Annonse

Sportsstudio

Haaland om City-eierne: - Ikke møtt dem

ULLEVAAL (Dagbladet): Ståle Solbakken hadde med seg Erling Braut Haaland på pressekonferansen i forkant av Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

På pressekonferansen onsdag ble jærbuen spurt om de omdiskuterte eierne av Manchester City. Les mer om saken her.

- Jeg har aldri møtt dem, så jeg kjenner de ikke sånn. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer mot dem der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si så mye om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, svarte jærbuen på spørsmålet fra en NRK-journalist.

- Jeg har vært City-fan hele livet. Faren min har spilt der. Jeg har scoret 14 mål og fått en grei start på sesongen. Det er det sportslige jeg tenker på. Nok en gang gjorde jeg et godt klubbvalg med tanke på trener, spillere og ditt-en og datt-en. Jeg har vært City-fan og det er slik det bare har vært. Når jeg gikk til City er det for å utvikle meg mest mulig på en positiv måte, fortsatte Haaland.

Martin Ødegaard er usikker til de to kommende kampene mot Slovenia og Serbia. Solbakken svarte følgende på spørsmålet om statusen på Arsenal-spillere.

- Håper vi får gode nyheter i løpet av dagen, sa Solbakken om skadesituasjonen til Ødegaard.

Haaland om City-eierne: - Ikke møtt dem
Foto: Nina Hansen
Annonse
Syk
Foto NTB

Syk

Aleksander Aamodt Kilde har pådratt seg en forkjølelse etter den imponerende sesongstarten i Lake Louise. Han kan gå glipp av trening før helgens fartsrenn.

Tirsdagens utfortrening ble avlyst, og dermed er det kun trening onsdag og torsdag før sesongens andre og tredje utforrenn i amerikanske Beaver Creek.

I Lake Louise ble det seier i utfor og 2.-plass i super-G.

– Det var kaldt der. Jeg merker det nå og fått meg en liten forkjølelse. Jeg ligger litt flatt her i Beaver Creek og prøver å bli frisk så fort som mulig. Jeg prøver å bli klar for trening i morgen – jeg er litt usikker nå. Jeg satser på å være klar til torsdag for den andre treningen, sa Kilde til pressen tirsdag kveld.

– Jeg begynte å kjenne det etter rennet på søndag. Det er lange dager. Man står i målområdet, og det er kaldt og rått, forklarte Kilde.

Fjorårets fartshelg i Beaver Creek endte med triumf i både utfor og super-G.

Søndag er det super-G på programmet i Beaver Creek.

(NTB)

LIVE England-Wales 3-0: Drømmescoringer!
MÅL! Marcus Rashford satte inn 1-0 på et eventyrlig frispark. Foto: NTB

LIVE England-Wales 3-0: Drømmescoringer!

England har slått Wales 3-0!

2. omgang var så vidt i gang da Marcus Rashford gjorde et drømmemål på frispark.

- Det er så perfekt som det kan bli. Det er et kunststykke av et frispark! ropte ekspertkommentator Nils Johan Semb i NRK.

Like etter gjorde Phil Foden 2-0, etter et nydelig angrep!

- De kjører over Wales, sa NRKs kommentatorteam.

Såpass komfortabel var manager Southgate at han gjorde tre bytter allerede etter 57 minutter. Inn kommer Trent Alexander-Arnold, Kalvin Phillips og Callum Wilson, for Kyle Walker, Declan Rice og Harry Kane.

Det gjorde tydeligvis ingenting. Marcus Rashford scoret igjen etter 68 minutter. Kalvin Phillips slo opp på Rashford, som dro seg elegant fri og banket den i mål via keeper.

- Jeg har tro på at England kan gå langt, sier Nils Johan Semb i TV-sendingen etter kampslutt.

- Med et lite forbehold om at de holder bakover, legger han til.

1. omgang kunne oppsummeres slik:

Phil Foden hadde en stor sjanse etter briljant England-spill etter 37 minutter. Bare minuttet etter kunne Marcus Rashford scoret, men misset på sitt brassespark-forsøk.

England kjørte kampen, og var totalt overlegne.

Marcus Rashford hadde en eventyrlig sjanse til å gi England-ledelsen 1-0 etter få minutter etter nydelig framspill av Harry Kane. Men Rashford skjøt rett på keeper da han kom helt alene gjennom. Kampens definitit største mulighet.

England skuffet stort i sin siste kamp mot USA. Uavgjort var greit nok, men spillet spesielt offensivt var langt under pari.

Mot Wales i kveld byttet manager Gareth Southgate flere spillere. Trippier, Saka, Mount og Sterling var ute.

Inn kom Kyle Walker, Phil Foden, Marcus Rashford og Jordan Henderson.

Wales største stjerne Gareth Bale er tatt av banen ved pause. Det vites ikke om det er en skade eller andre årsaker bak sjokk-byttet. Bale har for øvrig, som Wales, vært svak.

Du kan følge kampen her.

Annonse
Etter sjokkbeskjeden: - Krever sanksjoner
Foto: Reuters

Etter sjokkbeskjeden: - Krever sanksjoner

Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

«Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

(NTB)

Les hele saken

Sjokkbeslutning i Italia

Halfvarsson vraket fra Lillehammer-sprinten
Foto: NTB

Halfvarsson vraket fra Lillehammer-sprinten

Den svenske langrennsstjernen Calle Halfvarsson ble nummer fem på sprinten under verdenscupåpningen i Ruka, men får likevel ikke gå sprintrennet på Lillehammer.

Det kommer fram av Det svenske skiforbundets uttak til verdenscuphelgen i Norge.

Halfvarsson er bare satt opp til distanserennene på Lillehammer. Derimot er Edvin Anger, Emil Danielsson, George Ersson, Truls Gisselman, Olof Jonsson og Oskar Svensson satt opp til å gå sprintrennet.

– Troppen endrer seg lite etter en så vellykket start, men vi får noen nye navn på både sprint og distanse, blant annet George Ersson som gjorde en god sprint i Drammen på slutten av forrige sesong, sier landslagssjef Anders Byström i en pressemelding.

Halfvarsson var den eneste svensken i sprintfinalen i Ruka. Anger tok seg til semifinale, mens Danielsson røk ut i kvartfinalen.

På Lillehammer skal herrene gå 10 kilometer fristil 2. desember, sprint 3. desember og 20 kilometer fellesstart klassisk 4. desember.

(NTB)

Annonse
Kollaps: - Nei, nei, nei
Foto: NTB Scanpix

Kollaps: - Nei, nei, nei


De norske skiskyttergutta skuffet i verdenscupåpningen i skiskyting i finske Kontiolahti, da 20 kilometer sto på programmet tirsdag formiddag.

Langrennsfarten var som vanlig god fra flere av de norske essene, men på standplass gikk det galt for spesielt brødrene Bø.

Det så imidlertid lenge lyst ut: Tarjei Bø tok ledelsen etter første skyting med fullt hus og god fart i sporet.

- Det er betryggende at Tarjei har åpnet med så god fart i sporet, både med tanke på ski og form, sa TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

Lillebror og forhåndsfavoritt Johannes Thingnes Bø bommet imidlertid to ganger på første skyting - og kom meget dårlig i gang.

- Det er overraskende. Jeg kan ikke forklare hva som skjedde der, sa Bjørndalen under TV 2s sending.

Storebror Tarjei Bø var i tet også etter andre skyting, etter en forrykende serie med uvanlig høyt tempo tatt i betraktning av at det er 20 kilometer som står på programmet, med ett minutts tilleggstid som straff per bom.

- Det er ikke typisk 20 kilometer-skyting. Dette er bare å gå på som i en sprint, jaktstart eller fellesstart. Både Tarjei og Sturla har vært veldig offensive, sier Bjørndalen.

På det tidspunktet så det ut til å bli en drømmedag for Tarjei Bø.

Men så skjedde det som ikke skulle skje. På den tredje skytingen kom nedturen: Tarjei Bø bommet to ganger på liggende.

- Det skal ikke skje på liggende for Tarjei, for han er så god. På den første bommen er det mer vind. Men på bom nr. 2 må han ha gjort noe som jeg ikke kan forklare, kommenterte Bjørndalen.

Og på den fjerde skytingen gikk det enda verre: Storebrør Bø kollapset totalt - og bommet ytterligere fire (!) ganger.

- Nei, nei, nei, nei, nei, fortvilte Ole Einar Bjørndalen fra kommentatorplass.

Tarjei Bø endte nesten seks minutter bak vinneren i mål.

Skytterkongen Sturla Holm Lægreid - som har vunnet de to siste sesongåpningene - så også ut til å ha noe veldig stort på gang og traff på de 18 første skuddene.

Men så kom det to bom helt på tampen - til norsk skiskyttersports store frustrasjon - og et virkelig toppløp røk for Lægreid.

Han ble likevel Norges beste i verdenscupåpningen med 6. plass.

- Det er litt surt, og det er irriterende, men det er greit å få en smell i trynet nå, slik man våkner til det som venter, sier 25-åringen til TV 2.

Svenske Martin Ponsiluoma vant med 19 av 20 treff og tok sin første verdenscupseier, foran sveitsiske Niklas Hartweg og tyske David Zobel.

Lægreid ble beste nordmann på 6. plass, med Sjåstad Christiansen på 7. plass. Erlend Bjøntegaard imponerte på standplass, traff på 19 av 20 skudd og endte på 10.-plass.

Johannes Thingnes Bø fikk ødelagt løpet sitt med to bom på første liggende. Den suverene verdenscupvinneren totalt havnet på 12.-plass tross fire bom og tilleggsminutter totalt. I sporet gikk stryningen som vanlig lynraskt.

Les hele saken

- Det skal ikke skje