Annonse

Sportsstudio

Jakter spinnvill rekord
Foto: Reuters

Jakter spinnvill rekord

Erling Braut Haaland fikk en knallstart på Premier League-livet med to mål i sin første kamp. I dag fortsetter jakten på forgjengeren Sergio Agüeros målrekord.

Agüero deler bestenoteringen for flest mål i sine fem første Premier League-kamper, med åtte scoringer. Det har bare den tidligere Coventry-spissen Micky Quinn klart før, da den engelske toppdivisjonen ble omdøpt til Premier League til 1992/93-sesongen.

Haaland åpnet med to mål i seriepremieren mot West Ham og kan fort plusse på scoringskontoen i sin første hjemmekamp mot nyopprykkede Bournemouth.

To mål i debuten er nest best i Premier League-historien bak Fabrizio Ravanelli. Italieneren scoret hattrick for Middlesbrough i sin første kamp i Premier League. Det har ingen andre klart, men et knippe andre spillere har scoret to i første PL-kamp, deriblant Agüero.

Argentineren fikset sitt første hattrick i sin fjerde kamp og fulgte opp med to mål helgen etter. Spissen er Manchester Citys mestscorende i PL-historien med hele 184 ligamål.

Opp til Agüero er det langt, men tittelen som tidenes mestscorende nordmann er godt innen rekkevidde. Den rekorden har Ole Gunnar Solskjær med sine 91 mål.

(NTB)

Annonse
Froome i komisk krasj - fløy over bildør
Foto: Shutterstock

Froome i komisk krasj - fløy over bildør

Sykkelstjernen Chris Froome gikk hodestups i asfalten etter å ha kjørt på en bildør under en treningstur søndag. Utfallet ble til alt hell kun skrubbsår.

Briten forteller selv om episoden i en oppdatering på Tiktok. Der viser han fram en bandasjert arm, skriver Velonews.

Froome skal ha vært ute på en restitusjonsøkt da uhellet var ute søndag.

«I går dro jeg ut på en herlig søndagstur. Det var fantastisk, nydelig vær, fantastisk utsikt, men like før jeg kom hjem, 500 meter før inngangsdøren min, ble jeg truffet av en dør. Mens jeg kjørte langs noen parkerte biler, åpnet noen døren sin rett foran meg. Det var bokstavelig talt en meter foran meg. Jeg nådde ikke engang bremsene mine. Jeg traff døren og fløy over den», skriver Froome.

Han skal kun ha pådratt seg skrubbsår.

Den meritterte briten har trolig konkurrert for siste gang i Europa denne sesongen.

Barca-stjerne kan miste VM
Foto: Shutterstock

Barca-stjerne kan miste VM

Barcelonas Ronald Araujo må gjennom et inngrep etter at han pådro seg en lårskade nylig. Dermed er han etter alle solemerker uaktuell for VM-spill for Uruguay.

Barcelona bekreftet mandag at Araujo skal opereres. Skaden oppsto helt i starten av Uruguays privatlandskamp mot Iran i forrige uke.

Ifølge spanske medier blir Araujo plassert på sidelinjen imellom to og tre måneder. Det betyr i så fall at han ikke får med seg det kommende VM-sluttspillet i Qatar.

Araujo skal i samråd med Barcelonas medisinske støtteapparat ha valgt operasjon framfor det som beskrives som en mer konservativ behandling av lårskaden.

Inngrepet vil bli gjennomført i finske Åbo, melder den spanske fotballgiganten. Det varsles også en ny oppdatering på lengden på Araujos skadeavbrekk etter at operasjonen har funnet sted.

Midtstopperen signerte nylig en forlenget kontrakt med Barcelona. Den nye avtalen strekker seg fram til 2026 og inneholder blant annet en utkjøpsklausul på over én milliard norske kroner.

(NTB)

Annonse
Sammenlikner Haaland med Serbia-stjerne
FOTO: NTB

Sammenlikner Haaland med Serbia-stjerne

Serbias landslagssjef Dragan Stojković og lagkaptein Dušan Tadić ble pepret med spørsmål om Erling Braut Haaland da de møtte mediene i Oslo mandag.

– Jeg kan repetere ting om Haaland, en fantastisk spiller på et av de mest verdifulle lagene (Manchester City). Det er vanskelig å stoppe ham, men det er ikke umulig, sa Stojković under en pressekonferanse på Ullevaal stadion mandag.

– Hvis du måtte velge mellom Aleksandar Mitrović eller Haaland?

– Begge er fantastiske spillere. De kan score omtrent fra garderoben. Begge er store personligheter. Jeg er veldig glad for å se hva de gjør i klubbene sine hver helg, svarte Stojković på NTBs spørsmål.

Dusan Tadić vil ha revansje for 0-1-tapet mot Norge i lagenes første møte i nasjonsligaen.

– Jeg synes vi var bedre enn Norge i den første kampen, men vi tapte. Jeg håper vi kan få et bedre resultat denne gangen, sa Tadić mandag.

– Det blir ikke lett å stoppe Erling Braut Haaland og noen andre norske spillere, tilføyde han.

(NTB)

Tregt dansk billettsalg før Qatar-VM

Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men foreløpig er det kun solgt 2000 billetter til danske fans før det omstridte VM-sluttspillet i Qatar.

Det gir et snitt på færre enn 700 billetter fordelt på de tre gruppespillskampene til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalget til Ekstra Bladet.

– Vi gir gjerne danskene veiledning om oppholdet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktiviteter i Qatar, for vi ønsker ikke å støtte opp om landet, sier Jensen til avisen.

Det er under to måneder til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellpriser, har vært med på å skremme vekk danske supportere, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet kan danske supportere i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billetter til hver kamp. DBU har frasagt seg rettighetene til å distribuere billettene.

– Hvis vi kvalifiserer oss til EM 2024 i Tyskland, forventer jeg at vi igjen vil distribuere billetter til danske fans. Vi har i dette tilfellet et ønske om å ta avstand fra Qatar, for det er ikke et sted vi kan forene oss med, sier Jensen.

(NTB)

Annonse

Sverige vil arrangere bandy-VM uten Russland

Sverige håper å arrangere et etterlengtet VM i bandy i 2023. Det blir i så fall uten russisk deltakelse.

Verdensmesterskapet i bandy for menn har ikke vært avviklet siden i 2019. Pandemien og Russlands krigføring i Ukraina har satt en stopper for arrangementet de siste årene.

Nå jobbes det fra svensk hold for å arrangere et VM i 2023. Til det mesterskapet blir imidlertid ikke regjerende mester Russland invitert, skriver SVT. Planen er i stedet at Finland, Norge, Kasakhstan, USA, Tyskland Estland og Ungarn skal utgjøre deltakernasjonene.

Helt uproblematisk er det likevel ikke å arrangere et VM uten Russland, melder SVT. Årsaken er at landet over lengre tid har hatt stor innflytelse i internasjonal bandy, blant annet i form av flere styrerepresentanter i Det internasjonale bandyforbundet (Fib).

Pär Gustafsson, generalsekretær i Det svenske bandyforbundet, sier imidlertid at et 2023-VM i Sverige uansett vil få offisiell status.

– Det blir et VM akkurat som alle andre, fullt sanksjonert internasjonalt. Det ville bety veldig mye om VM arrangeres, da det vil vise at bandyen fungerer til tross for verdenssituasjonen, sier han til den svenske allmennkringkasteren.

Gustafsson opplyser også at det pågår et arbeid for å få fjernet Russlands representanter i Fib-styret under den kommende kongressen i oktober.

(NTB)