Annonse

Sportsstudio

Historisk VM-medalje

EUGENE (Dagbladet): Eivind Henriksen tok bronse i herrenes sleggekast-finale med et kast på 80,87 meter. I samme sleng tar han Norges første medalje i sleggekast.

Den polske duoen Wojciech Nowicki (81,03) og og Pawel Fajdek (81,98) tok henholdsvis sølv og gull.

Det var en historisk VM-medalje for nordmannen, som også tok sølv i OL i fjor.

- Det var litt spesielt. For jeg kjente meg ikke så veldig bra, egentlig. På det lengste kastet mitt, så bommet jeg også ganske heftig. Jeg fant ikke helt «feelingen» der, men jeg er veldig glad for at det resulterte i den, sier Henriksen til NRK.

Medaljevinneren avslørte også at han hadde vært syk like før mesterskapet. Det resulterte i en nervepirrende coronatest.

- Det dunket ekstra i brystet på de coronatestene. Jeg har delt rom med treneren min som ikke er her. Heldigvis var testen min negativ, fortalte Henriksen.

Historisk VM-medalje
Foto: NTB
Annonse
Om russisk utestengelse:  - Forstår begge sidene
Foto: NTB

Om russisk utestengelse: - Forstår begge sidene

Fiidrettsstjernen Armand Duplantis sier han ikke har noen mening om at russiske utøvere er utestengt fra idrettsbanen som følge av krigføringen i Ukraina.

Selv om mange synes sanksjonene mot russisk idrett er riktige, dukker det stadig opp stemmer som viser støtte til utøverne som er rammet.

Armand Duplantis sier han ikke vil ta stilling til utestengelsen.

– Det er et komplisert spørsmål. Det er vanskelig å bedømme hva som er riktig og feil, så jeg er glad jeg ikke trenger å fatte den beslutningen, sier han.

– Men hva synes du om den?

– Jeg vet ikke. Jeg har ingen mening om den. Jeg kan forstå begge sidene, svarer stavstjernen.


(NTB)

FIDE sparker sjakkommentator: - Fullstendig uakseptabelt
Foto: Twitter / skjermdump

FIDE sparker sjakkommentator: - Fullstendig uakseptabelt

Det internasjonale sjakkforbundet gir den israelske stormesteren Ilia Smirin fyken som kommentator etter sexisitiske kommentarer under en sjakksending tirsdag.

Det skriver FIDE i en pressemelding.

- Under gårsdagens livesending kom en av våre kommentatorer med noen pinlige kommentarer. Til tross for at vi har stor respekt for stormester Ilia Smirin som sjakkspiller, er synspunktene han kom med på lufta fullstendig uakseptable pg representerer på ingen måte noen av verdiene vi i FIDE står for, heter det i pressemeldingen.

- Sjakk er ikke for kvinner, sa Ilya på direktesendingen.

Gulrukhbegim Tokhirjonova delte seansen på Twitter. Hun reagerte kraftig på uttalelsen til Ilya.

- Er ikke dette ren diskriminering? Hvordan kan en sånn mann jobbe i den offisielle FIDE-sendingen av et så viktig kvinnearrangement?

Annonse
Forklarer sjokkbildet
Foto: Faksimile/Instagram

Forklarer sjokkbildet

I september lastet Cristiano Ronaldo opp et bilde med den kontroversielle psykologen Jordan Peterson, kjent for å ofte gå i mot de sosiale normene i retorikken sin.

Peterson er sterkt kritisert for sine synspunkter på kjønn, likestilling, covid og ytringsfrihet. Han har selv omtalt seg selv om «en professor mot politisk korrekthet.»

- Han inviterte meg til å møte ham. Han hadde noen problemer i livet sitt for noen måneder siden, og en venn hadde sendt noen av mine videoer, og lest en av mine bøker, forklarte Peterson i intervjuet med Piers Morgan.

- Han synes det hjalp, så jeg ble invitert til huset. Vi snakket i to timer. Han viste meg alt utstyret som hjelper ham med å holde ham i form, og snakket om selskapene hans.

Likevel skal samtalen ha handlet om en del mentale utfodringer Ronaldo skal ha dultet borti:

- Vi snakket om hva han ønsker i livet, og hvilke hindre han møter på når han forsøker å nå de målene. Vi hadde en strategisk prat i drøye 90 minutter, sa Peterson.

- Han virket å mangle noe i livet, og det virker som han fant noe av det i mine forelesninger. Jeg liker alltid å høre hva folk gjør, men hva de vil.

Siden møtet har både Peterson og Ronaldo blitt sterkt kritisert på sosiale medier.

Spania reagerer: - Fortjener bedre
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Spania reagerer: - Fortjener bedre

Det ble en skuffende tirsdagskveld for det norske herrelandslaget, som tapte 0-2 for Serbia, og blir dermed værende på nivå B i Nations League.

Det er ikke noe som har gått ubemerket hen rundt i Europa, og den spanske storavisen AS fulgte med, spesielt med ekstra oppmerksomhet på Erling Braut Haaland.

- Lite stemte for Haaland. Når han må spille 30 meter fra motstanderens mål, så skremmer han forsvar mindre, skriver den spanske storavisen i etterkant av kampen.

- En spiller av hans storhet fortjener et bedre landslag. Likevel, når ballen finner ham i boksen, så blir det stille. Dessverre for hans del, så hadde han bare et par sjanser mot Serbia, og hans heading ble stoppet av keeper Milinkovic-Savic.

Avisen påpekte også at da han kameraet fanget opp ansiktsuttrykket etter at Aleksandar Mitrovic hadde satt 2-0 for serberne på Ullevaal, så kunne man tydelig se skuffelsen i ansiktet til den norske Manchester City-stjernen.

Annonse
Kaos: Bønnfalt Messi
Foto: NTB

Kaos: Bønnfalt Messi


Fotballstjernen Lionel Messis innbytte i privatlandskampen mot Jamaica vakte oppsikt. Argentineren scoret to mål i 3-0-seieren.

Det gjorde at Argentina gikk opp i sin 35. strake kamp uten tap. Det er kun to kamper til Italias rekord på 37.

Det første målet sto Manchester City-spiss Julian Alvarez for etter 13 minutter. Etter hvilen var det klart for Messi på stadion i New Jersey i USA. Til enorm jubel entret han gresset ti minutter ut i 2. omgang.

Han la på til 2-0 med et skudd utenfor 16-meteren før han satte inn et frispark på lekkert vis fra omtrent samme distanse. Begge målene kom i kampens siste fem minutter. I løpet av den drøye halvtimen Messi var på banen, var det intet mindre enn tre personer som stormet banen for å få et øyeblikk med en av sportens aller største navn gjennom tidene.

Ved ett tilfelle forsøkte en supporter i bar overkropp å få Messi til å skrive autografen på ryggen før han ble stoppet av sikkerhetsvakter.

Etter kampen kunne man se jamaicanske spillere flokke seg rundt Messi for å ta selfie og få autografer av ham.

Messi står med 90 landslagsmål. Det er andre kampen på rad at 35-åringen scorer to mål i én kamp. Han gjorde det samme mot Honduras fredag.

Etter kampen ble det klart at hovedtrener Lionel Scaloni har forlenget sin kontrakt med Argentina fram til VM i 2026. Scaloni tok over jobben til Jorge Sampaoli i 2018.

(NTB)