Annonse

Sportsstudio

Suspenderes
Foto: AFP/NTB

Suspenderes

Boston Celtics-trener Ime Udoka suspenderes for hele den kommende NBA-sesongen. Det opplyser fjorårets NBA-finalist i en pressemelding.

Udoka skal ifølge Celtics ha begått et brudd på lagets retningslinjer. Flere amerikanske medier meldte torsdag at Celitcs var på vei til å suspendere treneren, noe som nå bekreftes av klubben.

I en uttalelse beklager Udoka.

- Jeg ønsker å beklage til våre spillere, fansen, hele Celtics-organisasjonen og familien min for å ha skuffet dem. Jeg beklager for å ha satt laget i denne vanskelige posisjonen og aksepterer klubbens avgjørelse, sier Udoka ifølge ESPN.

Verken Celtics eller Udoka skriver noe om hvilke retningslinjer hovedtreneren har brutt.

Assistenttrener Joe Mazzulla tar midlertidig over jobben som hovedtrener.

Annonse
Slår tilbake
Foto: Pa Photos

Slår tilbake

I fjor havnet UFC-legenden Khabib Nurmagomedov (34) i hardt vær da han uttalte at såkalte «ring girls» var ubrukelige. Det er de som holder oppe skilt med rundenummer mellom hver runde. Ofte er det lettkledde kvinner.

- Jeg vil ikke fornærme noen, men ringjenter er de mest ubrukelige menneskene innenfor kampsport. Hva er deres funksjon? Jeg har et spørsmål. Du kan vise at det er andre runde på skjermen, sa han til journalister i august, sitert av MMA Junkie.

Nå viser den australske profesjonelle bokseren Ebanie Bridges (36) sin støtte til «ring girls». Hun har selv vært en av de som viste rundeskilt i mellom slagene.

- Hvem elsker en «ring girl»?, skriver Bridges på Twitter, etterfulgt av flere emojis, deriblant en som rekker hånda opp.

Hun fortsetter:

- Jeg pleide å absolutt elske jobben min da jeg var en «ring girl» som gikk inn i ringen for å underholde publikum + å se kampene på første rad. Nå går jeg fortsatt i ringen for å underholde publikum, men jeg får «banke kjerringer» i stedet.

I sin profesjonelle boksekarriere har hun vært ni ganger i ringen. Hun har vunnet åtte av dem, hvor tre har endt i «knockout».

Van der Poel bøtelagt
Foto: Shutterstock

Van der Poel bøtelagt

Den nederlandske syklisten Mathieu van der Poel er dømt til å betale over 10 000 kr i bot etter at han kom i verbalt klammeri med to tenåringsjenter som skal ha bråkt i hotellkorridoren natten før landeveisrittet i sykkel VM. Det skriver den nederlandske kanalen NOS, som var til stede i retten i Australia mandag.

Van der Poel erkjente straffskyld og godtok bøtene.

Ifølge belgiske Sporza skal en av jentene ha fått vondt i armen etter opptrinnet.

- Omkring klokka 22.40 lørdag var det en mann på et hotell på The Grand Parade i Brighton-Le-Sands som kom i verbalt klammeri med to tenåringsjenter på 13 og 14 år. Det påstås at mannen skubbet til begge jentene, og at den ene havnet i veggen og skadet albuen. Deretter ble en 27 år gammel mann anholdt, het det i en melding fra politiet, ifølge danske Ritzau.

Ifølge NOS dyttet han den ene jenta mot en vegg og den andre jenta dyttet han ned og skadet armen hennes. At van der Poel som profesjonell syklist hadde et viktig løp foran seg var ingen formildende omstendighet for retten.

Dommeren har bøtelagt ham ca. 7000 kr for å ha dyttet en av jentene og ca. 3500 kr for hendelsen som involverte den andre jenta.

Annonse
Russland-spørsmål: - Ble feiltolket
Generalsekretær i FIS Michel Vion Michel Vion. Foto: Pierre Teyssot / Splash News

Russland-spørsmål: - Ble feiltolket

Finske Martti Uusitalo mener FIS-generalsekretær Michel Vion ble misforstått da han sa at man hadde planer om å la Russland få delta i verdenscupen igjen.

Uttalelsen til Vion fikk kraftig kritikk rundt om i skiverdenen. Det skjedde etter et FIS-møte i Planica sist uke der Vion uttalte at russerne kanskje kunne være med å konkurrere igjen i verdenscupen allerede denne sesongen.

Det finske styremedlemmet i FIS, Martti Uusitalo, mener at den franske generalsekretær er blitt misforstått.

- Det har ikke vært noen slike diskusjoner i FIS-styret, sier finnen til avisen Ilta-Sanomat.

Michel Vion opplyste at FIS lener seg på Den internasjonale olympiske komité (IOC) og dens anbefalinger, og at omstendighetene rundt russiske og belarusiske utestengelse i verdenscupen og internasjonale konkurranser har endret seg.

Fortsatt er Russland og Belarus utestengt fra all idrett, men det virker som om at IOC og president Thomas Bach, som har vært ute og møtt flere internasjonale forbund for sommer- og vinteridretter, begynner å tenke på mer eller mindre å åpne døren igjen for russere og belarusere. For at idretten skal kunne eksistere burde den være koblet til politikken, sa Vion blant annet.

- Det finnes ingen slike planer, og det har ikke vært diskutert noe rundt saken, sier Uusitalo.

- Michel viste i sin tale til en uttalelse fra IOC-president Thomas Bach. Der ble det konstatert at idrettsverden ved et tidspunkt må forberede seg på at russerne skal få delta igjen, men der er vi ikke ennå, sier det finske FIS-styremedlemmet.

- Russland og Belarus kommer ikke inn i varmen igjen så lenge krigen i Ukraina pågår, slår han fast.

- Det kreves i det minste at stridighetene opphører. Når tiden er moden kan idretten være ledende til å bygge broer. Men vi er ikke der ennå, og FIS-styret har ikke tatt opp spørsmålet, sier Martti Uusitalo.

(NTB)

Klar for stjerneduell
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Klar for stjerneduell

Et utsolgt Ullevaal stadion kan gjøre seg klar til stjerneduell mellom Aleksandar Mitrović og Erling Braut Haaland.

Begge har nummer ni på ryggen og pøser inn mål for tiden. Tirsdag møtes de i Oslo.

Norge sikrer gruppeseieren i Uefas nasjonsliga med uavgjort eller bedre. Serbia må vinne for å ta førsteplassen.

Manchester Citys Haaland er oppe i elleve Premier League-scoringer i høst og har tre fulltreffere i mesterligaen. Han ordnet Norges mål i 1-2-tapet borte mot Slovenia lørdag.

- Haaland har skarpe kvaliteter. Det gjelder å holde konsentrasjonen oppe. Jeg håper vi kan nøytralisere ham, men vi kommer ikke til å bruke mannsmarkering, sier Serbia-trener Dragan Stojković.

Mitrović har seks PL-mål for Fulham denne sesongen. I tillegg sto han for tre scoringer da Serbia slo Sverige 4-1 lørdag. Han fullførte ikke kampen, men er ventet spilleklar tirsdag.

- Vi greide å stoppe dem sist. Da var riktignok ikke (Dušan) Vlahovic med, men da var Mitrović og (Dušan) Tadic med. Vi må være perfekte defensivt, sier Norges landslagssjef Ståle Solbakken.

Mitrović er oppe i 49 landslagsmål på 75 kamper. Det gir et snitt på 0,65.

Haalands tall med A-landslaget: 21 scoringer på 22 oppgjør (0,95 i snitt).

Serbia har også med Juventus' Vlahović. Han har sju landslagsmål på 15 kamper hittil.

(NTB)

Annonse
Kan bli vraket fra OL
Foto: AP

Kan bli vraket fra OL

Boksesportens framtid som OL-gren er høyst usikker som følge av at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (IBA) fikk fortsette i vervet søndag.

Under den ekstraordinære IBA-kongressen i Armenias hovedstad Jerevan ble det avholdt avstemning blant delegatene rundt hvorvidt det skulle tillates at forbundets russiske president Umar Kremlev får en utfordrer til toppvervet.

Avstemningen måtte utsettes i 45 minutter som følge av strømbrudd i Jerevan, men da den omsider ble gjennomført, ga 106 delegater sin støtte til Kremlev. Kun 36 hadde motsatt syn.

Da resultatet var klart, holdt Kremlev en tale der han snakket varmt om veien internasjonal boksing må gå uten OL-status.

- Vi burde ikke si olympisk boksing, men derimot IBA-boksing, sa presidenten.

Den internasjonale olympiske komité sa i en uttalelse etter avstemningen at den er «ekstremt bekymret» for omstendighetene rundt søndagens kongress, og i særdeleshet prosedyrene som ble valgt for den viktige avstemningen.

IOC uttrykte også bekymring rundt at Det ukrainske bokseforbundet er suspendert som følge av det som omtales som myndighetsrelaterte årsaker.

«Som følge av denne bekymringsfulle utviklingen vil IOC-styret gjøre en helhetlig vurdering av situasjonen på sitt neste møte», het det også.

Mange forventer at boksing nå vil bli fjernet fra OL-programmet.

Den ekstraordinære kongressen ble avholdt fordi nederlandske Boris van der Vorst hadde anket en tidligere avgjørelse om at han ikke skulle få stille som motkandidat til Kremlev.

Boksesportens integritetsenhet hevdet at nederlenderen hadde brutt reglene for å drive presidentvalgkamp, en konklusjon Idrettens voldgiftsrett (Cas) senere stemplet som gal.

IOC har gjentatte ganger uttrykt bekymring for måten IBA har vært styrt på av Kremlev. Det internasjonale bokseforbundet får blant annet ikke arrangere bokseturneringen under OL i Paris i 2024. Den jobben skal skjøttes av en uavhengig IOC-oppnevnt arbeidsgruppe.

Bokseporten står ikke på den foreløpige listen over grener det skal kjempes om medaljer i under sommerlekene i Los Angeles i 2028. Alt tyder på det må gjøres klare endringer på måten IBA styres på, dersom boksing likevel skal få det grønne lyset og komme inn i varmen igjen.

(NTB)