Annonse

Sportsstudio

NFL-spiller (26) døde: - Tragisk
Foto: NFL

NFL-spiller (26) døde: - Tragisk

NFL-spiller Jaylon Ferguson døde tirsdag, i en alder av 26 år. Det bekrefter Baltimore Ravens i en pressemelding.

- Vi er i dyp sorg etter tapet av Jaylon Ferguson. Han var en snill og respektfull ung mann med stort smil. Vi sender våre kondolanser til Jaylons familie og venner, skriver Fergusons klubb.

Ferguson ble draftet av klubben tilbake i 2019 og tilbrakte hele sin NFL-karriere i Baltimore.

- Jeg kan ikke tro det. Det er bare helt tragisk. Hvil i fred, skriver lagkamerat Patrick Ricard på Twitter.

Annonse

God trekning

Norge fikk en småheldig trekning av EM-kvalifiseringen i fotball for kvinner. Nederland, Italia og Finland venter i gruppespillet.

I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

I omspillets semifinaler trekkes treerne og firerne fra A-divisjonen mot gruppevinnere og toere fra C-divisjonen, mens gruppevinnerne og de to beste toerne fra B-divisjonen møter toere eller treere fra samme nivå.

De 14 vinnerlagene trekkes mot hverandre i finaler om de sju ledige EM-plassene. Vinnerne av semifinalene med de sju høyest rangerte A-divisjonslagene blir seedet i trekningen.

Norge var seedet på 3. nivå i A-divisjonen i tirsdagens trekning. De trakk Nederland fra øverste nivå, Italia fra 2. nivå og Finland fra 4. nivå.

De første kampene i EM-kvalifiseringen spilles allerede fra 3. april, og gruppespillet skal være unnagjort i løpet av juli. Omspillet finner sted i høst.

EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

(NTB)

PA: Horner møtte Verstappens manager til samtaler

Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

Annonse
BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes
Foto: AP

BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem.

Sakens kjerne skal være at Fernando Alonso under VM-runden i Saudi-Arabia ble ilagt en ti sekunders tidsstraff. Bakgrunnen for denne var at Aston Martin-laget angivelig brøt reglene ved å utføre arbeid på spanjolens bil mens han sonet en annen fem sekunders tidsstraff.

Dette strider mot Formel 1-sportens reglement.(NTB)

Ny melding
Foto: AFP

Ny melding

Teamet rundt Mikaela Shiffrin sier det er sannsynlig at alpinstjernen vil gjøre comeback i verdenscupen i Sverige til helgen.

I Åre skal det kjøres storslalåm lørdag og slalåm søndag.

- Mikaela forbedrer seg i slalåm og føler at slalåmrennet fortsatt er realistisk, men storslalåmen er i spill. Vi vil dele mer i løpet av de neste dagene, heter det i en oppdatering fra Shiffrin-leiren.

Shiffrin har rekorden for antall verdenscupseirer med 95. 28-åringen, som er kjæreste med toppalpinist Aleksander Aamodt Kilde, skadet seg i utforen i Cortina d'Ampezzo i Italia i januar.

Siden da har Shiffrin mistet ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Hun er på 3.-plass (1209 poeng), bak Lara Gut-Behrami (1594) og Federica Brignone (1268). Storslalåmcupen er det ikke lenger mulig for Shiffrin å vinne. (NTB)

Annonse