Annonse

Sportsstudio

- Tok fullstendig fyr
Foto: TT/Svenska Paralympiska Kommitteen

- Tok fullstendig fyr

Den svenske parastjerna Ebba Årsjö (21) avslører at hun fikk enorm respons etter sin siste post på Instagram.

Tirsdag delte Årsjö en side av seg selv hun aldri hadde vist fram før. På Instagram la hun ut et bilde i bikini på en balkong i Mallorca uten å dekke til beinet.

21-åringen, som vant to OL-gull i paraalpint i Beijing, lider av muskeltap i høyre ben, en bivirkning av Klippel-Trenaunay-syndromet hun ble født med.

- Jeg håper dette kan være til ekstra hjelp for andre. Jeg føler at jeg virkelig kan påvirke folk og når du hører at du har vært til hjelp, da blir du skikkelig glad i hele kroppen, fortalte hun til nyhetsbyrået TT.

Nå forteller hun om responsen:

- Herregud, jeg trodde jeg skulle miste følgere. Men så tok det fullstendig fyr. Jeg har fått veldig mye kjærlighet. Jeg har ikke sett noen vonde kommentarer. Det er mange som har spurt meg hva som har skjedd, men alle har støttet meg, sier hun til SVT.

21-åringen forteller videre at hun ville hjelpe andre og at hun oppnådde det.

- Spesielt om jeg ser noen som virkelig kjemper og er unge. Det var for eksempel en mamma som skrev om sitt barn til meg. Så reager mot dem som alle har reagert overfor meg. Jeg vil dette skal bli normalisert, sier Årsjö.

Les hele saken

Annonse
Gjorde comeback etter overgrepsanklagene
Foto: AP

Gjorde comeback etter overgrepsanklagene

Quarterback Deshaun Watson var tilbake i spill etter elleve kampers utestengelse natt til mandag. Hans Cleveland Browns vant 27-14 mot Houston Texans.

Watson fikk sin karantene i sommer etter anklager av mer enn 20 kvinner om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Mange sto fram i fjor og anklaget Watson for handlingene i en lengre periode fra 2020 til 2021.

23 søksmål har blitt forlikt, mens to andre fortsatt er til behandling.

I tillegg til å gå glipp av kampene ble han også nektet å trene med laget i lang tid.

Watson sluttet seg til Cleveland Browns fra Houston Texans i mars. Kontrakten er verdt omkring 230 millioner dollar over fem år.

Det var en tydelig rusten Watson som var i aksjon mot sin tidligere klubb. Nattens kamp var Watsons første på 700 dager. Det skyldes at han ikke fikk et eneste minutts spilletid i Texans' siste sesong fordi han ønsket seg bort.

Han ble buet på under kampen.

- Sånn er det. Jeg kan ikke kontrollere hva fansen gjør, sa 27-åringen.

(NTB)

Flere i skiidretten får strømstøtte
Foto: Heiko Junge / NTB

Flere i skiidretten får strømstøtte

Kulturdepartementet har presisert i dagens strømstøtteordning at idrettslag som benytter private anlegg til trening og konkurranser, også får strømstøtte.

- Vi er glade for at vi nå har fått en presisering av dagens strømstøtteordning hvor idrettslagene kan overta strømregningen for den delen av de private anleggene som våre medlemmer benytter til trening og konkurranser. Idrettslaget som benytter disse traseene, kan søke strømstøtte på lik linje med den øvrige idretten og frivilligheten, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Ordningen forutsetter at idrettslaget betaler strømkostnaden knyttet til tilrettelegging og drift av den delen av skianlegget som den organiserte idretten benytter.

- For norsk skisport er dette en gledens dag, og dette vil bety at vi kan få mer skiaktivitet i vinter, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

- Samtidig vil ordningen være viktig for å opprettholde et godt samarbeid mellom idretten og privateide skianlegg, og som vil være helt avgjørende for å gi våre utøvere et godt trenings- og konkurransetilbud, sier Dyrhaug.

(NTB)

Annonse
Ny beskjed
Foto: AP

Ny beskjed

Familien til fotballikonet Péle opplyser at 82-åringen har pådratt seg corona, og at han forventes å forlate sykehuset i São Paulo etter hvert.

Døtrene Kely og Flavia Nascimento og barnebarnet Arthur Arantes do Nascimento uttalte seg i et intervju som ble sendt søndag kveld av TV Globo. Lungeinfeksjonen han har blitt behandlet for, er på grunn av corona, fortalte de.

- Han er syk, han er gammel. Men for øyeblikket er han der på grunn av lungeinfeksjonen. Når han føler seg bedre, vil han reise hjem igjen, sa Kely Nascimento.

Flavia Nascimento sa i intervjuet at Pelé ikke er i palliativ behandling. Dette gis pasienter når legene ikke anser det sannsynlig at det er mulig å stoppe sykdommen.

- Folkens, det er ikke sant. Tro oss. Han er ikke på intensivavdeling, han er på et vanlig rom. Han er ikke i fare, han er under behandling, sa hun.

Pelé har slitt med flere helseproblemer de siste årene. I fjor ble han operert for tykktarmskreft, men har siden fått tilbakefall. Tidligere i uken ble han lagt inn på et sykehus i São Paulo.

Barnebarnet Arthur Arantes do Nascimento sier han har fått meldinger med «hvil i fred».

- En dag vil det skje, men ikke i dag. Han kommer til å bli bra, det er et spørsmål om tid. Han vil se Brasil løfte den sjette tittelen.

Brasil møter Sør-Korea i åttedelsfinalen i VM i Qatar mandag kveld.

Pelé ble verdensmester tre ganger (1958, 1962 og 1970). Han er av mange regnet som en av tidenes aller beste fotballspillere. Han er fortsatt Brasils største målscorer med 77 mål på 92 landskamper.

(NTB)

Viktor Hovland vant: Kopierte Tiger Woods
Foto: NTB

Viktor Hovland vant: Kopierte Tiger Woods

Viktor Hovland (25) leverte fire fantastiske runder og tok seieren i Hero World Challenge-turneringen på Bahamas.

Med en totalscore på 16 slag under par sikret Hovland seg seieren og pengepremien på èn million dollar, tilsvarende rett i underkant av 10 millioner kroner.

- Det var forbanna nervepirrende, sier Hovland etter seieren.

Særlig tredjerunden til 25-åringen var svært imponerende. Med hele ti birdies hadde han tre slag ned til verdenstoer Scottie Scheffler før finalerunden søndag.

Hovland åpnet bra og var tre under på de første ni. På det 13. hullet kom dagens første av to bogeys.

Scheffler gjorde birdie både hull 14,15 og 16, og på det 18. hullet ble det svært dramatisk.

Amerikaneren slo et perfekt utslag, mens Hovland misset fairway og var i store problemer. Andreslaget slo Hovland i vannet, og måtte virkelig kjempe for å "redde" en bogey.

- Dette er ikke sant, kommenterte Discoverys Henrik Bjørnstad.

- Det er et helt merkelig valg, sa en rystet Per Haugsrud i kommentatorbua.

Hovland måtte droppe og slo et godt slag til fire meter fra hullet. Hovland satte putten for bogey og tok seieren.

Med seieren forsvarte Hovland fjorårets seier, en bragd kun Tiger Woods har klart i denne turneringen (2006-2007).

- Det er ganske «badass». Jeg er bare fornøyd han ikke har spilt de siste to årene. Å vinne denne turneringen er veldig spesielt, sier Hovland som nå rykker opp til en 9.- plass på verdensrankingen når den blir oppdatert mandag.

Hero World Challenge er definert som en uoffisiell PGA-turnering, og det er ingen ringere enn Tiger Woods som står for turneringen, og som inviterer spillerne han selv plukker ut.

Woods skulle etter planen spille turneringen selv, men måtte trekke seg rett før turneringsstart på grunn av en skade.

Les hele saken

- Jeg hater ikke penger

Annonse
Mowinckel med vinterens første pallplass
Foto: AP

Mowinckel med vinterens første pallplass

Ragnhild Mowinckel (30) hadde kun to alpinister foran seg i super-G-rennet i Lake Louise. Hun har vist stor framgang på få dager.

Fartsåpningen i verdenscupen bød på store kontraster for Mowinckel. Fredag skuffet hun stort med å bli nummer 25 i utfor, men allerede dagen etter var hun oppe på en 9.-plass i samme disiplin.

Søndag fortsatte oppturen. Molde-jenta kjørte ned til ledelse i den canadiske bakken, men ble senere jekket ned av Corinne Suter (Sveits) og Cornelia Hütter (Østerrike). Seieren tok Suter med to hundredelers margin.

Mowinckel ble slått med 16/100 sekund. Pallplassen er hennes tiende i karrieren og femte i super-G.

(NTB)