Annonse

Sportsstudio

Annonse

Casper Ruud med nytt finaletap i Mexico

For andre uke på rad ble Casper Ruud slått i en finale på mexicansk jord. Natt til søndag ble det tap for Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco.

Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske de Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren.

Ruud må på sin side skru kalenderen elleve måneder tilbake for å finne forrige turneringsseier. Den kom i portugisiske Estoril i begynnelsen av april i fjor.

Natt til lørdag norsk tid gikk Ruud seirende ut av den skandinaviske storduellen mot Holger Rune i semifinalen i Acapulco-turneringen. 25-åringen havnet under 1-0 i sett, men nordmannen slo kraftig tilbake og vant kampen 2-1.

– Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud.

Søndagens finale i Acapulco var Ruuds 20. i karrieren. Sist uke tok han seg til finale i Los Cabos, der det ble tap for Jordan Thompson.

Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham uansett garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000).

I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023.

I september 2022 var Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har 25-åringen falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer elleve.

(NTB)

Timon Haugan på pallen etter karrierebeste i storslalåm i Aspen - ny seier til Marco Odermatt

Timon Haugan gjorde karrierebeste og ble nummer tre i lørdagens storslalåm i Aspen. Fra lederposisjon feilet Alexander Steen Olsen.

Nok en gang var Marco Odermatt i det umulige hjørnet og vant et storslalåmrenn i verdenscupen for tolvte gang på rad. Sveitseren var ille ut tidlig i finaleomgangen, men en fantastisk avslutning ga seier foran landsmannen Loïc Meillard.

Det skilte 34 hundredels sekund mellom dem. Haugan ble slått med 58/100. Trønderen hadde en 10.-plass som toppnotering i storslalåm før lørdagens konkurranse.

Steen Olsen ledet etter første omgang, men fikk alt ødelagt da han havnet på innerski og var i mål som nummer 17.

(NTB)

Annonse
Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre
Foto: NTB

Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang.

(NTB)

Sent hodestøt berget Aston Villa
Foto: NTB

Sent hodestøt berget Aston Villa

Lucas Digne kom inn og ble Aston Villas matchvinner i 3-2-seieren borte mot Luton i Premier League.

Han stanget inn vinnermålet like før ordinær tid var over. Digne hadde da vært på banen i ti minutter.

Seieren var Villas tredje strake i ligaen og gjør at laget fortsatt har initiativet i racet om fjerdeplassen som garanterer Champions League-spill til høsten.

Villa er fem poeng foran tabellfemmer Tottenham, som har én kamp mindre spilt.

(NTB)

Annonse