Annonse

Sportsstudio

Avslører detaljer om forholdet
Foto: Instagram: Casperrud

Avslører detaljer om forholdet

Casper Ruud (24) har de siste åra etablert seg helt i toppen av verdenseliten i tennis. Et kjennetegn under Ruuds kamper er at kjæresten Maria Galligani (26) som regel er å finne på tribunen.

I en fersk episode av podkasten «Må på behandling» med Morten Ramm og Vegar Tryggeseid, er Ruud gjest.

Der avslører han at de begge vokste opp på Snarøya, men at aldersforskjellen gjorde at tennisstjerna måtte jobbe ekstra hardt for å kapre Galligani.

- Maria er to år eldre enn meg. Så når jeg var rundt 12-13 år så jeg jo oppover, og det samme gjorde henne. Hun så ikke ned på 12- og 13-åringene. Så jeg visste hvem Maria var i mange år før jeg fikk napp, sier Ruud, som like etter forteller at de ble et par i 2018.

- Men hvordan ble dere sammen? spør Ramm.

- Det er en lang historie, men første date var på tennisbanen, svarer Ruud.

Og på spørsmål om de skal gifte seg?

- Ja, jeg føler jo det, sier tennisspilleren, som er rangert nummer to i verden.


Les hele saken

- Levd i skyggen av meg

Annonse

NÅ: Megaskrell

Danmark rystet Frankrikes superstjerner
Foto: NTB Scanpix

Danmark rystet Frankrikes superstjerner

De danske fotballherrene leverte en imponerende forestilling og slo Frankrike 2-0 i A-divisjonen i nasjonsligaen i København søndag.

Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen ble de danske heltene mot den regjerende verdensmesteren foran et fullsatt stadion i København.

Frankrike startet kampen best, men etter hvert våknet vertene. Danmark var veldig gode midtveis i 1. omgang, men angrepene endte stort sett med corner eller komfortable redninger for Frankrike-keeper Alphonse Areola.

Etter 33 minutter kom belønningen. De rødkledde spilte seg ut bakfra. Christian Eriksen slo en flott pasning ut til Mikkel Damsgaard. I feltet var Dolberg på plass og skled inn ledelsen.

Midtbanemann Thomas Delaney fikk gå opp uhindret ikke mindre enn fire ganger på corner i første omgang, men avslutningene ga ikke mål. Delaney fikk på nok en corner etter pause tuppet ballen tilbake til Skov Olsen, som stillestående hamret inn kampens andre mål fra 16 meter.

Frankrike var nære halvveis ut i 2. omgang da Kylian Mbappé var alene med Kasper Schmeichel, men keeperen reddet mesterlig. Mbappé fikk flere muligheter, men ble nektet hver gang.

(NTB)

Annonse
Byttet inn i knusende seier
Foto: NTB

Byttet inn i knusende seier

Elise Stenevik fikk de siste minuttene som innbytter da Everton påførte Liverpool et stygt 0-3-tap i byderbyet i engelsk kvinnefotball søndag.

Stenevik, som ble hentet til Everton fra svenske Eskilstuna foran inneværende sesong, ble sendt på banen i overtiden da gjestene skulle trygge det som ble en svært komfortabel seier.

Det var nemlig Everton som styrte kampen og tok tre svært fortjente poeng.

Megan Finnigan brukte bare fire minutter på å sende bortelaget i ledelsen med hodet etter et innlegg. 2-0 kom etter drøye halvtimen da Jess Park rundet keeper og trillet ballen i det åpne Liverpool-målet.

To minutter før full tid utnyttet samme Park surr i Liverpool-forsvaret og fant lagvenninnen Hanna Bennison alene med keeper. Hun satte enkelt inn mål nummer tre for gjestene.

Liverpool, som presset på for en redusering i sluttminuttene, kom kraftig ned på jorda etter å ha beseiret regjerende ligamester Chelsea 2-1 i serieåpningen.

Everton innledet sesongen med 0-1-tap for West Ham. Da spilte Elise Stenevik hele kampen.

(NTB)

Ny beskjed: - Jeg kommer til å si noe
Foto: NTB Scanpix

Ny beskjed: - Jeg kommer til å si noe

Magnus Carlsen sier han skal uttale seg tidlig i den kommende uken om konflikten om angivelig juks fra sjakkrival Hans Niemann, men han vil ikke avsløre alt.

– Jeg kommer til å si noe, men ikke alt, sier Carlsen til TV 2 etter at han hadde feid over Arjun Erigaisi (19) i finalen av årets sjuende Champions Chess Tour-turnering. Carlsen slo inderen 4,5-0,5.

Carlsen har blant annet tapt et parti med vilje mot amerikanske Hans Niemann. Nordmannen talte selv overfor TV 2 19 seirer på 27 partier på grunn av det partiet.

Nordmannen trakk seg nylig trakk fra storturneringen Sinquefield Cup i USA etter å ha tapt for nettopp Niemann. I etterkant har det sirkulert hissige rykter om at årsaken var juks fra amerikanerens side.

Niemann har gjentatte ganger avvist på det mest bestemte at han gjorde seg skyldig i juks i Sinquefield Cup. Også sjefsdommeren i den årlige turneringen har benektet at det finnes indikasjoner på urent spill. Niemann har erkjent at han har jukset på nett da han var yngre.

Carlsen vil ha mer fokus på «fair play» i sjakken.

– Ja. Det er viktig at det er et samarbeid mellom Fide (Det internasjonale sjakkforbundet) og de største sjakkplattformene på nett. Det har ikke blitt tatt seriøst. Jeg har ikke tatt det seriøst nok, jeg heller.

– Det har alltid vært en æreskodeks i spillet på toppnivå at man stoler på hverandre, og det har føltes som nok. Man vet det går an å jukse og sannsynligvis ikke bli tatt òg, men det er så totalt ødeleggende å bli tatt, så da stoler man på at insentivene ikke er store nok for de beste å jukse. Det føles kanskje som tiden er moden for å endre det synspunktet, sier nordmannen.

Niemann er kvalifisert til neste turnering, men Carlsen ønsket ikke å utbrodere ytterligere hva han synes om det.

– Jeg har selvfølgelig mine meninger, men det er ikke jeg som tar de beslutningene, sier Carlsen, som varsler en uttalelse i kommende uke.

– Det blir vel i en eller annen form for sosialt medium, tenker jeg.

(NTB)

Annonse
Finaleseier for Carlsen
Foto: NTB

Finaleseier for Carlsen

Magnus Carlsen hadde ingen problemer mot Arjun Erigaisi (19) på dag to av finalen i årets sjuende Champions Chess Tour-turnering. Carlsen slo inderen 4,5-0,5.

Carlsen ledet 2,5-0,5 fra dag én og trengte to poeng foran finalen med fire partier digital hurtigsjakk søndag. Carlsen trengte bare to.

Det første partiet vant Carlsen med svarte brikker etter 49 trekk uten å ha vært spesielt truet underveis. I parti to var det ny og enda større dominans, og Erigaisi måtte gi tapt i finalen som var over nesten før den begynte.

- Erigaisi spiller rett og slett dårlig når han møter verdensmesteren. Det er noe psykologisk som er et problem der, sa TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer.

Carlsen har storspilt i turneringen og levert 19 seirer på 28 partier. Han har blant annet tapt et parti med vilje mot amerikanske Hans Niemann.

Nordmannen trakk seg nylig trakk fra storturneringen Sinquefield Cup i USA etter å ha tapt for nettopp Niemann. I etterkant har det sirkulert hissige rykter om at årsaken var juks fra amerikanerens side.

Niemann har gjentatte ganger avvist på det mest bestemte at han gjorde seg skyldig i juks i Sinquefield Cup. Også sjefsdommeren i den årlige turneringen har benektet at det finnes indikasjoner på urent spill.

Carlsen har kun kommunisert med kryptiske meldinger om saken så langt og sagt at han vil uttale seg først etter Champions Chess Tour-turneringen.

(NTB)