Annonse

Sportsstudio

Åpner opp om kreften
Foto: AFP

Åpner opp om kreften

FC København-legenden Cesar Santin (41) har fått kreft. Det melder Aftonbladet.

Til den svenske avisa sier Santin at han fikk diagnosen i juni.

- Jeg har en type kreftsvulst som vokser veldig sakte og som legene har sagt krever flere behandlinger, sier Santin.

Brasilianeren forteller at han oppsøkte legene i Danmark fordi han hadde mistet hørselen på det ene øret. Etter å ha undersøkt den tidligere fotballspilleren, kunne legene konstatere at de hadde funnet en kreftsvulst.

Santin fikk 220 kamper i København-trøya og bosatte seg i Danmark etter fotballkarrieren.

- Kjære Cesar, alle tenker på deg og ønsker at du blir frisk. Vi vet at du også vil vinne denne kampen», skrev FC København på Santins Instagram.

Annonse
Superløp: - Gjorde som han ville
Foto: AFP

Superløp: - Gjorde som han ville

Johannes Thingnes Bø skjøt ti blanke treff på standplass og suste inn til sin tredje strake verdenscupseier i skiskyting i østerrikske Hochfilzen fredag. Sturla Holm Lægreid skøyt 9 av 10 og endte på en fin tredjeplass.

Du kan se hele resultatlista her.

- Nok et fantastisk løp. Ti treff på sprinten i dag, det var utrolig bra. Det var litt usikkerhet rundt forholdene i dag, men jeg kjenner at jeg går fort, har utrolig gode ski og rett og slett bare koser meg, sier en strålende fornøyd Thingnes Bø til NRK.

«Helt enormt» oppsummerer NRKs ekspert Synnøve Solemdal.

- Johannes er umulig å gjøre noe med. Han gjorde som han ville, sier Holm Lægreid.

Thingnes Bø holdt sedvanlig høy fart i langrennsløypa, og med to fulle hus på skytebanen, var nordmannen helt umulig å slå for konkurrentene.

Det ser ut til å bli en ny kjempedag for de norske løperne. Sturla Holm Lægreid fortsatte der han slapp i Kontiolahti. Tross én bom på stående skyting endte han på tredjeplass i rennet. Han var slått med 46,9 sekunder av suverene Thingnes Bø.

Franske Emilien Jacquelin måtte også ut i strafferunden på stående, men knep annenplassen i mål foran Lægreid. 3,9 sekunder skilte dem til slutt.

Det betyr samtidig at Thingnes Bø etter alle solemerker kommer til å ha et havs forsprang til forfølgerne på helgens jaktstart i Hochfilzen.

(Dagbladet/NTB)

Norsk skuffelse
Foto: NTB

Norsk skuffelse

Det ble en skuffende norsk dag i Titisee-Neustadt da Halvor Egner Granerud ikke klarte å følge opp sin fantastiske første omgang.

Den norske hopp-stjernen ledet etter den første omgangen, men et hopp på 135 meter gjorde at han hoppet seg ut av pallen i Tyskland.

- Jeg mistet litt piffen. Men for all del, dette er veldig sterk hopping, sa ekspert Anders Jacobsen fra Viaplays kommentatorplass.

Slovenske Anze Lanisek lå som nummer to etter den første omgangen, men hoppet seg opp til seier i den andre omgangen.
Polske Dawid Kubacki hamret til med hele 144 meter i den andre omgangen, og ble dermed nummer to.

Det ble en gledens dag for Bendik Jakobsen Heggli kunne smile bredt over en 11. plass, som er besteplassering for ham i et verdenscuprenn.

Granerud var best av samtlige etter den første omgangen, og landet på 136,6 meter, hvilket ga ham 130,1 poeng. Slovakiske Lanizek, og Hayböck fra Østerrike var to og tre.

Annonse
Drama på juryrommet: Anken avvist
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Drama på juryrommet: Anken avvist


BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Etter en prolog med noen av de mest overraskende resultatene på lang, lang tid, fikk flere av de unge overraskelsgutta trøbbel i kvartfinalen.

Franskmannen Jules Chappaz vant prologen, men røk ut i kvartfinalen.

Italienske Simone Mocellini fulgte imidlertid opp den gode prologen, hvor han ble nr. 3, med å forbløffe langrennsverden i heatene.

Mocellini hadde aldri vært bedre enn nr. 19 i verdenscupen før i dag.

Men på klassisksprinten på Beitostølen slo italieneren til med suveren ny bestenotering da han kapret 2. plassen bak seirende Richard Jouve.

- Hadde du hørt om ham før i dag, Therese? spurte Jann Post på direkten.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har hørt så mye om han, svarte Therese Johaug.

Gråt
Mocellini jublet hemningsløst og gråt etter at 2. plassen var et faktum. Han sjokkerte langrennsverden i fraværet til landsmannen Federico Pellegrino.

Calle Halfvarsson ble nr. 3 og sørget for en svensk opptur etter damenes tunge dag.

Pål Golberg var eneste nordmann i herrefinalen. Han falt tidlig i finalen, men kjempet likevel om en pallplass med en heltemodig og imponerende avslutning, men det ble til slutt 4. plass på verdenscupleder Golberg.

- Det er helt sykt, utbrøt NRKs Torgeir Bjørn da Golberg nesten klarte å kjempe seg opp på pallen etter fallet

- Det ser mørkt ut for norsk herrelangrenn, sier Even Northug humoristisk til NRK om uvanlig få nordmenn i sprinftinalen. Northug røk ut i semifinalen.

Johannes Høsflot Klæbo deltok ikke.

Anke avvist
SISTE: Pål Golberg var innom juryrommet og fortalte sin versjon, hvor han mener at den italienske sensasjonsmannen bør bli disket.

- Jeg blir forhindret, sier Golberg til Dagbladet.

- Hva sa du til juryen?

- At jeg går på en linje og at han bryter den. Der er det ikke plass. I min verden er det ikke innafor regelverket.

Minutter senere får Dagbladet opplyst at anken er avvist.

Sverige rystet - på stor norsk dag
JUBLET FOR 2. PLASS: Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Sverige rystet - på stor norsk dag


BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Lotta Udnes Weng tok sin første pallplass i verdenscupen i sprinten på Beitostølen da sveitsiske Nadine Faehndrich vant.

- Jeg er rørt på Lottas vegne, sier tvillingsøster og verdenscupleder Tiril Udnes Weng til NRK.

Til Dagbladet sier hun:

- Jeg unner Lotta dette. Det er viktig for familiefreden.

Det ble en stor norsk dag på kvinnesiden - og en tilsvarende stor skuffelse for Sverige.

- Vi burde gjort det bedre enn dette. Det er en fiasko for oss. Vi skal ikke ryke ut i semifinalen. Vi skal stå øverst på pallen, sier Johanna Hagström til Dagbladet.

- Hva gikk galt?

- Jeg vet ikke hva som skjedde.

Til Expressen sier Hagström at hun er sjokkert over den svenske fiaskoen.

Frida Karlsson satt på plass av norsk 19-åring
De norske høydepunktene og svenske nedturene startet tidlig:

19 år gamle Maria Hartz Melling - juniorverdensmester i sprint på Lygna forrige vinter - imponerte igjen og vant sitt kvartfinaleheat foran allround-gigantene Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski og Frida Karlsson i den rekkefølgen.

Dermed ble Frida Karlsson utslått i kvartfinalen - og tapte ytterligere poeng til Tiril Udnes Weng i kampen om den gule trøya.

Tiril Udnes Weng - som leder verdenscupen sammenlagt foran Karlsson - vant nemlig sitt kvartfinaleheat og gikk videre sammen med Kristine Stavås Skistad. Også tvillingsøster Lotta Udnes Weng tok seg videre fra sin kvartfinale.

Forrige sesongs norske sprintkomet Mathilde Myrvold falt i sitt kvartfinaleheat.

Sverige fortviler: - Jättefiasko
I den første semifinalen viste Tiril Udnes Weng igjen klasse og tok seg videre sammen med prologvinner Nadine Faehndrich.

Krstine Ståvås Skistad vant den andre semifinalen foran Lotta Udnes Weng.

Alle svenskene var dermed utslått, inkludert forhåndsfavoritt Maja Dahlqvist og Johanna Hagström. Det ble ingen svenske jenter i finalen.

- Jättefiaskot, skriver den svenske avisa Expressen.

- Det er sensasjonelt, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

- Ingen svenske jenter i finalen er veldig overraskende, istemmer Therese Johaug.

Det hører med til historien at Emma Ribom, Jonna Sundling og Linn Svahn ikke deltok på dagens sprint av ulike årsaker.

19 år gamle Maria Hartz Melling røk ut i semifinalen.

Lotta Udnes Weng på 2.plass
I finalen var sveitsiske Nadine Faehndrich sterkest.

Lotta Udnes Weng ble beste norske kvinne på 2. plass. Johanna Matintalo kapret 3. plassen.

Tiril Udnes Weng ble nr. 5, mens Stavås Skistad endte på 6. plass.

I herrenes sprint ble det drama både i og etter finalen med Pål Golberg i en hovedrolle. Les mer om det her:

Les hele saken

Drama på juryrommet: Anken avvist

Annonse
Oppsiktsvekkende United-beskjed
Foto: AP

Oppsiktsvekkende United-beskjed

Glazer-familien, som er ute etter å selge fotballklubben Manchester United, tok ikke ut sitt vanlige halvårlige utbytte ved siste anledning.

Den regelmessige pengestrømmen ut fra klubben i utbytte har vært en kilde til frustrasjon for United-fansen over lang tid, særlig ettersom klubbens sportslige prestasjoner er blitt svakere under Glazer-familiens regjeringstid.

I 2021/22-sesongen ble det utbetalt i alt 33,6 millioner pund, tilsvarende 410 millioner kroner etter dagens kurs, til aksjonærene. Den pengekranen ble stengt igjen for første halvdel av 2022/23.

- Den 15. november valgte styret ikke å godkjenne utbetalingen av det første halvårlige utbyttet for regnskapsåret 2023, opplyser United i en uttalelse.

Supportergrupperingen Manchester United Supporters' Trust (Must) er glad for nyheten og oppfordrer klubben til ikke å betale ut mer utbytte før man har funnet nye eiere.

- Det bør ikke betales utbytte så lenge fotballklubben ikke har suksess på banen eller kjemper om de store titlene. Det ville være å premiere fiasko og fjerner eiernes insentiv til å sikre skikkelig reinvestering av overskuddet tilbake til fotballklubben, skriver Must.

Ifølge nettstedet United.no er det første gang siden 2016 at Glazer-familien avstår fra utbytte.

En forklaring skal være at klubbeierne lider økonomisk av den svake pundkursen og ditto sterke dollarkursen. I tillegg brukte United betydelige summer på overgangsmarkedet i sommer.

Glazers kjøpte Manchester United for 790 millioner pund i 2005. Mye av kjøpssummen var lånte penger, og det satte den engelske storklubben under stor gjeld.

Den samlende gjelden er per nå på 680 millioner pund (8,3 milliarder kroner). Analytikere mener at eierne vil kunne selge klubben for så mye som 60 milliarder kroner.

United gikk inn i VM-pausen på 5.-plass i Premier League.

(NTB)