Annonse

Sportsstudio

Tweet vekker oppsikt
Foto: Skjermdump / Twitter / @rogerfederer

Tweet vekker oppsikt

Fredag kveld spiller tennislegenden Roger Federer (40) sin siste profesjonelle tenniskamp i karrieren. Den spiller han side om side med sin rival Rafael Nadal (36) i Laver Cup, som er en turnering for menn mellom et lag fra Europa og et lag fra resten av verden.

Kvelden før var det gallamiddag, hvor tennisspillerne deltok. Før middagen delte Federer et bilde av Nadal, Andy Murray, Novak Djokovic og seg selv.

- Drar til middag med noen venner, står det i innlegget.

Tweeten har mildt sagt gått viralt. På rundt 12 timer har bildet fått nesten 500 000 likerklikk.

Casper Ruud er også med på det europeiske laget. 23-åringen fra Snarøya møter amerikanske Jack Sock fredag ettermiddag klokka 14 norsk tid.

Annonse
Putin-venn ble gjenvalgt: - Katastrofe
Foto: AFP

Putin-venn ble gjenvalgt: - Katastrofe

Det internasjonale bokseforbundet (IBA) vedtok søndag at president Umar Kremlev fortsetter i sin stilling.

President i det svenske bokseforbundet, Per-Axel Sjöholm, mener IBAs valg er en katastrofe.

- Dette er en katastrofe for boksing, sier Sjöholm ifølge Iltalehti.

- Forholdet mellom IBA og Den internasjonale olympiske komités har vært dårlig lenge, og boksing vil neppe bli inkludert i OL 2028, fordi IOCs tiltak har vært fylt med problemer knyttet til forbundet, skriver den finske avisa.

The Guardian melder at kveldens tale fra russiske Kremlev kan tolkes som et ønske om å bryte ut av OL og IOC.

Tidligere i september var Kremlev sammen med Vladimir Putin ved åpningen av et boksesenter i Moskva. Boksepresidenten publiserte en video og flere bilder sammen med Putin.

Slaktes
Foto: PA Photos

Slaktes

Søndag sikret Lorenzo Sonego sin tredje ATP-tittel, men det er ikke italienernes prestasjon som stjeler overskriftene i etterkant.

Motstander Alexander Bublik tapte første sett etter tiebreak og på 1-3 i andre sett fikk han plutselig mye oppmerksomhet. Det skjedde etter en fantastisk serve hvor Bublik burde sikret poenget, men
istedenfor forøkte han seg på et merkelig skudd.

I stedet for å «smashe» ballen og vinne poenget, valgte Bublik å snu racketen og slå ballen med håndtaket på tennisracketen.

Publikum reagerte med å bue på tennisstjerna. Tennisjournalisten José Morgado er heller ikke imponert og kommer med følgende beskjed på Twitter:

- Jeg kan ikke forstå hva Bublik gjorde under ATP-finalen.

Bublik gikk for samme variant mot Casper Ruud i Miami Open tidligere i år. Da tok han poeng med det merkelige slaget, men endte til slutt opp med å tape oppgjøret mot nordmannen.

Annonse
Megaskrell: - Skrekkelig
Foto: NTB Scanpix

Megaskrell: - Skrekkelig


Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson scoret da Færøyene tok en uhyre sterk 2-1-seier hjemme mot Tyrkia i nasjonsligaen i fotball søndag.

- Dette er stort for Færøyene og ditto skrekkelig for Tyrkia, sier TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller.

Det hører med til historien at Tyrkia allerede hadde sikret gruppeseieren og opprykket til B-divisjonen før turen til Torshavn. Samtidig leverte hjemmelaget en solid forestilling i vindkastene i den færøyske hovedstaden.

Den første scoringen kom seks minutter etter pause da Sølvi Vatnhamar tråklet seg fri på høyrekanten og fant Viljormur Davidsen foran mål. Avslutningen gikk via et tyrkisk bein og i nettet.

Åtte minutter etter ledermålet brøt jubelen løs på tribunene igjen. Tidligere Viking-spiller Jóan Símun Edmundsson ble frispilt alene med keeper og fikset 2-0 på volley i lengste hjørne.

På tampen reduserte Serdar Gürler for Tyrkia.

Den sterke seieren betyr at Færøyene gikk gjennom nasjonsligaen uten tap på hjemmebane. Tidligere har Litauen blitt slått 2-1, mens oppgjøret mot Luxembourg endte 1-1.

Landslaget fra øylandet endte på åtte poeng. Det gir tredjeplass i gruppa, knepent bak andreplasserte Luxembourg på ni poeng. Tyrkia tok 13 poeng.

(NTB)

Danmark rystet Frankrikes superstjerner
Foto: NTB Scanpix

Danmark rystet Frankrikes superstjerner

De danske fotballherrene leverte en imponerende forestilling og slo Frankrike 2-0 i A-divisjonen i nasjonsligaen i København søndag.

Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen ble de danske heltene mot den regjerende verdensmesteren foran et fullsatt stadion i København.

Frankrike startet kampen best, men etter hvert våknet vertene. Danmark var veldig gode midtveis i 1. omgang, men angrepene endte stort sett med corner eller komfortable redninger for Frankrike-keeper Alphonse Areola.

Etter 33 minutter kom belønningen. De rødkledde spilte seg ut bakfra. Christian Eriksen slo en flott pasning ut til Mikkel Damsgaard. I feltet var Dolberg på plass og skled inn ledelsen.

Midtbanemann Thomas Delaney fikk gå opp uhindret ikke mindre enn fire ganger på corner i første omgang, men avslutningene ga ikke mål. Delaney fikk på nok en corner etter pause tuppet ballen tilbake til Skov Olsen, som stillestående hamret inn kampens andre mål fra 16 meter.

Frankrike var nære halvveis ut i 2. omgang da Kylian Mbappé var alene med Kasper Schmeichel, men keeperen reddet mesterlig. Mbappé fikk flere muligheter, men ble nektet hver gang.

(NTB)

Annonse
Byttet inn i knusende seier
Foto: NTB

Byttet inn i knusende seier

Elise Stenevik fikk de siste minuttene som innbytter da Everton påførte Liverpool et stygt 0-3-tap i byderbyet i engelsk kvinnefotball søndag.

Stenevik, som ble hentet til Everton fra svenske Eskilstuna foran inneværende sesong, ble sendt på banen i overtiden da gjestene skulle trygge det som ble en svært komfortabel seier.

Det var nemlig Everton som styrte kampen og tok tre svært fortjente poeng.

Megan Finnigan brukte bare fire minutter på å sende bortelaget i ledelsen med hodet etter et innlegg. 2-0 kom etter drøye halvtimen da Jess Park rundet keeper og trillet ballen i det åpne Liverpool-målet.

To minutter før full tid utnyttet samme Park surr i Liverpool-forsvaret og fant lagvenninnen Hanna Bennison alene med keeper. Hun satte enkelt inn mål nummer tre for gjestene.

Liverpool, som presset på for en redusering i sluttminuttene, kom kraftig ned på jorda etter å ha beseiret regjerende ligamester Chelsea 2-1 i serieåpningen.

Everton innledet sesongen med 0-1-tap for West Ham. Da spilte Elise Stenevik hele kampen.

(NTB)