Annonse

Sportsstudio

Avgjørelse i tolvte time
Foto: NTB Scanpix

Avgjørelse i tolvte time


Den russiske skipresidenten Jelena Välbe forteller til nyhetsbyrået TASS at hun fremdeles venter på svar fra FIS om russerne kan delta i verdenscupen i langrenn kommende sesong.

Välbe og den russiske leiren blir stadig mer utålmodige, ettersom de ønsker å legge planer for vinteren så tidlig som mulig.

Når Dagbladet kontakter FIS for å høre hva beslutningen blir, svarer de:

- Den neste gjennomgangen angående deltakelsen av russiske og hviterussiske idrettsutøvere vil finne sted på FIS Councils møte 22. oktober, opplyser FIS i en e-post til Dagbladet.

Det er bare en drøy måned før sesongstarten i finske Ruka 25. november.

Jurij Borodavko, treneren til blant annet Aleksandr Bolsjunov, sier til Sport Express at han tror russerne har små sjanser til å delta i verdenscupen i 2022/23.

Russland og Hviterussland er som kjent utestengt på ubestemt tid grunnet invasjonen av Ukraina.

Vegard Ulvang sa i april til Dagbladet - på det tidspunktet hvor han fremdeles var leder av langrennskomiteen i FIS - følgende om estimert tidshorisont for utestengelsesperioden:

- Idretten bør følge resten av samfunnet i en så alvorlig sak. Hvis sanksjoner og luftrom åpnes, bør idretten følge etter. Men ikke før det. Dette er veldig alvorlig. Det er forferdelige bilder vi ser på TV. Idretten kan ikke late som at ingenting har skjedd, sa Ulvang til Dagbladet i april.

Les om det her:

Les hele saken

- Katastrofe

Annonse
- Kommer ikke til å gi meg
ANKLAGET FOR JUKS: Hans Niemann (19). Foto: FIDE

- Kommer ikke til å gi meg

Hans Niemann (19) vant onsdag kveld mot Christopher Yoo (15) i første runde av US Chess Championships i St. Louis.

I etterkant av seieren sier han i et intervju at seieren «er en beskjed til alle».

- Hele denne greia startet med at jeg sa at sjakk taler for seg selv, og jeg tror dette spillet talte for seg selv og viste hva slags sjakkspiller jeg er. Det viste også at jeg ikke kommer til å gi meg, og at jeg kommer til å spille min beste sjakk uansett hva slags press jeg er under, sier han.

Niemanns deltagelse i turneringen skjer under ett døgn etter at Chess.com la fram en rapport som konkluderte med at Niemann «trolig har jukset» i over 100 internettpartier - partier som også inkluderer premiepenger. Turneringen i St. Louise har en førstepremie på 60 000 dollar.

Magnus Carlsen publiserte i forrige uke Twitter-melding, der han antydet han at Niemann har drevet med juks.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) foretar i disse dager en egen etterforskning, både av Niemann og Carlsen.

Dagbladet har ved flere anledninger prøvd å få tak i Niemann, men foreløpig uten hell. Til The Wall Street Journal, som først fikk tilgang til rapporten tirsdag kveld, valgte 19-åringen å ikke kommentere saken.

US Chess Championships vises på Saint Louis Chess Club sin YouTube-kanal.

Julen Lopetegui sparket
Foto: AFP

Julen Lopetegui sparket

Sevilla har sparket Julen Lopetegui. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Sparkingen skjer samme kveld som den spanske klubben gikk på et ydmykende 1-4-tap mot Dortmund.

Annonse
Avfeier Haaland-rykte
FORNØYD: Pep Guardiola. Foto: NTB

Avfeier Haaland-rykte

MANCHESTER (Dagbladet): Manager Pep Guardiola var fornøyd etter 5-0-seieren over FC København og nytt Erling Braut Haaland-show.

Den siste tida har det versert skriverier i Spania om at Haaland har en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå til Real Madrid i 2024.

På pressekonferansen etter kampen ble Guardiola konfrontert med ryktet:

- Det er ikke sant. Han har ingen klausul som gjør at han kan gå til Real Madrid eller noe annet lag. Det er ikke sant. Det er alt jeg kan si. Vi kan ikke kontrollere rykter, sier han.

Utkjøpsklausulen skulle angivelig være på alt fra 1,5 til 2 milliarder kroner, avhengig av om han gikk i 2024 eller 2025. Men ingenting av dette stemmer, ifølge Guardiola.

Haaland har kontrakt med Manchester City fram til 30. juni 2027.

Raste
Foto: NTB

Raste

Flere observante Twitter-brukere fikk med seg at Erling Braut Haaland så stram og noe sur ut da han gikk av banen ved halvtid i dagens Champions League-kamp mot FC København. Rart, mente noen, all den tid nordmannen hadde scoret to nye mål.

Situasjonen som trolig opprørte Haaland var denne:

Rett før pausesignalet rullet City opp et nytt fint angrep. Gündogan førte opp, Haaland gikk på et fantomløp, men tyske Gündogan slapp ikke ballen i tide. Da pasningen først kom, upresist også, ble den enkelt stoppet av en FCK-spiller.

Haaland gestikulerte umiddelbart etterpå – sekunder før dommeren blåste for pause. Han så til dels rasende ut.

At Haaland så noe oppgitt ut ved pause og samtidig ikke kom på banen i 2. omgang, ble av noen ytterst få, blant dem Manchester City-reporter Sam Lee i The Athletic, tolket som at Haaland muligens var skadet. Det ble tilbakevist av langt flere, som hadde fått med seg situasjonen og opptrinnet like før.

- Han var nok bare oppgitt fordi han ikke fikk hat-tricket sitt, svarer én. (se Twitter-tråden under)

Og at det på forhånd var avtalt at han skulle ut ved pausen, understøttes av at Haaland, ifølge TV-bildene, tok av seg drakten på vei inn i spillertunnelen.

PS. Overfor TV2 bekrefter Manchester City nå at Haaland IKKE er skadet. Og etter kampen var smilet på plass da han løp ut til publikum, nydusjet og i sivile klær, og klappet fornøyd.

Annonse
Skaper spekulasjoner
Foto: Skjermdump: Youtube: Saint Louis Chess Club

Skaper spekulasjoner

Hans Niemann (19) spiller akkurat nå med sorte brikker mot Christopher Yoo (15) i første runde av US Chess Championships i St. Louis.

Se vedlagt bilde over!

Før partiene ble satt i gang ble Niemann og de andre spillerne sjekket med det som så ut som en skanningsmaskin, som etter all sannsynlighet er til for å sjekke at spillerne ikke har med noe som de kan jukse med.

Flere har nå bitt seg merke i at et slikt verktøy angivelig ikke ble brukt under Sinquiefield Cup forrige måned. Sjakk-journalist Tarjei Svensen er blant de som undrer over dette.

På Twitter skriver han:

- Ganske sikker på at et slikt verktøy ikke ble brukt til å skanne spillerne under Sinquiefield Cup. En oppgradering?

Niemanns deltagelse i turneringen skjer under ett døgn etter at Chess.com la fram en rapport som konkluderte med at Niemann «trolig har jukset» i over 100 internettpartier - partier som også inkluderer premiepenger. Turneringen i St. Louise har en førstepremie på 60.000 dollar.

Magnus Carlsen publiserte i forrige uke en pressemelding på Twitter. Der antydet han at Niemann har drevet med juks.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) foretar i disse dager en egen etterforskning, både av Niemann og Carlsen.

Ifølge Dagbladets opplysninger ønsker granskningspanelet som etterforsker de to sjakkspillerne i regi av FIDE, å fullføre etterforskningen innen tre måneder.

Dagbladet har ved flere anledninger prøvd å få tak i Niemann, men foreløpig uten hell. Til The Wall Street Journal, som først fikk tilgang til rapporten tirsdag kveld, har 19-åringen valgt å ikke kommentere saken.

US Chess Championships vises på Saint Louis Chess Club sin YouTube-kanal.

Les hele saken

Sjokkrapport: - Ser ikke bra ut