Annonse

Sportsstudio

Drillos dom: Spår keeperbytte
Foto: NTB Scanpix

Drillos dom: Spår keeperbytte

Det som kunne vært en solskinnshistorie ble i stedet til en mørk norsk fotballkveld. Selv om Norge tok ledelsen tidlig i 2. omgang, slo Slovenia tilbake og snudde 0-1 til 2-1.

Den siste scoringen var signert det 195 centimeter høye og 19 år gamle stortalentet Benjamin Sesko, hvis skudd fra 25 meter snek seg bak Ørjan Håskjold Nyland.

Scoringen setter fyr på diskusjonen om det var riktig å starte med den klubbløse keeperen - uten fersk kamptrening - i mål i dette oppgjøret.

- Det er en keepertabbe, enkelt og greit. Jeg tipper vi får en annen keeper mot Serbia, sier tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen i TV 2s studiosending.

Han tror at Rosenborg-keeper André Hansen får muligheten mot Serbia på tirsdag. Også AaFK-keeper Sten Grytebust er et alternativ.

Landslagssjef Ståle Solbakken synes spørsmålet om det var riktig å starte med Nyland i mål, er helt berettiget.

- Det er et spørsmål vi har stilt oss selv også. Vi endte opp med at han skal stå. Han har vært bunnsolid i min periode som landslagstrener, så tvilen kom Ørjan til gode, sier Solbakken til TV 2.

Kveldens tap mot Slovenia betyr at Norge misbrukte muligheten til å dra i land den viktige gruppeseieren i Nations League-gruppa allerede i kveld, hvor spesielt tre faktorer ligger i potten:

Ved å vinne gruppa kan Norge innkassere 1) opprykk til nivå A i Nations League, hvilket betyr attraktive kamper mot Europas beste nasjoner i neste utgave, 2) en bedre seeding til høstens trekning til den ordinære EM-kvalifiseringen og dermed en antatt enklere vei til EM i Tyskland 2024, og 3) en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM 2024 via playoff, om det ikke skulle lykkes i den ordinære EM-kvaliken.

Norge kan imidlertid fortsatt sikre gruppeseieren om jobben gjøres mot Serbia på Ullevaal tirsdag kveld. Serbia møter for øvrig Sverige seinere i kveld.

- Vi må ha poeng mot Serbia på Ullevaal. Tar vi ett eller tre poeng mot Serbia, så vinner vi gruppa. Hvis ikke vinner Serbia gruppa, oppsummerer Drillo.

Annonse
Svarer på oppsiktsvekkende spekulasjoner
Foto: NTB/Reuters

Svarer på oppsiktsvekkende spekulasjoner

Etter at Tyskland røk ut av VM torsdag, har det blitt spekulert i fremtiden til landslagssjef Hansi Flick.

Fotballekspert Rune Bratseth uttalte til Dagbladet at han tror Flick sitter trygt, men lanserte samtidig Liverpool-manager Jürgen Klopp (55) som den eneste kandidaten til å friste det tyske forbundet.

Det er ikke første gang Klopp kobles til Tyskland-jobben, og nå svarer 55-åringens agent Marc Kosicke på spekulasjonene.

- Dette er bare noe media snakker om. Jürgen har kontrakt med Liverpool til 2026, og den avtalen ønsker han å fullføre, slår Kosicke fast, ifølge tyske Sky Sports.

Tidligere i år skrev Klopp under på en ny avtale med Liverpool, som binder ham til Merseyside-klubben ut 2025/26-sesongen.

Les hele saken

Tror Klopp frister Tyskland

- Kukski
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

- Kukski

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det ble en norsk festaften på herrenes 10 kilometer fri. Norge tok ti av de tolv første plassene, noe som fikk Emil Iversen til å kreve forandring.

Sverige hadde en tyngre dag. William Poromaa ble beste av våre venner i øst på en 11. plass. Etter rennet langet han ut mot skia.

- Jeg tror det var et godt renn, men i dag hadde vi skikkelig kukski, sier han til Viaplay.

I møtet med Dagbladet hadde adrenalinet roet seg en smule, men 21-åringen var ikke fornøyd:

- I nedoverbakkene var skiene helt ok, men i sporene måtte vi jobbe ekstra hardt. Det gikk ut over løpet, forklarer han.

Poromaa var spesielt skuffet fordi de norske teppebombet toppen av resultatlista. Den svenske 21-åringen har vært lysten på å stoppe dominansen i hele år, og syns det er tungt å bli stoppet av skia.

-Det er surt, det er mange nordmenn foran oss i dag. Det er ikke gøy, men vi har en ny sjanse på søndag. Skal du bli best, så må du slå dem, sier Poromaa til Dagbladet.

Les hele saken

Slakter regelverk: - Ingen grunn

Annonse
Ny jobb
Foto: NTB

Ny jobb

Petter Belsvik overtar som trener for Stabæks kvinnelag i fotball. Han kommer fra jobben som assistent for herrelaget.

Nylig ble det klart at han ikke fikk fortsette under Lars Bohinen på Stabæks herrelag.

Selv sier Belsvik dette om hvorfor han valgte jobben.

- Det er veldig spennende tider rundt kvinnefotballen med så store muligheter som bare blir større og større. Bare se i Europa og de største klubbene, blant annet hva Barcelona FC fikk til i forrige sesong. Med knallhard satsing på kvinnefotballen kan vi komme etter og øke profesjonaliteten enda mer i Norge, sier Belsvik i en pressemelding.

(NTB)

Klar for Glimt
Foto: NTB

Klar for Glimt

Omar Elabdellaoui (30) er klar for Bodø/Glimt.

Det bekrefter Eliteserie-klubben på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Jeg har vært i utlandet i 15 år nå. Jeg har en kone og tre barn hjemme og vi fant ut at det var på tide at jeg kommer hjem igjen nå. Det var et sterkt ønske i familien. Jeg sa at jeg er villig til å komme hjem, men da ville jeg til det beste laget i Norge. Selv om det ikke er i Oslo var det viktig for meg å signere for det jeg føler er det beste laget i Norge, sier Elabdellaoui.

Han har skrevet under på en kontrakt ut 2024-sesongen.

Annonse
Utfor i i Beaver Creek er avlyst
Foto: NTB

Utfor i i Beaver Creek er avlyst

Det blir ikke utfor for Aleksander Aamodt Kilde og co. i Beaver Creek i kveld.

Mye vind og snø gjør at kveldens utforrenn i verdenscupen for menn i amerikanske Beaver Creek er avlyst.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) skriver i en pressemelding at rennet vil gå lørdag.

Disse utøverne skulle kjørt for Norge fredag kveld:

Adrian Smiseth Sejersted, Henrik Røa, Markus Nordgård Fossland og Aleksander Aamodt Kilde.

(NTB)