Annonse

Sportsstudio

Sveitsisk fotballspiller døde

Søndag kom nyheten om at den sveitsiske profesjonelle fotballspilleren, Nicolas Schindelholz, har gått bort.

Schindelholz døde etter en toårig lang kamp mot lungekreft, ifølge avisen Blick. Han ble 34 år gammel.

Den tidligere forsvarsspilleren spilte i klubbene Thun, Luzern og sist i FC Aarau. Sistnevnte klubb publiserte sin kondolanse på Twitter i går kveld.

«Vår tidligere midtforsvarer Nicolas Schindelholz døde av kreft i en alder av bare 34 år. FC Aarau uttrykker sin dypeste medfølelse til de pårørende og ønsker dem mye styrke i denne vanskelige tiden», skriver de på Twitter.

Annonse
Tapte for Barcelona
Foto: NTB

Tapte for Barcelona

Tyske Kiel med tre nordmenn, inkludert Sander Sagosen, i stallen tapte 24-26 for tabelleder Barcelona i Elverums mesterligagruppe i håndball.

Sander Sagosen var tilbake for Kiel i helgen med scoring. Onsdag var han også klar for mesterligaspill og sendte Kiel i ledelsen med 20-18 et kvarter ut i annen omgangen.

Så raknet det litt for det tyske storlaget og spanjolene kunne stikke ifra mot slutten.

Harald Reinkind var i det skuddvillige hjørnet, men scoret bare fire mål for tolv forsøk. Petter Øverby spilte også og pådro seg to utvisninger.

Barcelona topper gruppen med sju seire og én uavgjort. Polske Kielce holder annenplassen med 14 poeng, mens Kiel er bare nummer fem med sine 6 poeng. Elverum er nest sist med 2 poeng.

(NTB)

Syk Kilde gjennomførte
Foto: NTB/AP

Syk Kilde gjennomførte

Aleksander Aamodt Kilde gjennomførte den første gjennomkjøringen i utforløypa i Beaver Creek tross sykdom.

Kilde tok det meget rolig og sklidde i mål 15,44 sekunder bak østerrikske Otmar Striedinger, som var raskest på treningen. Han endte som nummer 76.

Tirsdag fortalte Kilde at han har pådratt seg en forkjølelse etter den imponerende sesongstarten i Lake Louise. Der ble det seier i utfor og 2.-plass i super-G.

- Det var kaldt der. Jeg merker det nå og fått meg en liten forkjølelse. Jeg ligger litt flatt her i Beaver Creek og prøver å bli frisk så fort som mulig. Jeg prøver å bli klar for trening i morgen – jeg er litt usikker nå. Jeg satser på å være klar til torsdag for den andre treningen, sa Kilde.

Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske på 17.-plass, mens Henrik Røa endte som nummer 50. Markus Nordgaard Fossland fulgte to plasser bak. Atle Lie McGrath kjørte ikke onsdagens trening.

Fjorårets fartshelg i Beaver Creek endte med triumf i både utfor og super-G.

Fredag og lørdag kjøres det utfor i Beaver Creek. Søndag er det super-G på programmet i USA.

(NTB)

Annonse
Tap i Champions League
Foto: NTB

Tap i Champions League

Elverum gikk på sitt annet strake tap i mesterligaen for polske Kielce. Hjemmekampen endte med 27-26 til gjestene fra Polen.

Det polske storlaget ledet 14-13 ved pause i en svært så jevnspilt 1. omgang. Annenomgangen endte 13-13 og det ble totalt 26-27.

Elverum har tapt sju av åtte kamper i mesterligagens gruppe B. Laget tapte med fire mål i bortekampen mot Kielce i forrige uke. Kielce er et av de beste lagene i Europa og var i semifinalen i mesterligaen forrige sesong.

– At man er skuffet etter å ha å tapt en jevn kamp mot Kielce sier vel at vi kan være fornøyde. De var bedre enn oss mot slutten av kampen. Litt hektisk fra oss, sa trener Børge Lund etter kampen til Viaplay.

Med seieren tok Kielce seg forbi Barcelona på toppen av tabellen, mens Elverum er nest sist med to poeng.

Emil Imsgard var god i hjemmemålet i 1. omgang.

(NTB)

Gledelig nyhet
Foto: NTB

Gledelig nyhet

Den norske tennisstjernen Casper Ruud er nominert til Stefan Edberg Sportsmanship Award av ATP. Hans far, Christian, er også nominert til årets trener.

Det skriver ATP på sitt nettsted.

Slik beskriver ATP prisen Casper Ruud er nominert til:

«Spilleren som gjennom året opptrådte på høyeste nivå av profesjonalitet og integritet, som konkurrerte med sine medspillere med den største sportsånd av rettferdighet og som promoterte spillet gjennom sine aktiviteter utenfor banen.»

Ruud er nominert sammen med Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime, Rafael Nadal og Frances Tiafoe.

Casper Ruuds far, Christian er også nominert til årets trener av ATP. Det er han sammen med Juan Carlos Ferrero, Frederic Fontang, Goran Ivanisevic og Michael Russell.

(NTB)

Annonse
Nei til kvinnene
BLE NEI: LSK Kvinners Laura Gashi etter Toppseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Brann i Lillestrømhallen. i år. Foto: NTB

Nei til kvinnene

Det ble i kveld et klart flertall for nei til å innlemme LSK Kvinner i Lillestrøm Sportsklubb.

Det ble avgjort av klubbens medlemmer på et ekstraordinært årsmøte i Lillestrøm Sportsklubb i kveld.

Flere Eliteserieklubber, som Brann, har innlemmet kvinnesatsingen i sine klubber. Det gjør altså ikke Lillestrøm.

151 stemte imot, mens bare sju personer stemte for at LSK-kvinnenes Toppserielag skal bli en formell del av Lillestrøm Sportsklubb.

VG meldte om saken først.

Saken oppdateres.