Annonse

Sportsstudio

Krise: Spillerne kan gå gratis
Foto: Ned Alley / NTB

Krise: Spillerne kan gå gratis

Lisensen for 1. divisjon står i fare for fotballklubben Stjørdals-Blink hvis de ikke får kontroll på økonomien, skriver TV 2.

Blink skal være i fritt fall og går mot et underskudd på 4 millioner kroner.

- Det er klubben som har satt seg i denne problemstillingen. Spillerne kan ingenting for det her, så hvis det kommer ønsker fra enkeltspillere om å fratre sånn som tilbudet er gitt, så er svaret ja, det må vi være med på, sier Stjørdals-Blinks styreleder Erling Johansen til kanalen.

Nå skal det ryddes opp, og Blink skal være i gang med å redusere kostnadene. Ett av tiltakene er å innføre minimumslønninger for spillere og trenere. Ifølge TV 2 vil bruttolønnen ligge på 4.000 kroner. Johansen sier at klubben ikke vil nekte spillere å forlate klubben.

- Det ligger litt i sakens natur. Vi kan ikke tvinge dem til å bli for slikk og ingenting, det nytter ikke.

Stjørdals-Blink ligger for øyeblikket på 15.-plass i 1. divisjon med fem poeng. Kun Skeid ligger bak med tre poeng.

(NTB)

Annonse
Raknet i semifinalen
Foto: AFP

Raknet i semifinalen

Det norske tennisesset Casper Ruud tapte semifinalen med 1-2 for polske Hubert Hurkacz i ATP1000-turneringen i Montreal.

Det ble tap 7-5 og 3-6, og 2-6 for Snarøya-spilleren. Casper Ruud har vunnet ni ATP-titler, men det er bare titler på ATP250-nivået.

Casper Ruud fikk en marerittaktig start på kampen selv om han tok det første settet. Polakken tok det første gamet hvor han servet. Ruud ble brutt i sitt første servegame før Hurkacz servet blankt til 3-0.

Polakkens kraftfulle serve er hans fremste våpen, men har et litt større feilprosent enn nordmannen. Feilene begynte å komme Ruud tok over.

Etter å ha tatt sitt neste servegame blankt klarte Ruud å bryte tilbake og redusere til 2-3. Spillerne fulgte hverandre til 5-5 før Ruud klarte å bryte for annen gang. Han servet hjem settet blankt til 7-5.

Ruud startet også det andre settet med å bryte direkte til 1-0 uten at polakken tok poeng i egen serve. Etter en peptalk med treneren klarte Hurkacz å bryte tilbake til 1-1. Hurkacz brøt for annen gang til 4-2. Han hadde ingen problemer med å holde sine server resten av settet som han vant 6-3.

Hurkacz brøt fram til 1-0 i det tredje settet. Han brøt og annen gang i settet til 3-0 selv om Ruud hevet spillet sitt klarte han aldri å ta igjen det tapte og polakken tok settet og kampen med 6-2.

Ruud kunne med seier rykket opp til 4.-plass og karrierebeste på ATP-rankingen, men ender nå på femteplass.

Hurkacz møter vinneren av spanske Pablo Carreño Busta og briten Daniel Evans i søndagens finale.

(NTB)

I storform før Glimt-møtet
Foto: PA Photos

I storform før Glimt-møtet

Bodø/Glimts neste motstander i mesterligakvalifiseringen, kroatiske Dinamo Zagreb, banket Hajduk Spilt med 4-1 i den kroatiske toppserien lørdag.

Zagreb kom under 0-1 etter at Jani Atanasov hadde gitt gjestene 1-0 på overtid av 1. omgang.

Etter pause slo hjemmelaget tilbake. Martin Baturina utlignet til 1-1 seks minutter etter pause, før Arijan Ademi sendte Dinamo Zagreb til 2-1 tre minutter senere.

Armer Gojak økte til 3-1 med seks minutter igjen av kampen, mens Mislav Orsic fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Zagreb møter Bodø/Glimt på Aspmyra tirsdag.

(NTB)

Annonse
Drømmestart
Foto: NTB

Drømmestart

Romelu Lukaku trengte kun 80 sekunder for å finne nettmaskene i redebuten hans for Inter og fikk en drømmestart da de slo Lecce 2-1 på bortebane i Serie A.

Tidligere Manchester United-back Matteo Darmian slo et innlegg inn mot Lukaku i feltet, som headet inn sitt første mål for Inter siden han returnerte til klubben i sommer.

Assan Ceesay utlignet for Lecce, før Denzel Dumfries sendte blåtrøyene i ledelsen igjen etter han ble spilt opp av Lautaro Martínez.

Lukaku hadde to knallsesonger i Inter fra han ankom klubben fra Manchester United i 2019, til han signerte for Chelsea i august i fjor.

I Chelsea skulle belgieren revansjere et lite vellykket opphold i klubben fra 2011 til 2014, men belgieren klarte aldri å leve opp til de massive forventningene han hadde med en overgangssum på over én milliard kroner.

Lukaku kom på kant med Chelsea-trener Thomas Tuchel ved årsskiftet, etter at spissen uttalte seg negativt om den tyske treneren i et intervju med Sky Italia like før nyttår.

Tyskeren svarte med å vrake spissen til storkampen mot Liverpool og i resten av sesongen var Lukaku inn og ut av laget.

(NTB)

I sorg: - Forferdelig
I SORG: Ola Vigen Hattestad, nå trener for Slovenia, er i sorg. Foto: NRK

I sorg: - Forferdelig

Ola Vigen Hattestad, Slovenias langrennstrener, forteller for første gang om sin sorg etter rulleskiulykken ved Sandnes der Hana Mazi Hamnik (19) omkom på torsdag.

- Hana var ei solstråle på laget vårt, sier Vigen Hattestad til NRK.

Treneren forteller om den fatale treningsøkta da Hamnik ble påkjørt av en lastebil i en tunnel. Den omkomne kvinnen lå bakerst i en treningsgruppe.

– Og så kom jo ikke Hana, da, seier Hattestad, som forteller at de så hørte sirener.

Trenerne kjørte så ned igjen der utøverne kom gåande fra. Da fikk de øye på ulykkesscenen og ambulansehelikopteret.

– Det var forferdeleg, seier treneren til NRK.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Les hele saken

Annonse
Knuste United

Knuste United

Brentford - Manchester United 4-0 (4-0)

Manchester United kom fra en skuffende sesongstart mot Brighton, men det skulle fort bli mye verre mot Brentford!

Scoringer fra Josh Da Silva, Mathias Jensen, Ben Mee og Bryan Mbeumo sørget for at Brentford ledet hele 4-0 etter 35 minutter.

- Dette er tilintetgjørelsen av Manchester United, kom det fra Gary Neville i Sky Sports-studioet.

- Sjokkerende fra Manchester United. Absolutt sjokkerende, sa kollega Sam Blitz.

I andre omgang tok United-sjefen grep: Scott McTominay, Raphaël Varane og Tyrell Malacia ble kastet inn i jakten på en «umulig» snuoperasjon.

Likevel ender det med et skuffende 4-0-tap for United. Det betyr at Manchester-klubben innehar sisteplassen i Premier League!