Annonse
oberhof
VM i skiskyting
Annonse
- Et slag i trynet
Foto: NTB

- Et slag i trynet

Johannes Thingnes Bø kunne blitt historisk under VMs siste dag, men det ville seg ikke. Svenske Sebastian Samuelsson vant fellesstarten foran landsmannen Martin Ponsiluoma, mens Bø tok bronsen.

Dobbelt svensk der, altså, foran Norge.

Det får kommentator Anna Friberg i den svenske avisa Expressen til å smile.

I en kommentar skriver hun om rivaleriet mellom Norge og Sverige, og at den svenske suksessen i det siste rennet av skiskytter-VM var en ypperlig avslutning.

- Sverige slo ikke Norge i antall medaljer, og ingen var i nærheten av å forstyrre Johannes Thingnes Bøs enestående medaljefangst. Men det at Sverige gjennomførte sitt beste mesterskap gjennom tidene, var et perfekt slag i trynet til Norge, mener Friberg.

Med bronse etter VMs siste konkurranse er Thingnes Bø den andre utøveren som har tatt medaljer i alle øvelser. Det er kun Marte Olsbu Røiseland som har gjort det tidligere.

Norge endte verdensmesterskapet med fem gull, fem sølv og tre bronse, mot Sveriges tre gull, tre sølv og fem bronse.

Annonse

Jaktet: - Livredd

OBERHOF (Dagbladet): VM startet på verst tenkelige måte for Sebastian Samuelsson (25). Kluss med børsa gjorde at han skjøt Sverige ut av medaljekampen på mixed-stafetten.

Men på VMs siste distanse var det ikke noe galt med verken børsa eller den fysiske formen til svensken. På den avsluttende fellesstarten skjøt han som eneste mann 20 treff, og klarte det han ikke har klart tidligere i VM: Å slå Johannes Thingnes Bø.

- På hele sisterunden var jeg jo livredd for å gå på smellen. Jeg var kjempesliten og klarte knapt å gå. Men når jeg kommer opp i siste bakken, så kjenner jeg at jeg hadde det. Det er helt ubeskrivelig, sier en svært fornøyd Samuelsson til Dagbladet.

Ut fra skyting hadde svensken ett sekund opp til Martin Ponsiluoma og sju sekunder ned til Thingnes Bø. Flere ventet seg nok at Thingnes Bø skulle hente inn svensken, men «Sebbe» viste muskler. Halvannen kilometer før mål parkerte han sin svenske lagkamerat og økte også ned til VM-kongen fra Stryn.

- Det var kjempetøft. Jeg visste at begge to var veldig sterke, og beina mine skrek. Jeg er veldig glad for at jeg holdt dem bak meg, fortsetter Samuelsson.

I mål var 25-åringen 9,6 sekunder foran Ponsiluoma som sikret dobbelt svensk. Thingnes Bø kom i mål 38 sekunder bak og sikret seg sin sjuende medalje.

- Hvordan skal jeg oppsummere? Jeg knuser til meg tre VM-gull individuelt med en bronse på slutten her, også gode stafetter lagmessig for Norge ellers. Så ender det med sju medaljer og det er så bra her i Oberhof med tanke på de forholdene vi har hatt, sier Thingnes Bø.

Jaktet: - Livredd
VM-GULL: Sebastian Samuelsson. Foto: NTB
Annonse
NÅ: 12,5 km, fellesstart, kvinner
Foto: NTB

NÅ: 12,5 km, fellesstart, kvinner

OBERHOF/OSLO (Dagbladet): * Feilfri skyting på Tandrevold. Nå jakter hun gull.

* Tandrevold skyter fullt hus. Røiseland må ut i en strafferunde.

* En bom på de tre norske og de må ut i en strafferunde. Flere som bommet, så det er fortsatt håp. Halvminuttet bak tet.

* Inn til standplass for første skyting. Olsbu Røiseland, Tandrevold og Knotten skyter fullt hus.

Før fellesstarten:
Det er duket for avslutning i skiskytter-VM og de norske kvinnene skal ut i fellesstart. De har fortsatt til gode å vinne et inviduelt gull dette verdensmesterskapet.

Marte Olsbu Røiseland er norsk favoritt til å ta medalje.

- VM-gull er vel litt uoppnåelig?, spør NRKs Andreas Stabrun Smith før start.

Svenske Elvira Öberg bekreftet tidligere at hun står over fellesstarten i skiskyting. Det bekreftet den svenske leiren i en pressemelding sendt ut til svensk presse.

Dagbladet oppdaterer med høydepunkter fra fellesstarten i Oberhof her!

VM i skiskyting ser du på NRK 1 og NRK TV.

Annonse