Annonse

Sportsstudio

Imponerte
Foto: NTB

Imponerte

Franske Amaud Chautemps spurtet inn til seier på 15-kilometeren rulleski fellesstart i fri teknikk foran Italias Pellegrino under Blinkfestivalen fredag.

Det skilte to tideler mellom duellantene fra Frankrike og Italia. Frankrikes Renaud Jay ble nummer tre.

Gjøran Tefre fra Førde ble beste norske på 4.-plass. Han var 1,2 sekunder bak seieren. Håvard Solås Taugbøl (6), Sindre Bjørnestad Skar (7) og Nikolai Eide Holmboe (9) var de øvrige norske topp ti.

Petter Northug viste igjen at det er ingenting i veien med formen. Han kom inn 3,7 sekunder bak på 13.-plass og hadde en haug med gode løpere bak seg i et sterkt felt.

(NTB)

Annonse
Åpner opp: - Total fornektelse
Foto: Twitter (chris_kammy)

Åpner opp: - Total fornektelse

Cris Kamara (64) har i en årrekke vært å se på Sky Sports sine tv-sendinger, og har fått mye oppmerksomhet for sine komiske spøker og kommentarer.

Den siste tiden har imidlertid vært tøff for tv-personligheten. Tidligere i år la han ut en tweet med teksten:

«Seks hyggelige dager med å jobbe med The Games. Tilbake i oksygen-kammeret i dag mens opptreningen fortsetter».

Kamara lider av sykdommen apraksi, som er forstyrrelse av evnen til å utføre viljestyrte og målrettede bevegelser, selv om det ikke foreligger sykdom eller skade i de musklene eller de leddene som skal brukes.

Han gjennomgår også timelange behandlinger hvor han får mikrostrøm gjennom kroppen.

- Noen dager er bra, andre dager ikke, sier han i et ferskt intervju med Daily Mail.

En dårlig dag kan for eksempel inneholde problemer med å si ting, forteller han.

- Du vil si en ting, men det kommer et annet ord ut av munnen din.

Etter sist sesongen valgte 64-åringen å trekke seg fra tv-rollen.

- Jeg var i total fornektelse, jeg ville ikke akseptere det. Det var terapeuten min som fortalte meg at den dagen jeg aksepterer tilstanden min, er dagen jeg begynner å bli bedre. Det tok meg 20 måneder å gjøre det, sier han videre.

Kamara var også i sin tid fotballspiller, og representerte klubber som Swindon Town, Brendtford, Stoke og Leeds.

Ruster opp før skjebnekampen
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Ruster opp før skjebnekampen

Bodø/Glimt må igjen ruste opp Aspmyra når de går inn i sin første playoff til mesterligaen. Frode Thomassen røper at de har brukt 20-25 millioner på to år.

- Alt handler om å legge til rette for Uefa osv. Det er kostnader på veldig mange nivåer. Det er litt komplisert å ta over en telefonsamtale, sier den daglige lederen til NTB.

Glimt tok seg videre til playoffspill etter å ha knust Zalgiris 6-1 sammenlagt over to kamper. Nå venter kroatiske Dinamo Zagreb på Aspmyra førstkommende tirsdag.

- Vi holder på allerede å utvikle. Vi går fra seks kameraer til 16. Det skal være mållinjeteknologi og VAR. Vi må også forbedre for presse og media, sier Thomassen.

Thomassen forteller at han ikke vet hvor mye det vil koste å ruste opp før playoffkampen, men at de har brukt store summer de siste årene for å få godkjent hjemmebanen til europaspill.

- Det er selvfølgelig store summer for oss. Vi har investert 20-25 millioner kroner de siste to årene for å tilfredsstille kravene til Uefa, forteller han.

Sammenlagtseier over Dinamo Zagreb vil sikre Glimt et tresifret millionbeløp. Laget som taper playoffen, går inn i gruppespillet i europaligaen.

- Vårt fokus er det sportslige. Det handler om opplevelser og produkt. Det skal bli en trivelig kveld for de oppmøtte på Aspmyra, sier Thomassen.

(NTB)

Annonse
Medier: Gjør endringer
Foto: Pa Photos

Medier: Gjør endringer

Det internasjonale fotballforbundet har besluttet at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Grunnen er at vertslandet skal spille første kamp.

Det skriver The Athletic og nyhetsbyrået AFP.

Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember, men det flyttes en dag fram slik at Qatars kamp mot Ecuador blir den første som spilles.

Opprinnelig skulle Senegals møte med Nederland være det første, men det er tradisjon at vertsnasjonen sparker VM i gang. I tillegg til denne kampen skal også England – Iran og USA – Wales møtes den 21. november.

(NTB)

Medier: Signerer barna til Zlatan
Foto: AFP

Medier: Signerer barna til Zlatan

Den svenske superstjerna Zlatan Ibrahimović signerte nylig en kontrakt som holder han i Milano ett år til.

Nå kan det imidlertid se ut som at det blir enda flere med Ibrahimović-etternavnet som trer på seg AC Milan-drakta kommende sesong.

Svenske Aftonbladet har sitert den italienske transferjournalisten Nicolo Schira, som skriver at Zlatans sønner, Maximilian (17) og Vincent (15), har signert for klubben. De vil spille på hvert sitt alderbestemte lag.

Også troverdige La Gazzetta dello Sport omtaler nyheten.

Sønnene spilte i Paris Saint-Germain, da faren i perioden 2012-2016 var i den franske hovedstadsklubben.


Annonse
Vil tvinge fram United-salg
Foto: NTB

Vil tvinge fram United-salg

Den britiske forretningsmannen Michael Knighton har varslet at han, sammen med et konsortium, klargjør et forsøk på å kjøpe Manchester United fra den utskjelte Glazer-familien.

Til nettstedet Man Utd The Religion gjør 70-åringen det klart at han nå gjør sitt for å sette sammen et godt nok bud.

- Alle vet at denne klubben trenger nye eiere, og det er mitt mål. Vi har god utvikling, og vi fortsetter å snakke med folk som har sagt seg ville til å være med på oppkjøpet, forklarte Knighton.

- Vi er en klubb i krise, og vi vet alle hvorfor. Vi har et udugelig og nytteløst eierskap som ikke vet noen ting om fotball.

Han presiserer:

- Vi jobber med budet nå, men man må huske at klubben offisielt ikke er til salgs. Min intensjon er å presentere eierne med et tilbud og si: «Dere kommer til å gå tom for tid».

Knighton er for mange kjent som mannen som forsøkte å kjøpe Manchester United allerede på 1980-tallet. Den gangen ble hans bud på klubben godtatt, men falt til slutt sammen.

Etter forsøket på å kjøpe opp United, ble han en del av Uniteds styre under daværende eier Martin Edwards.

- Vi må få dem (Glazer-familien, jour.anm) ut av fotballklubben vår. De har hatt sin tid, og den er ute. Vi har hatt 17 år med skuffelse. Det er på tide at de drar, sier Knighton.

Les hele saken

- Udugelige og nytteløse