Annonse

Sportsstudio

Nominert til månedens spiller i Premier League
Foto: NTB

Nominert til månedens spiller i Premier League

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er nominert til månedens spiller i Premier League for August.

Citys nye nummer ni har imponert stort i sine første uker i Premier League. På seks kamper har han scoret 10 mål. Ni av disse målene kom i august over fem kamper.

Martin Ødegaard har også levert sterkt i August. Drammenseren har scoret to mål, og har vært en instrumental del i Arsenal-angrepet som topper tabellen etter seks kamper.

De andre nominerte er Pascal Gross (Brighton), Gabriel Jesus (Arsenal), Aleksander Mitrovic (Fulham), Nick Pope (Newcastle), Rodrigo (Leeds) og Wilfried Zaha (Crystal Palace).

Haalands superstart gjør han til en klar favoritt til å vinne prisen.

Annonse
LIVE: Skiskyting, sprint 10 km menn
Foto: NTB

LIVE: Skiskyting, sprint 10 km menn

Johannes Thingnes Bø og de andre norske skiskytterne stiller til start på 10 km sprint for menn i verdenscupen i Kontiolahti, Finland, klokka 10.45 lørdag.

Sturla Holm Lægreid leder etter andre skyting.

- En fantastisk løp, melder TV 2-kommentator Ole Einar Bjørndalen.

Startliste Norge:

15. Sturla Holm Lægreid: Fullt hus på første og andre skyting.
18. Vetle Sjåstad Christiansen: Én bom på både første og andre skyting.
22. Tarjei Bø: Skyter fullt hus på første, ti sekunder bak ledelse.
50. Johannes Thingnes Bø
58. Filip Fjeld Andersen
80. Erlend Bjøntegaard
87. Johannes Dale

Dagbladet følger dramatikken live.

Klæbo best. Svensk fiasko: - Trist å se på
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Klæbo best. Svensk fiasko: - Trist å se på


LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo sto over gårsdagens 10 km intervallstartrenn i fristil grunnet "murring i halsen", men er tilbake på dagens fristilssprint på Lillehammer.

I prologen var Klæbo tilbake i storslag. Han vant prologen 0,53 sekunder foran det franske hurtigtoget Lucas Chavanat. Håvard Solås Taugbøl ble nr. 3 i prologen, Erik Valnes nr. 4, Federico Pellegrino nr. 5 og nykommer Simen Myhre overrasket med en råsterk 6. plass i prologen.

Mens de norske gutta herjet i løypene på Lillehammer, slet de svenske gutta stort.

Hele fem av de svenske langrennsgutta er utslått av prologen.

Sveriges normalt sterkeste sprintkort Oskar Svensson - som har to verdenscupseire individuelt i karrieren - ble utslått med et brak og havnet helt nede på 43. plass.

- Det er nesten trist å se på svenskene, sier TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad.

Bare talentet Edvin Anger (20) av svenskene er blant de 30 beste som er klare for kvartfinalen. Unggutten havnet til gjengjeld på en fin 7. plass i prologen.

Også i Finland er det fortvilelse og krisestemning. Les mer om det her:

Les hele saken

Gedigen smørebom: - Mysterium

Annonse
Kjempestart
Foto: NTB

Kjempestart

Jens Lurås Oftebro fikk en kjempestart på lørdagens kombinertrenn da han fløy ned til ledelse før langrennet. Jarl Magnus Riiber ligger på 4.-plass.

Oftebro viste gode takter i verdenscupåpningen i finke Ruka forrige helg med 3.- og 4.-plass. Under lørdagens hoppkonkurranse tok han det enda et knepp opp og hoppet ned til ledelse.

Jardar-utøveren landet på 99 meter og går ut tre sekunder foran japanske Ryota Yamamoto. Østerrikske Mario Seidl går ut åtte sekunder bak Oftebro, mens Riiber, som ble nummer fire, må vente 22 sekunder før han kan ta opp jakten på lagkameraten.

Riiber tok sin 50. og 51. verdenscupseier i finske Ruka. Nå jakter han nye triumfer på det som må regnes som hans hjemmearena.

Jørgen Graabak ble nummer 17, mens Espen Andersen fulgte to plasser bak. Espen Bjørnstad hoppet ned til 23.-plass, mens Andreas Skoglund og Einar Lurås Oftebro endte som nummer 31 og 33.

Aleksander Skoglund og Simen Tiller er også med i Lillehammer og ble nummer 46 og 48.

(NTB)

NÅ: Utslått


LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Kristine Stavås Skistad var en av forhåndsfavorittene etter en meget god sesongstart, men gikk en skuffende prolog på Lillehammer, 8,46 sekunder bak prologvinner Emma Ribom.

Det så tidlig mørkt ut med tanke på å havne blant de 30 beste og kvalifisere seg for kvartfinalen.

Løper etter løper snek seg foran hurtigtoget fra Konnerud.

Og så var det gjort: Stavås Skistad er utslått og er ikke kvalifisert for kvartfinalene - etter det som til slutt ble 33. plass i prologen.

Hun forlot arenaen uten å gi noen kommentarer til Dagbladet etter prologen.

- Hun er selvsagt skuffet, sier landslagstrener Stig Rune Kveen til Dagbladet.

Ei som virkelig imponerte av de norske langrennsdamene, var juniorverdensmester og stortalentet Maria Hartz Melling (19), som slo til med vanvittig sterk 2. plass i prologen.

Amalie Håkonsen Ous imponerte også og ble nummer fire, mens Ane Appelkvist Stenseth og Julie Myhre delte 6.-plassen.

Tiril Udnes Weng (8.-plass), Lotta Udnes Weng (12), Hedda Østberg Amundsen (15), Hanne Wilberg Rofstad (18), Magni Smedaas og Kristin Austgulen Fosnæs (24) tok seg også videre fra prologen.

NÅ: Utslått
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Les hele saken

Gedigen smørebom: - Mysterium

Annonse
Gedigen smørebom: - Mysterium
Foto: NTB Scanpix

Gedigen smørebom: - Mysterium


I vinter-OL i Beijing var finnene i storform på både herresiden og kvinnesiden, med søskenparet Iivo og Kerttu Niskanen i spissen sammen med Krista Pärmäkoski og Joni Maiki.

Nå er det ingenting som fungerer for noen av dem - og finsk langrenn er i sjokk og vantro over egen sesongåpning.

En 12. plass var det beste de finske herrene klarte på hjemmebane i Ruka forrige helg. I går var det ingen finske herrer topp 20 på Lillehammer.

Hos de finske kvinnene gikk det noe bedre, men fortsatt meget skuffende i Ruka forrige helg. Og på Lillehammer i går var Niskanen og Pärmäkoski helt nede på henholdsvis 18. og 27. plass - for duoen som normalt kjemper om pallen i distanselangrenn.

Nå gir finnene mye av skylden til dårlige ski. Det snakkes rett og slett om en gedigen smørebom i finsk langrenn.

- Det var mystisk store forskjeller når det gjelder skiene blant utøverne, sier den finske smøresjefen Mika Venäläinen ifølge Iltalehti.

Det nye finske langrennshåpet Jasmi Joensuu sa med tårer i øynene i et intervju med finsk Viaplay fredag ​​at hun tapte hele åtte sekunder (!) i en utforkjøring.

- Jeg testet skiene hennes etterpå. Tårene hennes var ikke forgjeves. Hvorfor skiene var så dårlige, er et mysterium, sier smøresjef Venäläinen.