Annonse

Sportsstudio

Så mye tjener de
Foto: NTB

Så mye tjener de

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) fredag ettermiddag har de offentliggjort hvor mye landslagssjefene Ståle Solbakken og Hege Riise tjener.

Solbakken har en årslønn på fem millioner kroner, mens Riise tjener 1,67 millioner kroner, det samme som fotballpresident Lise Klaveness.

Grunnlaget for den store forskjellen, omtrent 3,3 millioner, er i stor grad knyttet til markedskrefter.

NFF skriver at de ønsket å løfte lønna på kvinnesiden da de tidligere denne uka ansatte Hege Riise.

- Når vi nå skulle ansette ny landslagssjef for kvinnene, ønsket vi å løfte nivået fra Riises forgjenger og tilby en lønn som vi synes gjenspeiler at dette er en svært viktig stilling i norsk fotball. Vi besluttet derfor å legge lønnen på samme lønnsnivå som for NFFs øverste valgte leder, presidenthonoraret, skriver Klaveness i pressemeldingen, og legger til at Riise tjener mer enn hva Martin Sjögren gjorde i jobben.

Forbundet opplyser om at de tidligere ikke har gått ut med slike opplysninger av hensyn til personalmessige og komersielle forhold. Etter å ha hatt møtevirksomhet torsdag, har de likevel bestemt seg for å være åpne om lønnsnivåene.

Til tross for at Riise tjener betydelig mindre enn sin kollega på herresiden, er hun godt fornøyd med lønna hun ble tilbudt.

- Det er en god lønn som reflekterer at jeg er sjefen for ett av flaggskipene i norsk fotball. Jeg lever godt med at Ståle tjener mer enn meg. Det som derimot er viktig, er at flere jenter og kvinner får en lønn hvor de kan leve av fotballen og konsentrere seg 100 prosent om å utvikle som spiller og trener, sier Riise.

Annonse
Klar oppfordring

Klar oppfordring

Både VAR og halvautomatisk offside-system er tilgjengelig under fotball-VM i Qatar. Likevel ønsker Fifas dommersjef, Pierluigi Collina, at det ikke skal brukes.

- Vårt mål er å forberede dommerne best mulig for å unngå å bruke teknologi, men teknologien er der for å redusere mulighetene for menneskelige feil som kan påvirke utfallet av en kamp, sa Collina.

Italieneren har advart VM-dommerne om å bruke teknologien de har tilgjengelig under mesterskapet. Dommersjefen ønsker at det kun skal benyttes som en siste utvei.

- Selv den beste dommeren kan gjøre en feil; de er mennesker de også, og det vet vi. fortsatte han.

VAR vil være tilgjengelig i turneringen sammen med et semi-automatisert offside-system, som sender et signal direkte til dommerne i VAR-bussen om det skulle være offside.

Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18. desember. For første gang i VM-historien er seks av dommerne kvinner.

På listen er det ingen dommere fra de nordiske landene. Norge har ikke hatt en dommer i VM-sammenheng siden Terje Hauge dømte i Sør-Korea og Japan i 2002.

(NTB)

Reagerer: - Ren idioti
Foto: Pa Photos

Reagerer: - Ren idioti

Nysigneringen Darwin Núñez fikk verst mulig start på Premier League-karrieren på Anfield mandag kveld. Det skyldes at angriperen mistet hodet fullstendig da han skallet ned Joachim Andersen.

Det får Gary Neville i Sky Sports-studioet til å reagerere.

- Alt handler om Núñez i kveld. Ren idioti. Dette vil være en bratt læringskurve for ham, forteller Gary Neville.

Liverpool-manager, Jurgen Klopp, kom med følgende beskjed etter hendelsen:

- Han blir provosert, men han kan ikke gjøre sånt, sa tyskeren.

Oppgjøret endte til slutt 1-1 etter nettsus fra Wilfried Zaha og Luis Díaz. Det betyr at Liverpool står med fattige to poeng hittil denne sesongen.

Annonse
Klar beskjed
Foto: NTB

Klar beskjed

Karsten Warholm (26) var igjennom sitt livs mareritt før VM i USA i sommer. Foran EM i München er følelsen en annen.

Seks uker før VM i Eugene, Oregon ble han skadd. Det var hans første alvorlige skade i karrieren. Det endte med en 7.-plass i VM-finalen. Da holdt han verdensrekordtempo i 250 meter, men stivnet, sprakk og gikk tom for drivstoff et titalls meter senere.

Seks uker uten trening gjorde at han ikke var i stand til å gjennomføre tre konkurranser på kort tid.

Torsdag løper han konkurranse for første gang etter VM. 26-åringen fra Ulsteinvik er en av 12 som slipper å løpe kvalifisering. Han er direktekvalifisert til semifinalen.

- Det er ganske fint å se at nivået faktisk er så bra at du ikke bare kan hente det gullet uten å ha trent. Det betyr egentlig bare at jeg må komme meg på jobb. Jeg kjenner meg veldig motivert både på hva som venter denne sesongen og i årene etter det.

I de fire ukene som er gått etter VM har han kun hatt gode økter, og så gjenstår det å se om det er nok til et nytt EM-gull. Warholm ble europamester sist gang for fire år siden i Berlin.

Bank
- Bank i bordet så har jeg vært helt smertefri, og jeg har fått gjort de øktene som vi har planlagt uten å ha gjort noen endringer. Det har vært et lyspunkt. Det er det fine oppe i det hele. Når jeg hater friidrett, så finner jeg også trøst i friidrett, om du skjønner. Det har vært den beste terapien for meg, sier Warholm da NTB møtte ham i Oslo i forkant av mesterskapet.

I München har han rukket å teste anlegget, og i tillegg stilte han på en pressekonferanse i regi av Det europeiske friidrettsforbundet (EA) sist søndag.

7.-plassen i VM sitter fortsatt i bakhodet, men har samtidig tirret ham.

- Jeg blir veldig giret ja. Hvis du mister det å være forbannet, så har du også mistet det å være et konkurransemenneske.

Det tok tid å komme seg denne gangen, men i idrett er det også slik at et alltid kommer nye konkurranser rundt neste sving. Du får nye sjanser til å vise deg fram.

- Jeg føler egentlig at hele VM-storyen er seks uker lang, og for meg var det et lite mareritt. Jeg skjønner at det i den store sammenhengen ikke er snakk om noe helt jævlig, men for meg og Leif var det et lite mareritt. Dette var ikke noe gøy for oss. Den sitter lenger i enn alle gullmedaljene jeg har tatt.

Kanskje kan han til og med en dag se tilbake på nedturen med et lite smil.

- Dette er livet mitt. Det er en kurv jeg har lagt alle eggene mine oppi, og jeg har gjort det med åpne øyne. Det blir mer refleksjoner og tanker etter noe sånt som etter et gull. Jeg har hatt mye suksess, og kanskje kan jeg en vakker sitte og se tilbake på det med noen refleksjoner og tanker som er viktig for egen karriere. Jeg håper det, for jeg er jo en grubler. For meg er ikke dette bare idrett. Det er et livsverk.

- Det er slik at du aldri vært så skuffet før?

- Ja, og samtidig hadde skuffelsen vært større om det ikke hadde vært for skaden. Da hadde jeg ikke skjønt hva som skjedde. Det fine oppe i det hele er at du kan sette det i perspektiv i den forstand at jeg ser hvor det gikk galt.

Feilen
- Hva gikk galt?

- Det var skaden. Den betraktet vi som en feil, men samtidig klarer jeg ikke å si 100 prosent hva den feilen har vært. Men jeg kunne ikke trene bra på seks uker, og det er klart at det fører til at du ikke er i toppform.

Warholm sier det er bra for ham at det forhåpentlig bare blir to løp denne gangen. semifinale og finale.

- Det er grunn til at jeg droppet å doble distanser med å løpe 400 meter i tillegg. Det er fordi jeg ikke er klar for det når oppladningen ble som den ble. Der kommer rutinen inn. Vi må sikre oss at det går så bra som det kan gå på 400 meter hekk, og så får vi doble når vi er klar for det.

Trener Leif Olav Alnes har som alltid troen

- Jeg tror at han er bedre forberedt enn han var i Oregon. Vi skulle gjerne ha hatt en annen inngang, men slik er det. Du må spille med de kortene du til enhver tid har, sier Alnes til NTB.

Det som skjedde i Rabat i Marokko kom ut av ingenting, ifølge Alnes.

- Det var ingen forvarsel og tegn på at det skulle skje noe. Slik er det egentlig hver gang du løper. Det er et risikoprosjekt, og da blir det litt høye skuldre i VM og du ikke har fått prøvd deg. Det var minimal med spesifikk trening før det. De første seks ukene etter en slik skade er det 80 prosent sjanse for å dra det opp igjen. Og det var tre dager på overtid da han løp kvalifiseringen i VM. Da var det gått seks uker og tre dager.

Teamet hadde tre prioriteringer før VM.

- Det aller viktigste var å ikke få en karrieretruende skade. og så var det å komme til start og så var det å prøve og ta gullet. To av tre er ikke så verst det heller.

Og Alnes mener at Warholm tross alt var på hugget i VM.

- Han var faktisk i kjempeslag, men han hadde nok bensin til å fullføre hele runden. Han hadde tatt om det hadde vært 300 meter hekk. Det er ganske heftig. Det holdt så langt som det holdt, og da må du leve med det. De fleste hadde jo ikke stilt til start.

(NTB)

VM-frist for Sagosen - positiv utvikling
Foto: NTB

VM-frist for Sagosen - positiv utvikling

Sander Sagosens opptrening går som planlagt etter to operasjoner. Han bør være i spill fra desember for å være aktuell for håndball-VM.

Sagosen pådro seg et brudd i venstre ankel i juni. Han ble operert i Tyskland kort tid etter. Han var så gjennom et nytt inngrep i Norge en måneds tid senere. Det ble gjennomført da en kontroll avdekket at den første operasjonen ikke hadde vært 100 prosent vellykket.

Det er anslått at det tar fra seks til åtte måneder å bli spilleklar igjen etter en slik skade og inngrep.

Rekonvalesensen går etter planen, og Sagosen trener hardt om dagen.

– Skal det være aktuelt (med VM), må han spille håndball i slutten av november eller starten av desember. Han må ha en gjennomkjøring i klubb. Det er viktig at han får den tiden før slik at han ikke går rett inn i mesterskap, sier landslagssjef Jonas Wille til NTB.

Den tyske Bundesliga har fem serierunder fra slutten av november til 26. desember.

– Sander er fortsatt ung, og vi skal ha nytte av ham i mange år. Derfor skal vi ha med oss hodet når vi gjør disse vurderingene, sier Wille.

VM spilles fra 12. til 29. januar. Det blir arrangert i Polen og Sverige. Norge havnet i gruppe med Nord-Makedonia, Argentina, Nederland.

Sagosen blir Kolstad-spiller fra sommeren neste år.

(NTB)

Annonse

Testet positivt

Den norske sprinteren Lakeri Ertzgaard fra Tjalve har testet positivt for coronasmitte og er ute av EM i München, opplyser Norges Friidrettsforbund.

Lakeri var tatt ut til å løpe 4x400 meter stafett, men er nå ute av mesterskapet etter den positive testen.

- Vi har under hele EM hatt strenge smittevernregler, men som det var under VM i Eugene, er det tilnærmet umulig å gardere seg hundre prosent i en mesterskapssituasjon, sier NFIF-lege Ove Talsnes i en uttalelse fra forbundet natt til tirsdag.

- Vi opprettholder det strenge regimet og poengterer viktigheten av håndhygiene, munnbind og avstand i alle situasjoner, sier Talsnes videre.

(NTB)