Annonse

Sportsstudio

Julen Lopetegui sparket
Foto: AFP

Julen Lopetegui sparket

Sevilla har sparket Julen Lopetegui. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Sparkingen skjer samme kveld som den spanske klubben gikk på et ydmykende 1-4-tap mot Dortmund.

Annonse
LIVE: Stafett
Foto: NTB

LIVE: Stafett

Kl. 11 skal gutta ut å gå stafett i Kontiolahti. Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går for det norske laget.

Normalt går Sjåstad Christiansen ankeretappen, men i dag er det Thingnes Bø som skal avslutte. TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen sier det er naturlig å teste litt forskjellige ting før VM i Oberhof i februar.

- Sånn man alltid gjør. Mesterskap er det viktigste. De må være forberedt.

Landslagstrener Egil Kristiansen sier:

- Vi prøver å komponere det beste laget ut ifra løypeprofil, sier Kristiansen om endringen.

Dagbladet følger stafetten fra kl. 11.

Se sesongstarten i skiskyting i Kontiolahti på TV 2 Direkte og TV 2 Play gjennom hele uka.

Avis: Avlyttet før sjokknyhet
Foto: NTB

Avis: Avlyttet før sjokknyhet

Mandag denne uka kom sjokkbeskjeden om at hele styret i den italienske storklubben Juventus hadde trukket seg.

Det inkluderte den profilerte klubbpresidenten Andrea Agnelli, som var en av de som sto i front for det mislykkede forsøket på å starte en Super League, og klubblegenden Pavel Nedved som var visepresident.

Ifølge Corriere Torino og Gazzetta har Agnelli, Nedved og flere i Juventus blitt avlyttet av politiet siden 14. juli 2021.

Juventus bekreftet i fjor høst at klubben var under etterforskning for regnskapsjuks etter spillersalg mellom 2019 og 2021.

Italienske politimyndigheter gjennomførte også en razzia i Juventus klubblokaler i Torino i forbindelse med etterforskningen som har fått navnet «Prisma».

I 2006 ble Juventus den store syndebukken i skandalen som ble kalt «Calciopoli». Telefonavlytting av daværende klubbdirektør Luciano Moggi avslørte utvelging av dommere og annen kampfiksing.

Juventus ble den gang degradert til Serie B, mens Fiorentina, Milan, Lazio og Reggina fikk poengstraffer for skandalen som rystet italiensk fotball.

Annonse
Fikk dødsbudskap på direkten
Foto: NTB

Fikk dødsbudskap på direkten

Mens Danmark spilte mot Tunisia 22. november, satt den danske landslagsspilleren Nadia Nadim i ITVs VM-studio som ekspert.

Underveis i kampen fikk Nadim servert en tragisk nyhet. Moren Hamida (57) hadde blitt påkjørt av en lastebil, og livet sto ikke til å redde.

Tirsdag var dansken tilbake i TV-studio. Der forklarte hun hvordan dagene i etterkant av dødsbudskapet hadde vært.

- Det er klart jeg beklager, men på den andre siden oppdro hun oss til å være sterke og det er slik jeg viser at jeg er sterk. Jeg vil gjøre henne stolt. Jeg vet hun vil at jeg skal være her nå, sa Nadim ifølge Expressen.

Moren til Nadim døde på vei hjem for å følge TV-sendingen der dattera medvirket.

- Den dagen ulykken skjedde sa hun at hun ville dra tidligere til treningssenteret, slik at hun kunne følge TV-sendingen.

Hun fortsatte:

- Nå tenker jeg på fotball og jobb, og prøver å skape noe istedenfor å ligge hjemme og synes synd på meg selv.

Nadim har ifølge det danske fotballforbundet (DBU) 103 kampper med flagget på brystet. Angrepspilleren spiller til daglig i Racing Louisville FC i USA, og har tidligere spilt for blant andre Paris Saint-Germain og Manchester City.


Slaktes: - Går som en junior
KRITISERES: Stina Nilsson. Foto: NTB

Slaktes: - Går som en junior

Onsdag åpnet kvinnene verdenscupsesongen i skiskyting i finske Kontiolahti. Ingrid Landmark Tandrevold imponerte stort, men måtte se seg slått av Hanna Öberg.

De svenskene jentene hadde tre blant de 13 beste, men det er Stina Nilssons innsats som snakkes om etter løpet. For med fire tilleggsminutter endte den tidligere langrennstjerna helt nede på en 42.- plass, over fem minutter bak lagvenninne Öberg.

- Skytingen er grei, men hun er så ujevn i løypa. Stina går som en junior. Hun skal kunne gå betydelig bedre, og det vet vi at hun klarer, sier SVT-ekspert og tidligere olympisk mester Björn Ferry.

Nilsson selv mener hun har tatt steg i vinter.

- Skytemessig synes jeg at jeg har gjort det bra, og jeg synes det føles kjempebra. SKimessig synes jeg også jeg hadde et godt løpsopplegg.

Konfrontert med Ferry kritikk svarer hun:

- Det føles ut som om det er for tidlig i sesongen å evaluere det. Det er mitt andre distanseløp noensinne, så det er vanskelig å vite hvordan jeg skal gå ut.

Kl. 13.35 skal de svenskene jentene gå stafett i Kontiolahti. Etter gårsdagens 15-kilometer ble det bestemt at stafetten går uten Nilsson.

Linn Person, Anna Magnusson, Hanna Öberg og Elvira Öberg går for det svenske laget.

Se sesongstarten i skiskyting på TV 2 Direkte og TV 2 Play gjennom hele uka.

Les hele saken

Slo tilbake mot kritikerne

Annonse
Tapte for Barcelona
Foto: NTB

Tapte for Barcelona

Tyske Kiel med tre nordmenn, inkludert Sander Sagosen, i stallen tapte 24-26 for tabelleder Barcelona i Elverums mesterligagruppe i håndball.

Sander Sagosen var tilbake for Kiel i helgen med scoring. Onsdag var han også klar for mesterligaspill og sendte Kiel i ledelsen med 20-18 et kvarter ut i annen omgangen.

Så raknet det litt for det tyske storlaget og spanjolene kunne stikke ifra mot slutten.

Harald Reinkind var i det skuddvillige hjørnet, men scoret bare fire mål for tolv forsøk. Petter Øverby spilte også og pådro seg to utvisninger.

Barcelona topper gruppen med sju seire og én uavgjort. Polske Kielce holder annenplassen med 14 poeng, mens Kiel er bare nummer fem med sine 6 poeng. Elverum er nest sist med 2 poeng.

(NTB)