Annonse

Sportsstudio

Flere cupbomber

Moss sendte eliteserieklubben Sarpsborg 08 ut av fotball-NM med 1-0-seier på hjemmebane. Regjerende mester Molde avgjorde sent med 4-2-seier over Brattvåg.

I Moss ble Anas Farah Ali den store helten med sin scoring ti minutter etter hvilen. 22-åringen ble spilt fint gjennom og var iskald alene med Simen Vidtun Nilsen i Sarpsborg-målet. Med kun sekunder igjen fikk Sarpsborg ballen i nettet, men linjedommeren vinket feilaktig for offside.

Like før hadde Sarpsborg en avslutning via tverrliggeren, ned på streken og ut.

Sarpsborg har vist god form den siste tiden og har seks poeng på de to siste eliteseriekampene med 10-1 i målforskjell. De har knust både Jerv og Strømsgodset før nederlaget mot Moss.

Godset-smell

På Gjøvik var det drama helt til siste spark på ballen. Med få sekunder igjen sendte Andreas Østerud hjemmelaget til himmels da han dukket opp på bakerste stolpe og sikret 3-2-seier over Strømsgodset.

Herman Stengel sendte Godset i ledelsen før Arne Ravndal utlignet. I 2. ekstraomgang sendte Fred Friday gjestene i ledelsen, men fem minutter senere lobbet Ole Thomas Skogli ballen vakkert over Morten Sætra før Østerud avgjorde.

Rosenborg trengte i likhet med flere eliteserieklubber ekstraomganger for å ta seg videre. De havnet under mot Levanger etter 19 minutter, men Ole Sæter utlignet med drøyt 20 minutter igjen å spille.

I ekstraomgangene ble Bryan Fiabema helten da han rundet LFK-keeper Sebastian Heggland og satte ballen i mål.

Molde slet

Brattvåg tok ledelsen ved et merkelig selvmål av Molde. Birk Risa spilte ballen tilbake til keeper Oliver Petersen, men Petersen feilberegnet, og ballen trillet forbi sisteskansen og i mål. Mathias Løvik utlignet før Tobias Flem banket Brattvåg tilbake i ledelsen.

På tampen av 1. omgang utlignet Magnus Grødem før Eirik Haugan og David Fofana sikret Molde-avansement med ti minutter igjen.

Haugans 3-2-scoring kom etter 84 minutter før Fofana fastsatte resultatet tre minutter senere.

I Harstad kjørte Bodø/Glimt over HIL. Elias Hagen (2 mål), Isak Helstad Amundsen (2) og Gilbert Koomson scoret målene som ga 5-0-seier. 4-0-scoringen var spesielt flott. Glimt fikk frispark på 25 meter, og Hagen avsluttet flott i nærmeste hjørne.

Overkjøring og ekstraomganger

Aalesund tok seg videre med 3-0 over Hødd, mens Haugesund slo Fana 1-0. Tromsø vant 4-1 borte mot Skjervøy.

Viking vant rogalandsoppgjøret mot Vard Haugesund 2-1, mens Kristiansund snudde 0-1 til 3-1 mot Strindheim. HamKam lå under mot Elverum men vant til slutt 3-1. Sandefjord knuste Flint Tønsberg 5-1.

Lillestrøm snudde til 2-1-seier over Junkeren, mens Haugesund slo Fana 1-0. Strømsgodset trengte ekstraomganger for å slå Gjøvik-Lyn 2-1, mens Odd slo Fløy 3-2 også etter 120 minutter.

Jerv slo Fram Larvik 2-0 etter 0-0 ved ordinær tid. (NTB)

Se alle NM-resultatene her.

Flere cupbomber
Foto: NTB
Annonse

Testet positivt

Den norske sprinteren Lakeri Ertzgaard fra Tjalve har testet positivt for coronasmitte og er ute av EM i München, opplyser Norges Friidrettsforbund.

Lakeri var tatt ut til å løpe 4x400 meter stafett, men er nå ute av mesterskapet etter den positive testen.

- Vi har under hele EM hatt strenge smittevernregler, men som det var under VM i Eugene, er det tilnærmet umulig å gardere seg hundre prosent i en mesterskapssituasjon, sier NFIF-lege Ove Talsnes i en uttalelse fra forbundet natt til tirsdag.

- Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes videre.

(NTB)

Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule
Foto: NTB/Reuters

Thomsen på 9.-plass i EM-finalen i kule

Marcus Thomsen fikk det ikke til å stemme i mandagens kulefinale i friidretts-EM i München. Han ble nummer ni etter et lengstestøt på 19,91 meter.

Vossingen kom seg aldri over 20 meter. Han åpnet med 19,36 før hans beste resultat kom i andre omgang, mens det ble et dødt forsøk i den tredje.

Thomsen måtte ha fått til bedre enn 20,01 for å bli blant de åtte som fikk være med videre i finalens tre siste omganger.

Tidligere på dagen havnet han på 8.-plass med 20,32 som bestenotering i kvalifiseringen.

Forrige måned ble Thomsen nummer ti i VM-finalen. Der var hans lengste støt på 20,66 meter. Han har 20,89 som sesongbeste og en personlig rekord på 21,09.

Thomsen var smittet med korona da han landet i Stockholm etter hjemkomst fra USA-VM. Det var ikke før helt nylig at han ble frisk igjen.

- Jeg kjenner at det sitter igjen i kroppen ennå, men det er blitt bedre. Jeg er nok på 90 prosent. Det er bare å trykke på, sa han til NTB i forkant av kulefinalen i München.

(NTB)

Annonse
Ny personlig rekord
Foto: NTB

Ny personlig rekord

Sander Skotheim er nummer tre sammenlagt halvveis i tikampen i friidretts-EM. Han satte ny bestenotering på 400 meter.

- Gøy, men det var helt jævlig. Veldig tungt på slutten, var den noe blandede oppsummering av Skotheim om eget løp.

- Jeg er veldig fornøyd. Kun vilje på slutten, la han til.

En sterk kveldsinnsats i München tok Skotheim opp i tetstriden. Han var feltets bestemann med 2,11 meter i høyde, og det ble fulgt opp med heatseier på 400 meter.

Med tiden 48,27 senket han sin personlige rekord med fire tidels sekund.

20-åringen har en poengscore på 4324 når fem øvelser gjenstår. Simon Ehammer fra Sveits topper klart på 4661, mens italienske Dario Dester snek seg forbi Skotheim med tre poeng.

Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter.

Martin Roe er bokført med 3978 poeng. Det holder til en 16.-plass.

Bergenseren startet dagen med heatseier og 10,94 på 100 meter. Senere ble det 7,21 meter som best i lengde og 14,72 i kule. Han avsluttet første dag med å løpe 50,83 på 400 meter.

Roe har slitt mye med skader og sykdom siden 6.-plassen i tikampen i Berlin-EM i 2018. Han hadde sin første konkurranse for sesongen så sent som 1. august.

München-mesterskapet går uten norgesrekordholder Markus Rooth. Han droppet VM for å satse mot EM, men en skade sendte ham nylig ut av troppen.

Tikampen avsluttes tirsdag med 1500 meter, 110 meter hekk, diskos, stav og spyd.

(Dagbladet/NTB)

Liverpool med nytt poengtap og rødt kort
Foto: NTB/Reuters

Liverpool med nytt poengtap og rødt kort

Liverpool - Crystal Palace 1-1 (SLUTT)

Liverpool har fått en tung start på årets Premier League-sesong. Spissjuvelen Darwin Nuñez ble utvist da de spilte 1-1 mot Crystal Palace mandag.

Liverpool kom til kampen med et 2-2-resultat mot Fulham i den første serierunden i bagasjen. Men foran et fullsatt Anfield var ikke de rødkledde skarpe nok foran mål, i tillegg til at de lot seg frustrere av kyniske Palace-spillere.

Etter at Wilfried Zaha sendte gjestene i ledelsen etter en drøy halvtime, mistet de en viktig spiller tidlig i annen omgang.

Spissjuvelen Darwin Nuñez kom til flere store sjanser, men noe unøyaktighet gjorde at han ikke fant nettet. Han hadde blant annet et sleivspark i stolpen i første omgang. Etter 57 minutter kokte det over da han skallet ned Palace-stopper Joachim Andersen etter en konfrontasjon. Uruguayaneren fikk marsjordre.

Noen minutter senere utlignet Luis Diaz med en fantastisk soloprestasjon, men Liverpool greide aldri å score vinnermålet. Dermed står de røde med to poeng på to kamper. De er allerede fire poeng bak sist sesongs tittelrival Manchester City.

Liverpool møter erkerival Manchester United borte neste runde, mens Crystal Palace tar imot Aston Villa.

(NTB)

Annonse
Klar for finale
Foto: NTB

Klar for finale

Jakob Ingebrigtsen tok seg enkelt videre fra forsøkene i gulljakten på 1500 meter under friidretts-EM i München.

- Det var bra, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet, mens han går raskt forbi mixed zone.

- Det var lett?

- Ja.

- Det er gøy, jeg må ærlig innrømme det. Som toppidrettsutøver begynner man å tvile litt når nervene kommer før start, så dette var en følelse av lettele og mestring. Veldig gøy, sa Ingebrigtsen til NRK etter målgang.

Han forklarte at han sparte litt krefter til 5000-meteren tirsdag.

Ingebrigtsen løp inn til tiden 3.38,48 og seiret i kvalifiseringsheatet. Han la seg tidlig litt bak feltet, men etter hvert satte han opp farten og var aldri truet i jakten på finalebillett.

Finalen på 1500 meter går torsdag kveld. Tirsdag kveld venter det finale på 5000 meter på 20-åringen fra Sandnes.

Ingebrigtsen er regjerende olympisk mester på 1500 meter. I sommerens VM i Eugene, Oregon kom han på 2.-plass med 3.29,47 Det var også årsbeste. Da vant briten Jake Wightman på 3.29,33. Han deltar ikke på 1500 meter i EM. i stedet løper han 800 meter.

Ferdinand Kvan Edman løper i det andre semifinaleheatet senere mandag kveld.

Flere av de beste europeiske 1500-meterløperne fra VM stiller ikke på distansen på Olympiastadion i München-EM.

(NTB