Sportsstudio

Mathias Hagen

Her røper Juventus gigantovergangen:

Matthijs de Ligt er klar for Juventus. Det bekrefter klubben langt på vei selv. I en tweet viser en video at de Ligt går ut av et fly i Torino. Unggutten kommer fra Ajax for en sum som skal ligge på rundt 650 millioner kroner.

- Hei, bianconeries! Dette er Matthis. Jeg er veldig glad for å være her, sier de Ligt i en videosnutt på Juventus sin Twitter-konto.

Studioet fortsetter under annonsen
Mathias Hagen

På vei til spansk storklubb:

Kerian Trippier er på god vei til å signere for spanske Atlético Madrid. Han skal på medisinsk test hos klubben i morgen, ifølge Sky Sports.

Dermed kan Tottenham se ut til å miste en potensielt viktig mann, til tross for at forrige sesong ikke levde helt opp til forventningene.

Overgangssummen skal visstnok ligge på rundt 210 millioner kroner.

Mathias Hagen

Stjernehest døde i ulykke:

Seiersmaskinen Aubrion du Gers døde etter en tragisk ulykke mandag. Det skriver Trav og Galopp-Nytt.

Nettstedet skriver at ulykken skjedde på eier Jean Michel Bazires gård tirsdag og at det dreier seg om en frontkollisjon med hesten Cyrano du Pont der begge hester døde momentant.

Trav365 skriver av Aubrion du Gers i løpet av karrieren løp inn over 25 millioner kroner og vant 46 løp.

De siterer videre avisen Paris-Turf på at stallen foreløpig ikke orker å kommentere hendelsen og at de er i sjokk.

(NTB)

Mathias Hagen

- Nærmer seg Arsenal:

Dani Ceballos har ikke klart å leve opp til sitt potensial i Real Madrid-trøya etter at han kom til kluben fra Real Betis. Nå kan han få muligheten i Arsenal på lån, skriver den spanske avisa AS.

I og med at Arsenal ikke har mye penger å rutte med på overgangsmarkedet, så er det lån som virker som eneste mulighet for The Gunners.

Avisa skriver at han nærmere enn noen gang å forlate de hvite, og klubber som AC Milan, Tottenham og nevnte Arsenal skal være interesserte.

Christian Monge Hugsted

Urokråka floppet i Sverige - klar for Premier League:

Den tidligere Manchester United-spilleren Ravel Morrison har fått merkelappene «temperamentsfull», «kaotisk» og «bisarr» i løpet av sin karriere.

Talentet hans har vært udiskutabelt, men han har fortsatt ikke slått ut i full blomst. Nylig var engelskmannen i svenske Östersund, der han bare fikk seks kamper forrige sesong.

Nå bekrefter nyopprykkede Sheffield United at 26-åringen er klar for Premier League-klubben.

Morrison har signert en ettårskontrakt etter å ha vært på prøvespill i klubben.

Mathias Hagen

City-spiller klar for Everton:

Everton bekrefter signeringen på sine hjemmesider mandag kveld. Delph har skrevet under på en treårskontrakt.

29-åringen har spilt for City siden 2015 og har blant annet vunnet to ligatitler med klubben. Han har 20 landskamper for England. Tidligere har Delph også spilt for Leeds og Aston Villa.

Ifølge Liverpool Echo skal overgangssummen ligge på rundt 8,5 millioner pund. Det tilsvarer snaue 95 millioner kroner.

- Jeg er veldig glad for å være her. Jeg skal gi absolutt alt. Forhåpentligvis kan vi sammen, spillere og supportere, få til noe spesielt, sa Delph da overgangen var klar.

(©NTB)

Mathias Hagen

- United-mål har bedt om overgang:

United-aktuelle Harry Maguire har bedt om å få lov til å forlate Leicester City. Det skriver Sky Sports. Ifølge den engelske TV-kanalen skal stopperkjempen ha sagt ifra til manager Brendan Rodgers og hans lagkamerater at han vil se etter en ny klubb.

Det kan per dags dato se ut som den nye klubben blir Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Flere aviser har tidligere meldt at det er stor interesse for Maguire, og at det kan bli en rekorddyr overgang, om man ser på dyreste forsvarsspillere.

Sky Sports skriver at United har lagt inn et bud på over 700 millioner kroner, men at Leicester vil ha enda mer penger.

Magnus Gamlem

- Takket nei til PL-klubb:

I sommer har det vært mye snakk om Martin Ødegaard og hans neste stoppested i karrieren, men også Sander Berge (21) er på utkikk etter en ny arbeidsgiver. Midtbanespilleren har storspilt for Genk, men har allerede flyttet ut av leiligheten i den belgiske byen. Foreløpig har ingen klart å lokke til seg nordmannens tjenester, og det ser heller ikke ut som Sheffield United lykkes.

Klubben rykket opp til Premier League denne sesongen, og skal ha lagt inn en forespørsel til Genk om Berge, ifølge den anerkjente belgiske journalisten, Kristof Terreur. Den norske landslagsspilleren skal derimot ha høyere ambisjoner, og takket pent nei til PL-klubben.

Genk skal ønske seg i underkant av 250 millioner kroner for Berge. Det vil i så fall gjøre ham til tidenes dyreste norske spiller. 21-åringen har blitt koblet til en rekke storklubber det siste året, med Sevilla som det hyppigst nevnte alternativet.

Fredrik Stuve

Haaland storspilte mot Feyenoord:

Erling Braut Haaland (18) scoret og hadde to målgivende pasninger da Red Bull Salzburg slo Feyenoord 3–1 i en treningskamp fredag.

Den norske spissen banket ballen i det lengste hjørnet og sørget for 1–0 til østerrikerne etter 63 minutter. Da lagkompisen Patson Daka sørget for både 2–0 og 3–0 utover i omgangen, var Haaland regissør ved begge anledninger.

Først vant han ballen, fintet bort en mann og spilte til Daka. Minutter senere pirket 18-åringen ballen til lagkompisen som kunne punktere kampen.

Wouter Burger reduserte for nederlenderne like før slutt, uten at det fikk noen betydning.

Salzburg sesongåpner allerede om to uker når de møter Rapid Wien på bortebane. Bare dager senere møter de den engelske storklubben Chelsea i en oppvisningskamp.

Haaland ble hentet av den hardtsatsende klubben fra Østerrike i august 2018 etter å ha storspilt for Molde i Eliteserien. Han fullførte sesongen i norsk fotball før han flyttet til Salzburg i 2019.

(NTB)

Mathias Hagen

Crouch legger opp:

Peter Crouch (38) legger opp. Det sier han selv til avisa Daily Mail. Engelskmannen har spilt i klubber som Tottenham, Liverpool, Portsmouth, Stoke og nå senest Burnley.

Han har vært aktiv fotballspiller i 23 år, og han står med 42 landskamper for England.

- Min ambisjon var å spille til jeg er 40, så det er skummelt å legge opp. Det føles rart å ikke skulle forberede seg til en ny sesong, men omstendighetene over de siste to sesongene har fått meg til å innse at dette er det rette, sier Crouch.

Han blir nok av mange husket best fra sin karriere i Liverpool, der han var fra 2005 til 2008.

Annonsørinnhold