Annonse

Sportsstudio

Corona i Danmarks EM-tropp
Foto: NTB

Corona i Danmarks EM-tropp

LJUBLJANA/OSLO (Dagbladet): Danmarks strekspiller Kaja Kamp og assistenttrener Lars Jørgensen er isolert som følge av positive coronatester foran kampen mot Norge i håndball-EM onsdag.

Det danske forbundet opplyser at det var Kamp som først testet positivt. Etter det måtte hele troppen testes, da testet assistenttreneren også positivt. Hele troppen må testes på nytt torsdag.

Norge bor på samme hotell som den danske troppen i Ljubljana.

Den norske troppen har tatt visse forholdsregler under mesterskapet. Blant annet har spillere og ledere brukt munnbind under møter med mediene.

20.30 møtes Norge og Danmark i gruppefinale. Begge lag er klare for semifinale.

EM har så godt som forløpt uten positive koronaprøver. Sverige hadde ett tilfelle før første kamp.

Reglene sier at spillere og ledere minimum må være isolert i fem dager etter positiv prøve. En negativt test vil så sende dem inn i EM-boblen igjen.

(NTB/Dagbladet)

Bekymret
Foto: NTB

Bekymret

Seks av de sju norske kvinnene er trygt videre fra sprintprologen i Toblach fredag ettermiddag.

Maria Hartz Meling, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Hanne Wilberg Rofstad, Tiril Udnes Weng og Mathilde Myhrvold er videre, mens Elena Rise Johnsen akkurat var på feil side av 30.plassen.

Mathilde Myhrvold, som nylig ble VM-vraket, var best av de norske med en 2.plass, 2,5 sekunder bak Jonna Sundling.

Tiril Udnes Weng gikk sitt første renn siden Tour de Ski, men hun gikk bare en helt ok prolog.

Det bekymret Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug:

- 4,8 sekunder er mye i denne løypa. Det er ikke den prologen Tiril hadde håpet på, sier Dyrhaug på direkten.

Les hele saken

Åpner opp: - Lei meg

Norges mixed-lag i skiskyting er klart
Foto: NTB

Norges mixed-lag i skiskyting er klart

LYGNA/OSLO (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø, Sturla Holm Lægreid, Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold går mixed-stafetten for Norge i skiskytter-VM.

Det bekrefter Norges skiforbund i en pressemelding fredag.

- Dette er et solid lag med fire sterke utøvere som vi har høye forventninger til. Å starte VM med en felles øvelse er alltid stas, og de fire utøverne er veldig motiverte for å levere et godt resultat, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Skiskytter-VM arrangeres i Oberhof fra 8.–19. februar.

Den første delen av verdensmesterskapet vises på TV 2 og TV 2 Play, den andre på NRK.

Mageproblemer stopper svensk landslag i EM

Ti av elleve svenske landslagsløpere må stå over fredagens konkurranser i EM i skiorientering i latviske Madona på grunn av omgangssyke.

– Vi vet ikke om det er maten, eller kanskje vannet, men det kan virke som matforgiftning, i og med at det virker å gå over ganske fort, sier landslagssjef Martin Hammarberg i en pressemelding.

Gustav Jonsson blir dermed eneste svenske på startstreken uner fellesstartene fredag. Gullhåpet Linda Lindkvist har allerede reist hjem fra EM grunnet forkjølelse.

Sverige har gjort et godt mesterskap og står med to gull, to sølv og én bronse. Landslaget håper å stille lag til helgens stafetter.

(NTB)

Ut mot rykter
Foto: NTB

Ut mot rykter

Terrence «Terry» Gene Bollea (69) er nok for de fleste best kjent som Hulk Hogan. Den amerikanske skuespilleren og fribryteren var særlig et kjent innslag på norske TV-skjermer på 80- og 90-tallet, da han konkurrerte i wrestling-ringen.

Nå hevdes det at Hogan ikke lenger kan føle sine egne bein etter en ny ryggoperasjon. Det er WWE-legenden Kurt Angle (54) som forteller dette på The Kurt Angle Show.

- Han har kuttet nerver i nedre del av kroppen. Han kan ikke føle nedre del av kroppen. Så han bruker en stokk for å bevege seg rundt. Jeg trodde han brukte stokken på grunn av ryggsmerter. Han har ingen smerter, han kan ikke føle noe. Det er ganske alvorlig og jeg føler med ham, hevder Angle.

Hogan møtte overraskende opp på en wrestling-tilstelning i Philadelphia i forrige uke. Da hadde han med seg en stokk og det skal ha vært her Angle møtte ham.

Påstanden fra Angle tilbakevises av en agent.

- Alt er bra med ham. Hulk har mye humor, heter det i en uttalelse fra agenten ifølge Entertainment Tonight (ET).

Til Independent sier agenten at han «ikke tror på Kurt Angle», og han mener det som ble sagt om Hogan var «for å holde seg relevant».

- Operasjonen var for mange år siden. Han nevnte noe om det til en annen wrestler, og han sto fram på sin egen podkast og gjorde det til noe det ikke var, sier agenten, som ikke navngis.

Hogan selv har ikke kommentert påstandene.

Tydelig advarsel
Foto: NTB/Reuters

Tydelig advarsel

Dersom Fifa inngår sponsoravtale med Saudi-Arabias turistbyrå, vil resultatet kunne bli spillerprotester under fotball-VM for kvinner, advarer fagforeningstopp.

Den britiske avisen The Guardian meldte tidligere denne uken at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) er i ferd med å signere en sponsoravtale som vil gi Visit Saudi stor oppmerksomhet under VM-sluttspillet i Australia og New Zealand til sommeren. Det satte raskt sinnene i kok.

Fotballforbundene i arrangørlandene har forfattet et brev til Fifa der de ber om at en slik sponsoravtale ikke blir signert. Videre heter det at avtalen kan få alvorlige omdømmemessige konsekvenser for sluttspillet.

Nå advarer også den tidligere newzealandske landslagsspilleren Anna Green, som nå er fagforeningstopp i hjemlandet, mot konsekvensene. Hun ber Fifa skrinlegge eventuelle planer om en sponsoravtale med Visit Saudi.

- I det øyeblikket du henter inn sponsorer som har verdier som ikke stemmer overens med de spillerne har som mennesker, vil du alltid åpne opp for protesthandlinger, sier Green til Reuters.

(NTB)

- Hjerteskjærende
Foto: Instagram / mikaelashiffrin

- Hjerteskjærende

I går var det tre år siden alpinstjerna Mikaela Shiffrins far, Jeff, mistet livet i en ulykke. Han ble 65 år gammel.

I anledningen la den amerikanske utøveren, som har vært i storform denne sesongen, ut et hjerteskjærende bilde fra farens dødsleie. Dagbladet har vært i kontakt med Shiffrins team, og har fått tillatelse til å dele bildet.

Shiffrin var i Europa da den forferdelige beskjeden kom, men hun hastet tilbake til USA og lå ved sengekanten da faren tok sine siste hjerteslag.

- Jeg tenker mye på de siste øyeblikkene jeg hadde med ham, han så ut som seg selv. Jeg kan fortsatt føle ham, uttalte Shiffrin i et tidligere intervju.

Shiffrins post har fått masse kjærlighet fra alpinsirkuset. Blant dem som er inne og viser omtanke er Aleksander Aamodt Kilde, Aksel Lund Svindal og Ragnhild Mowinckel.

- Det er hjerteskjærende skriver Essential Sports, som også har
omtalt saken.

- Jeg sender kjærlighet til deg og familien, skriver friidrettsstjerna Emma Coburn.

Les hele saken

Åpner opp om farens død

- Felles front
Foto: NTB/Reuters

- Felles front

Litauens idrettsminister sier de nordiske landene er invitert til å danne felles front mot at russiske utøvere tas inn i varmen igjen. Kulturdepartementet har ikke mottatt noen henvendelse.

De baltiske landene og Polen kom torsdag med en felles uttalelse der IOC og andre internasjonale idrettsorganer bes om å utelukke russiske og belarusiske utøvere til Ukraina-krigen er over.

Samtidig opplyste Litauens idrettsminister Jurgita Siugzdiniene at de nordiske landene var kontaktet og invitert til å følge etter og slutte seg til uttalelsen.

«Vårt syn er helt klart. Vi ønsker ikke at idretten skal bli et dekke for krigsforbrytelser eller de som bidrar til dem. Og vi kan virkelig ikke forestille oss at ukrainske idrettsutøvere, våre idrettsutøvere, idrettsutøvere fra andre land kan konkurrere ved siden av utøvere fra aggressorene som startet krigen og ikke forstår hva det nøytrale flagget betyr», sa Siugzdiniene til nasjonale medier.

Kultur- og likestillingsdepartementet opplyser til NTB at de ikke kan se å ha mottatt en slik henvendelse.

«Hvis eller når vi får den, vil vi vurdere hvordan vi vil stille oss til den», skriver departementet.

Kultur- og likestillingsdepartementet opplyser samtidig at ingenting har endret seg med hensyn vurderingene som tidligere er kommunisert rundt russiske og belarusisk idrettsdeltakelse.

«Som kultur- og likestillingsministeren allerede tydelig har kommunisert, så lenge Russland fortsetter sin angrepskrig i Ukraina, er det ingenting som tilsier at IOC eller særidrettene skal åpne opp for mer deltakelse», skriver departementet.

(NTB)