Annonse

Sportsstudio

Avfeier Haaland-rykte
FORNØYD: Pep Guardiola. Foto: NTB

Avfeier Haaland-rykte

MANCHESTER (Dagbladet): Manager Pep Guardiola var fornøyd etter 5-0-seieren over FC København og nytt Erling Braut Haaland-show.

Den siste tida har det versert skriverier i Spania om at Haaland har en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå til Real Madrid i 2024.

På pressekonferansen etter kampen ble Guardiola konfrontert med ryktet:

- Det er ikke sant. Han har ingen klausul som gjør at han kan gå til Real Madrid eller noe annet lag. Det er ikke sant. Det er alt jeg kan si. Vi kan ikke kontrollere rykter, sier han.

Utkjøpsklausulen skulle angivelig være på alt fra 1,5 til 2 milliarder kroner, avhengig av om han gikk i 2024 eller 2025. Men ingenting av dette stemmer, ifølge Guardiola.

Haaland har kontrakt med Manchester City fram til 30. juni 2027.

Annonse
LIVE: På svenske-jakt
Foto: NTB

LIVE: På svenske-jakt

RUKA/OSLO (Dagbladet): Det er klart for 20 kilometer jaktstart for kvinnene i Ruka. Ebba Andersson går ut i tet, seks sekunder foran lagvenninne Frida Karlsson.

SISTE:

*Svenskene øker stadig.

Da løperne sto på start var det en voldsom piping på stadion i Ruka. Flere av løperne holdt seg for ørene.

- Det er utrolig høyt ute på arenaen nå. Får håpe det ikke går utover klokka. Ubehagelig for løperne, sier Viaplays Åge Skinstad.

Granerud slo tilbake: Delte seieren
Foto: NTB

Granerud slo tilbake: Delte seieren

Lørdag ble Halvor Egner Granerud (26) disket etter hopprennet i Ruka. Søndag slo han knallhardt tilbake.

Granerud strakk seg ned til bakkerekord (150,5 meter) i kvalifiseringen, og fulgte opp da det gjaldt som mest.

Etter et hopp på 139 meter i førsteomgang og et hopp på 145 meter i andreomgang, endte 26-åringen på eksakt samme poengsum som Stefan Kraft. Japanske Naoki Nakamura ble nummer tre.


- Jeg synes jeg er flink til å hoppe på ski i dag. Sistehoppet var gøy og kvalikhoppet var gøy. Bedre dag i dag, sier en fornøyd Granerud til Viaplay.

- For en revansje for Halvor Egner Granerud, utbrøt Viaplays Kasper Wikestad.

Robert Johansson hoppet 137 og 133,5 meter og endte på 16.-plass. Daniel-André Tande landet på 136,5 og 133 meter og ble nummer 17. Marius Lindvik ikke fikk det helt til og endte på 20.-plass med hopp på 132,5 og 132 meter.

Kristoffer Eriksen Sundal feilet i sitt første hopp og landet på bare 88 meter. Det holdt ikke til et nytt hopp i finaleomgangen. Johann André Forfang og Bendik Heggli Jakobsen greide ikke å kvalifisere seg til konkurransen.

Annonse
Slo tilbake etter nedturen
Foto: NTB

Slo tilbake etter nedturen

Halvor Egner Granerud knallet til med 150,5 meter og bakkerekord i kvalifiseringen til søndagens hopprenn i verdenscupen i finske Ruka.

Dermed slo han rekorden som slovenske Anze Lanisek satte lørdag. I første omgang satte sloveneren ny bakkerekord med 149 meter. Det var halvmeteren bedre enn den forrige til tyske Eric Frenzel fra 2010.

I søndagens kvalifisering landet Granerud 1,5 meter lenger fram og kunne juble for rekord, skriver NRK.

– En kul måte å starte dagen på, sa Granerud til NRK etterpå.

Granerud ble diskvalifisert fra sin 5.-plass i lørdagens konkurranse som følge av for mye luftgjennomstrømning i dressen. Granerud opplyser at han har fått ny dress og at det forhåpentligvis ikke skjer igjen.

(NTB)

Russland reagerer: - Ingen er redde

RUKA/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne da han smadret konkurrentene på 10 kilometeren i Ruka lørdag.

Klæbo var til slutt over 20 sekunder foran Pål Golberg som ble nummer to, og etter løpet ble 26-åringen fra Byåsen hyllet.

- Det er kanskje noe av det aller aller beste. I absolutt øverste klasse. Jeg har aldri sett han gå bedre på ski, sa sprinttrrener Arild Monsen til Dagbladet.

- Helt tullete! fulgte TV 2-ekspert Petter Skinstad opp.

Også russiske medier har omtalt Klæbos elleville løp. Til tross for at Russland ikke får delta i verdenscupen, er interessen stor for hva som rører seg i langrennsverden.

Den russiske nettavisa Championat skriver:

- Svenskene og den ensomme briten var maktesløse i kampen mot Klæbo.

Avisa vier også spalteplass til alle skriveriene som har vært rundt trønderens skadeproblemer i oppkjøringen til sesongen.

- Nå er det åpenbart at alt snakkes om skaden, og at han ikke har fått trene optimalt ikke var så alvorlig, skriver avisa, som også mener fraværet av russiske utøverer gjør Klæbo sterkere.

- Fraværet av hans russiske rivaler så ut til å gi Klæbo enda mer styrke. Ingen Bolsjonov? Da er det ingen som er redde i det hele tatt.

Kl. 13.30 skal Klæbo forsøke å ta sin tredje strake seier i Ruka. Da er det 20 kilomter fri teknikk på programmet.

Russland reagerer: - Ingen er redde
Foto: NTB
Annonse
Slaktes: - En skam
Foto: NTB

Slaktes: - En skam


Den tyske fotballegenden Jürgen Klinsmann har satt sinnene i kok i Iran etter uttalelser han kom med som ekspert for engelske BBC.

Klinsmann sa blant annet at Iran-trener Carlos Queiroz har skapt en ukultur med Iran etter 2-0-seieren over Wales, hvor spillerne forsøker å påvirke dommeren.

- Det er ikke tilfeldig, det er en del av kulturen, hvordan de spiller. De går på dommeren. De går på linjedommeren og fjerdedommeren, de er hele tiden oppe i øret på dem. Det var mange hendelser vi ikke så. Dette er kulturen deres, de setter deg ut av spill, sa Klinsmann.

Nå svarer Queiroz i en rekke meldinger på Twitter.

- Uansett hvor mye jeg respekterer det du gjorde på banen, så er de uttalelsene om iransk kultur, det iranske landslaget og mine spillere en skam mot fotballen, skriver Queiroz blant annet.

Likevel ønsker han å invitere Klinsmann som gjest på en landslagssamling, for å lære tyskeren om laget og kulturen.

- Og også lytte til spillerne våre om hvor mye de elsker og respekterer fotball. Som amerikansk/tysk forstår vi at du ikke støtter oss. Ingen problem. Og selv om du kommer med noen forferdelige uttalelser på BBC, hvor du forsøker å undergrave det vi jobber for, ofrer og leverer, så lover vi at vi ikke vil dømme deg for din kultur, røtter eller bakgrunn og at du alltid er velkommen i vår familie, skriver Queiroz videre.