Annonse

Sportsstudio

Legger seg flat
Foto: NTB

Legger seg flat

Fotballeksperten Gary Neville beklager på Twitter etter å ha «likt» et kontroversielt innlegg på plattformen i forbindelse med Mason Greenwood.

Manchester United-spilleren fikk torsdag henlagt alle siktelser mot seg. 21-åringen var siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler.

Etter at nyheten om henleggelsen kom ut, skrev tidligere statsadvokat Nazir Afzal følgende på Twitter:

«Mason Greenwood har fått henlagt alle siktelser mot seg av påtalemyndigheten. Hva har endret seg? Det virker som at noen vitner ikke lenger støtter en tiltalte, og at nye bevis har dukket opp. Sånn skjer. Han er en uskyldig mann, det er alt vi trenger å vite».

Neville, som selv spilte for Manchester-klubben i en årrekke, ga denne tweeten både en «like» og en «retweet», noe flere har bitt seg merke i.

Både Azfal og Neville har mottatt sterke reaksjoner, og nå legger sistnevnte seg flat:

«Jeg likte en tweet relatert til nyhetene om Mason Greenwood fra Nazir Afzal. Denne «liken» har blitt misforstått. Det var klumsete av meg, og jeg fordømmer så klart all vold mot kvinner».

Punget ut for Haaland-statue

Den mye omdiskuterte Haaland-statuen ble torsdag kveld solgt på en auksjon på Jæren, skriver Stavanger Aftenblad.

Prisen? 250 000 kroner.

Det var Kirsten Risa som slo til på statuen - som er laget i tre - av den norske stjernespissen. Auksjonen arrangeres til inntekt for Haydom sykehus i Tanzania.

- Det er overveldende. Jeg hadde jo håpet å få kjøpt den, men jeg var ikke sikker, sier Risa til Aftenbladet.

Statuen er tre meter høy, veier 600 kilo og er laget av kunstneren Tore Sivertsen.

Punget ut for Haaland-statue
Foto: Kjetil Barane / Facebook
USA vil tillate russisk OL-deltakelse
Foto: NTB

USA vil tillate russisk OL-deltakelse

USA vil tillate russiske og belarusiske utøvere ved OL. Det sa Det hvite hus i en pressekonferanse torsdag.

Pressesekretær Karine Jean-Pierre er likevel klar på at de aktuelle utøverne ikke vil kunne delta under flaggene til enten Russland eller Belarus, og at det skal være tydelig at utøverne ikke representerer sine land.

Flere land, blant annet Ukraina, har bedt IOC om å revurdere planen om å tillate utøvere fra Russland og Belarus.

Torsdag kom Litauen, Estland, Latvia og Polen sammen som en felles front mot forslaget.

Litauens idrettsminister Jurgita Siugzdiniene opplyste om enigheten mellom de fire landene da hun møtte representanter for nasjonal presse torsdag. Samtidig både oppfordrer og inviterer hun de nordiske landene til å følge etter og slutte seg til uttalelsen.

- Ministre fra Litauen, Estland, Latvia og Polen er enige om et felles standpunkt mot inkluderingen av russiske og belarusiske idrettsutøvere, sa Siugzdiniene.

I uttalelsen bes Den internasjonale olympiske komité (IOC) og andre internasjonale arrangører om å holde utøvere fra Russland og Belarus utenfor alle konkurranser, inkludert neste års Paris-OL, så lenge krigshandlingene i Ukraina vedvarer.

Warholm suveren
Foto: NTB

Warholm suveren

Karsten Warholm innledet friidrettssesongen med seier på 400 meter flatt hjemme i Ulsteinvik. Han løp inn til seier på 45,31 i sitt eget stevne.

- Fantastisk gøy! Det var en veldig godkjent debut. Jeg er alltid litt ekstra spent før det første løpet, men i dag følte jeg meg sterk og hadde selvtilliten. Det var mitt raskeste løp i denne hallen og en av de bedre tidene mine innendørs, sa han til NRK etter å ha satt banerekord.

Warholm ble heiet fram av et entusiastisk publikum i Ulsteinvik og la det øvrige feltet langt bak seg. Håvard Bentdal Ingvaldsen ble toer på 46,94.

- Det er stort å ha alle folkene i bygda mi her for å se på, sa Warholm.

(NTB)

Norsk dobbeltseier
Foto: NTB

Norsk dobbeltseier

Milla Grosberghaugen Andreassen ble juniorverdensmester på 10 kilometer fri teknikk i Canada torsdag. Tuva Anine Brusveen-Jensen tok sølvet.

Andreassen vant med seks sekunders margin til lagvenninnen. Marina Kälin fra Sveits knep bronsen foran Oline Vestad og forhindret norsk trippelseier.

(NTB)

Greenwood uttaler seg
Foto: Pa Photos

Greenwood uttaler seg

- Jeg er lettet over at denne saken nå er over, skriver Mason Greenwood (21) i en felles uttalelse til pressen etter at etterforskningen mot han ikke fortsetter.

- Jeg vil gjerne få takke min familie, mine nærmeste og alle venner for deres støtte i denne tiden, fortsetter han.

Han skriver at han ikke kommer til å uttale seg ytterligere på nåværende tidspunkt.

Manchester-politiet opplyste torsdag kveld at alle anklagene mot angriperen er droppet.

- Gitt den betydelige mediedekningen av denne saken, er det bare rettferdig at vi deler nyheten om at den 21 år gamle mannen, som hadde vært pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskning åpnet i januar 2022, er ikke lenger straffeforfulgt i forhold til dette, sier Michaela Kerr i Greater Manchester Police.

Manchester United bekreftet litt seinere at de vil gå gjennom en prosess vedrørende nyheten om at Mason Greenwood sin sak henlegges.

- Manchester United er klar over at påtalemyndigheten henlegger siktelsene mot Mason Greenwood. Klubben vil nå gå gjennom sin egen prosess for å klargjøre de neste stegene. Klubben vil ikke kommentere saken før den prosessen er over, skrev klubben.

Greenwood ble for ett år siden pågrepet som følge av påstander knyttet til en ung kvinne etter at lydopptak og bilder ble publisert i sosiale medier. Det var kvinnen selv som la det ut, men hun fjernet senere innleggene.

I etterkant ble likevel Greenwood siktet for forsøk på voldtekt, overfall og drapstrusler.

Nesten umiddelbart ble han suspendert av Manchester United.

Stjernespiller ut med skade
Foto: Shutterstock editorial

Stjernespiller ut med skade

To uker før Lech Poznan kommer til Aspmyra for å spille første utslagsrunde i conferenceligaen fikk Bodø/Glimt-ledelsen litt å tenke på i 3-4-tapet for Viborg.

Etter 1-0-seier over Viking og 0-0 mot svenske Kalmar tidligere under de 18 dagene laget har tilbrakt på La Finca-anlegget i Alicante, ble det fire baklengsmål i torsdagens treningskamp.

Dessuten pådro Fredrik Bjørkan seg en skade som så bekymringsfull ut. I det 35. minutt ble han liggende rett ut nede ved dødlinja, før han tok seg til baksiden av låret og haltet av banen. Det så ut som en hamstringskade.

Glimts tropp til conferenceligaen må meldes inn før midnatt, og det er ikke plass til alle nyervervelsene. Glimt-trener Kjetil Knutsen har sagt til Avisa Nordland at klubben akter å melde inn Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris.

Da Bjørkan ble skadd, hadde Glimt allerede sluppet inn fire mål og lå under 1-4.

- I første omgang var det gutter mot menn, der vi var guttene. De kom for enkelt mellom lagdelene våre, og alt gikk inn. De hadde fem cornere på rad der vi tapte alle duellene, sa Kjetil Knutsen til Glimts nettsted.

Albert Grønbæk utlignet til 1-1 i det 13. minutt, før den danske klubben scoret tre mål på rad. Nino Zugelj og Grønbæk pyntet på resultatet hver sin gang etter pause, men Glimt kom ikke à jour tross noen store sjanser til utligning.

- Vi snakker mye om læring, og vi lærte fort til 2. omgang. Jeg driter egentlig i resultatet. Det handler om hvem vi skal være i spillet vårt, og vi kom til mange sjanser i den andre omgangen, sa Knutsen.

- Vi så at vi må være på fra start mot gode lag.

Viborg er i oppkjøringen til vårsesongen i dansk superliga og skal spille seriekamp 20. februar. Det er fire dager etter at Glimt møter Lech Poznan.

(NTB)