lenge i målområdet. Etter en liten stund snakket han med finske Viaplay.

- Jeg var for arrogant. Jeg trodde at jeg var sterk nok til å avslutte på samme måte som jeg startet. Jeg tapte så mye fart de to siste rundene at et kort rykk ikke holdt. Jeg trodde jeg skulle klare å rykke, men det gikk ikke, sier han til Viaplay, sitert av Expressen.

Dagbladet forsøkte å stoppe Niskanen ved to anledninger. Vi ble møtt av et lumsk blikk mens han gikk taktfast og fort forbi oss. Det var tydelig: Han ville ikke si et ord.

Men overfor Viaplay var han ekstremt selvkritisk.

- Om jeg kunne gått en gang til så hadde jeg begynt kjøret to eller tre runder tidligere. Jeg hadde både utholdenheten og skiene til det. Jeg gikk bare på feil måte, det var et elendig løp.

31-åringen ble til slutt nummer seks, 9,4 sekunder bak Pål Golberg som vant. Johannes Høsflot Klæbo tok sølvet foran William Poromaa.

Les hele saken

Forklarer avvisningen

Annonse
Antyder landslagsexit
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Antyder landslagsexit

Emil Iversen antyder at han er ferdig på det norske langrennslandslaget.

- Det ser dårlig ut. Jeg fortjener vel ikke en plass på landslaget. Kanskje jeg skal prøve noe nytt. I mitt hodet er det vel ikke plass til meg på landslaget neste år.

Iversen var regjerende verdensmester på femmila fra Oberstdorf i 2021. Han var ikke tatt ut i troppen til VM i Planica, men hadde friplass på femmila som regjerende mester.

Søndag måtte han se lagkamerat Pål Golberg ta fra ham verdensmester-tittelen. Selv endte han på 13.-plass. Nesten tre minutter bak Golberg.

- Det er under pari, dessverre. Det fungerer ikke, jeg har ikke noe godt svar. Det er altfor dårlig. Jeg har trent knallhardt i hele år, men det er noe som mangler. Verken jeg eller Eirik (Myhr Nossum journ.anm) har noen gode svar på hvorfor det er sånn. Jeg famler litt i blinde, kan man si. Jeg er motivert til å finne ut av det, sier han til Dagbladet.

- Hva er det som ikke fungerer?

- Det er jo det som er kjedelig. man håper jo at det ikke er noe galt med kroppen, jeg kjenner på en måte ikke igjen kroppen min. Det er det siste giret når man gi gass.

Til NRK forteller han at det er kjedelig, men at han ellers har det greit.

- Det er ikke noe artig, men jeg har det bra ellers. Men jeg sliter. Både pappa (Ole Martin Iversen jour.anm) og Nossum prøver å hjelpe meg, men jeg har ikke noe godt svar. Jeg prøver mitt beste hvertfall. Man ser med det blotte øyet at dette ikke er Emil på sitt beste.

Annonse
Ble vraket - gratulerte lagkompisen
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Ble vraket - gratulerte lagkompisen

PLANICA/OSLO (Dagbladet): Mange reagerte med sjokk og vanntro da Simen Hegstad Krüger ble vraket til femmila. Og da Sjur Røthe våknet opp forkjølet søndag morgen, klødde enda flere seg i hodet over at Martin Løwstrøm Nyenget tok plassen til Røthe istede for Krüger.

Sistnevnte var likevel på plass på stadion i Slovenia søndag ettermiddag og så Golberg ta gull på distansen. Johannes Høsflot Klæbo tok sølv.

Dagbladets fotograf fanget opp at Krüger ga Golberg en bamseklem etter rennet, og gratulerte lagkompisen med VM-gull.

Det gjør han altså selv om Krüger fortalte søndag til Dagbladet at han var svært oppgitt etter vrakingen.

- Det er jeg. Men jeg vil ikke la dette ødelegge noe av opplevelsen av mesterskapet, heller. Jeg prøver å ikke hisse meg opp eller la meg irritere. Det har vært et eventyr av et VM. Det er det jeg har lyst til å fokusere på, sa han.

Da Dagbladet snakket med Eirik Myhr Nossum etter femmila, sa han at landslagsledelsen kommuniserte uttaket og førstereserve til løperne. Krüger visste altså at han ikke var reserve, dersom noen av de uttatte skiløperne ikke kunne gå.

- Simen er naturligvis skuffet. Det har ikke vært så mye andre tilbakemeldinger enn det, egentlig. Han har rett til å være skuffa, sier Nossum til Dagbladet.

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland, kalte uttaket på femmila for den «største uttaksskandalen noensinne».

Annonse