Annonse

Sportsstudio

Vil terminere Jarsteins kontrakt

Det tyske medier DAZN melder at Rune Jarsteins kontrakt med Hertha Berlin vil bli terminert.

– Kontrakten vil bli terminert. Det er ingen vei tilbake, sier klubbdirektør Fredi Bobic til tyske DAZN ifølge blant annet Berliner Morgenpost.

Han sier formen, måten og språket Jarstein tok opp situasjonen på ikke var greit. Jarstein skal ha hatt en heftig konfrontasjon med klubbens keepertrener Andreas Menger og ble suspendert fra klubben. Nå blir altså kontrakten terminert.

Jarstein har opprinnelig kontrakt med klubben fram til 2023. 37-åringen har i mange år vært en bauta i hovedstadsklubbens mål, men har i lang tid vært plaget av coronavirkninger.

Har avgjort framtida
Foto: NTB/Reuters

Har avgjort framtida

Gabriel Martinelli har skrevet ny kontrakt med Arsenal.

Det bekrefter London-klubben på Twitter fredag formiddag.

Den nye avtalen strekker seg til sommeren 2027, og kan forlenges med ytterligere ett år.

- Det er fantastisk at Gaby har signert for oss. Vi fortsetter med det å bygge grunnlaget i troppen vår med unge talenter, sier Arsenal-sportssjef Edu.

VG: Russer trente med norske stjerner
Foto: NTB

VG: Russer trente med norske stjerner

Den russiske langrennsstjernen Julija Stupak er på plass i italienske Toblach og trente i verdenscupløypene side om side med de norske VM-utøverne.

Landslagsløper Tiril Udnes Weng bekrefter overfor VG at den russiske langrennsløperen var til stede under den offisielle treningen i Italia.

- Ja, jeg så henne i sted i løypa, sier Weng og svarer også ja på om Stupak trente i konkurranseløypa med akkrediteringsvest.

Landslagsløperen forteller til avisen at hun ble overrasket da hun så russeren.

- Samtidig så har jeg hørt at hun var i Livigno (verdenscuphelg for snaut to uker siden) også, sier Weng.

Stupak var blant utøverne som den russiske forsvarsministeren forfremmet til militær grad våren 2022.

Renndirektør i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS), Michal Lamplot, sier til VG at han har hørt at Stupak var i området, men at han ikke trodde at hun var akkreditert og brukte en såkalt utøvervest.

Russiske og belarusiske utøvere har vært utestengt fra alle FIS-arrangerte renn og mesterskap siden invasjonen av Ukraina i februar i fjor.

Denne helgen arrangeres det verdenscuprenn i langrenn i Toblach. Helgen starter med sprint på fredag, før de skal gå 10 kilometer fristil lørdag. Søndag er det stafett.

(NTB)

Supporter døde
Foto: NTB/Reuters

Supporter døde

Før cupkampen mellom Leipzig og Hoffenheim kollapset en supporter ved inngangen til stadion. Nå opplyser klubben at mannen er død.

- Personen som ble fraktet til sykehus i natt gikk dessverre bort. Vi uttrykker vår medfølelse og kondolanser til hans kjære, skriver Leipzig på Twitter.

Kampen fikk en dyster start da supporteren ble fraktet av gårde fra stadion til sykehuset for å bli gjenopplivet.

Ifølge den tyske avisen Bild var det stille på stadion i hele kampen av respekt for Leipzig-supporteren.

Vertene vant til slutt kampen 3-1 og avanserte videre til kvartfinalen i den tyske cupen.

- Det var en litt merkelig kamp. Det merket vi også. Denne seieren var for han, sa den norske landslagskeeperen Ørjan Nyland, som fikk sin andre kamp i Leipzig-trøya.

- Vi håper han blir bedre snart. Jeg syntes også reaksjonen til tilskuerne var passende, la Leipzig-trener Marco Rose til.

Dessverre ble ikke ønskene oppfylt. Etter samråd med hans familie ønsker ikke Leipzig å gi noen ytterligere opplysninger om den avdøde.

(NTB)

Overraskende beskjed
Foto: NTB/Reuters

Overraskende beskjed

Lionel Messi vant nylig sin første, og kanskje eneste, VM-tittel da Argentina slo Frankrike i finalen i Qatar. Nå åpner den lille magikeren for VM i 2026.

Den 35 år gamle argentineren ledet nasjonen til VM-tittelen i Qatar i desember i fjor, og han var da usikker på om hans femte VM ville bli hans siste. Neste utgave finner sted i Mexico, Canada og USA når Messi er 39.

Argentineren sa i et intervju til avisen Olé at han hadde sagt at alderen hans ville gjøre det vanskelig å spille enda et verdensmesterskap.

- Jeg elsker å spille fotball, jeg elsker det jeg gjør, og mens jeg føler meg bra og føler at jeg er i form og fortsetter å nyte det, vil jeg gjøre det. Men det ser ut til å bli for lenge til neste VM, sa Messi, som likevel ikke utelukker helt å være med i 2026:

- Jeg må se hvor karrieren min går, hva jeg skal gjøre. Det avhenger av mange ting.

Messi uttalte også at han vil spille i neste års Copa America i USA for å hjelpe Argentina med å forsvare tittelen.

- Jeg blir litt lenger, jeg må nyte dette, sa han.

(NTB)

- Publiserte ved en feil
Foto: NTB/Shutterstock

- Publiserte ved en feil

Når Honda-motorene er en saga blott i Red Bulls Formel 1-biler, vil de bli erstattet av en som skal designes i samarbeid med Ford.

Samarbeidet forventes å bli bekreftet fredag ​​på Red Bulls sesongåpningsfest i New York City.

Det skriver BBC etter at det italienske nyhetsbyrået Ansa med en feil publiserte informasjon som var sendt fra Ford torsdag.

Artikkelen fra Ansa ble raskt trukket tilbake.

Ifølge BBC vil Fords primære bidrag til utviklingen av den nye Red Bull-motoren først og fremst være penger. Ford har imidlertid en lang historie i Formel 1 med både flere verdensmesterskap under beltet og den historiske DFV V8-motoren.

Den nye motoren skal være klar til 2026-sesongen - altså året etter at Red Bulls samarbeid med Honda avsluttes.

Ford finansierte utformingen av Cosworths DFV V8, som fra 1967 til begynnelsen av 1980-tallet dominerte Formel 1-mesterskapene.

Totalt 155 Grand Prix-løp har blitt vunnet med motoren under panseret - mer enn noen annen motor i Formel 1-historien.

Bilgiganten har ikke vært en del av verdensmesterskapet siden den solgte Jaguars Formel 1-team til Red Bull i 2004.

Ifølge Reuters har Fords Formel 1-biler bidratt til 13 verdensmesterskap, mens produsenten selv står oppført for totalt 10 konstruktørtitler.

Red Bull vant konstruktørmesterskapet i 2022, mens stjernesjåføren, Max Verstappen, tok VM-tittelen. (NTB)

Overraskende resultater gir økt medaljehåp i VM
Foto: NTB

Overraskende resultater gir økt medaljehåp i VM

Langrennsjentenes landslagssjef Sjur Ole Svarstad har økt medaljeforventningene etter de gode prestasjonene denne sesongen.

- Ja, jeg er jo veldig fornøyd med norsk kvinnelangrenn i vinter. Det er gøy å se at vi henger med i kampen om pallplassene i så mange renn. Det var det ikke mange som hadde forventet, sier Svarstad til NTB.

Han presenterte tirsdag de 12 løperne som skal kjempe om edelt metal i ski-VM i Planica fra 22. februar til 5. mars.

En overraskende sterk stopp, sett forventningene før sesongen.

Da var det flere langrennseksperter som mente at de norske jentene ville få store problemer med å henge med i toppen denne vinteren.

Før sesongen etterlyste TV 2-ekspertene Petter Northug og Petter Skistad utvikling fremfor resultater hos de norske damene, mens Expressen-kommentator Thomas Pettersson mente de svensken langrennsjentene måtte finne seg en ny konkurrent, ettersom Norge ikke dugde lenger.

Likevel er fasiten 18 pallplasser, hvor av tre er seire, tre uker før VM starter. Svarstad har til og med måttet vrake Mathilde Myhrvold, som gikk inn til 3.-plass på sprinten i Val di Fiemme.

- Det må være deilig å ha et sånt luksusproblem nå?

- Det er jo det. Og det er en veldig vanskelig vurdering. Vi har jo kommunisert en rekke uttaksrenn og det har vært en kamp om plassene hele vinteren, svarer Svarstad. (NTB)

Ny vending
Arkivfoto: NTB Scanpix

Ny vending

Den australske tennisstjernen Nick Kyrgios har under et rettsmøte i Canberra erklært seg skyldig i mishandling, men domstolen avviser saken mot ham.

Saken dreide seg om en hendelse med en tidligere kjæreste i Canberra i 2021.

Ifølge dommeren i rettsmøtet var Kyrgios handling «en enkelthendelse basert på dumhet eller frustrasjon», og saken går med det ikke til rettssak.

27-åringens advokater hadde i forkant av saken forsøkt å få den avvist med henvisning til tennisspillerens psykiske helse.

Australieren er rangert som nummer 20 i verden.

(NTB)