Annonse

Sportsstudio

FT: Blander seg inn
Foto: NTB

FT: Blander seg inn

Manchester United-legenden David Beckham skal være interessert i å kjøpe gamleklubben.

Det erfarer Financial Times

Den normalt pålitelige avisen skriver at Beckham er åpen for samtaler om å kjøpe Manchester United.

De røde djevlenes tidligere nummer 7 kan dermed blande seg inn i kampen om å sikre seg Premier League-storheten.

Det har blitt hevdet at Glazer-familien ønsker sju milliarder pund, tilsvarende 84 milliarder kroner, for å selge Manchester United.

- Vi vil evaluere alle alternativer for å sikre at vi tjener fansen vår på best mulig vis og at Manchester United maksimerer sine vekstmuligheter, sa brødreduoen Avram og Joel Glazer i en uttalelse.

Mats Rosseli Olsen utestenges
FOTO: NTB

Mats Rosseli Olsen utestenges

Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen ilegges fem kampers utestengelse etter at han fikk matchstraff for å takle en motspiller mot hodet torsdag.

Straffen ble offentliggjort av disiplinærnemnden i den svenske hockeyligaen SHL fredag.

I begrunnelsen for utestengelsen legges det vekt på at Rosseli Olsens takling utelukkende traff motspiller Linus Öbergs hode. Videre ble den gjort mot pleksiglasset i hallen, og det anføres at motspilleren ikke hadde noen mulighet til å forsvare seg.

Taklingen anses også for å ha medført stor skaderisiko, og det legges også vekt på at Rosseli Olsen er straffet med utestengelse tidligere.

Nordmannen er også ilagt en bot på 37.375 svenske kroner.

Frölunda tapte 2-3 for Örebro.

(NTB)

Nektet å svare
FOTO: NTB

Nektet å svare

Erik Ten hag vil ikke si noe om situasjonen rundt Mason Greenwood.

- Jeg stiller meg bak det klubben har sagt, sier han på pressekonferansen fredag ettermiddag.

Han sier nå at det er viktig å se frem mot neste kamp, og at styret rundt Greenwood ikke har påvirket laget.

Erik Ten Haag røper også at nykommeren Marcel Sabitzer skal få sjansen mot Crystal Palace i helgen.

Ten Haag la også til at han ser frem til at Raphael Varane kan fokusere på klubbfotball fremover.

Varane kom med nyheten om at han legger opp på landlaget torsdag.

Reagerer på svar

Det internasjonale skiforbundet signaliserer at det har sett seg lei på det som omtales som feil framstilling av rollen til president Johan Eliasch i Head.

Fredag har FIS lagt ut en melding på egne sider der det blant formidles svar på spørsmål som er stilt rundt rollen president Johan Eliasch har hos skimerket Head.

«FIS blir gjentatte ganger konfrontert med spørsmål om president Eliasch' rolle i Head. Etter å ha svart på journalisters spørsmål i full åpenhet de siste månedene, har FIS dessverre funnet ut at svarene er blitt feilpresentert eller mangelfullt rapportert i dekningen», skriver forbundet.

Som følge av dette har FIS publisert svar på tre spørsmål rundt Eliasch og Head. Disse er stilt av tyske Sportschau.

Eliasch ble valgt som ny president i Det internasjonale skiforbundet i juni 2021. Fram til da var han mest kjent som forretningsmann og eier av Head. I etterkant av at han ble skipresident, har han gått av som administrerende direktør i Head. Han har imidlertid fortsatt som styreleder.

(NTB)

- Jeg sier ingenting uten advokat
FOTO: NTB/AP

- Jeg sier ingenting uten advokat

Klopp ble på pressekonferansen fredag spurt om Chelseas utgifter i januar.

Ifølge The Athletic journalist, James Pearce, var svaret noe strengt.

- Jeg sier ingenting uten advokaten min! Gratulerer hvis du kan gjøre det. Jeg forstår det ikke, sier Klopp.

Ryster sykkelverden

En stygg massevelt gjorde at gårsdagens etappe av Étoile de Bessèges ble nøytalisert.

En rekke utøvere var involvert i krasjen på ei bru cirka 25 kilometer før mål. Rytterne lå strødd.

Massevelten kunne også fått dramatiske følger for TotalEnergies-rytter Valentin Ferron. I dramatikken som utspilte seg, endte den franske 24-åringen over gjerdet på brua. TV-bildene viste at han klamret seg fast til brua for å ikke falle ned.

- Oi,oi,oi. Han klarer seg vel akkurat? Det er vel ingen som har stupt utenfor kanten? sa en bekymret Mats Kaggestad på TV 2s direktesending.

Det kunne gått fryktelig galt, men heldigvis greide han å holde seg fast inntil Alpecin-Deceunincks Axel Laurance kom til unnsetning, og dro ham bort til trygghet.

Ferron selv har ikke uttalt seg i etterkant, men syklistens lag, TotalEnergies, bekrefter overfor CyclingNews at han unnslapp hendelsen uten store skader.

Ryster sykkelverden
Skjermpdump: TV 2
To nye kamper for Norge
FOTO: NTB

To nye kamper for Norge

Norge møter Jordan og Færøyene i treningskamper før EM-kvalifiseringskamper, skriver Norges fotballforbund i en pressemelding fredag ettermiddag.

Jordan kommer på besøk 7. september, som spilles fire kamper før kvalifiseringskampen mot Georgia.

Tre dager før EM-kvalifiseringskampen mot Skottland kommer Færøyene besøk på Ullevål, den 16. november.

Norsk gull i skiorientering
FOTO: NTB

Norsk gull i skiorientering

Jørgen Baklid slo finske Aapo Viippola i spurten og ble europamester på langdistanse i skiorientering. Anna Ulvensøen tok sølv i kvinneklassen.

Baklid og Viippola var i en klasse for seg på fellesstarten. Nordmannen var ganske tidlig i tet og ledet på alle passeringer deretter, men med finnen rett bak. I spurten var Baklid ett sekund foran.

Nicola Müller fra Sveits tok bronsen, men han var slått med ett minutt og 44 sekunder.

I kvinneklassen tok Daisy Kudre Schnyder fra Estland sitt tredje strake EM-gull, men nærmest EM-dronningen kom norske Anna Ulvensøen. Hun endte 1.32 minutt bak, men var nesten to og et halvt minutt foran den finske bronsevinneren Maria Hoskari.

I klassen for menn hadde Norge fem løpere blant de ti beste. Henrik Fredriksen Aas ble nummer seks, Styrk Kamsvåg åtte, Isak Jonsson ni og Øyvin Wiggen ti. Blant kvinnene sørget Idunn Strand (6), Synne Strand (11) og Ane Sofie Krogh (12) for at Norge hadde fire løpere blant de 12 beste.

Mageproblemer i den svenske troppen førte til at mange sterke navn uteble fra start. Fem av seks svenske menn og alle de fem svenske kvinnene måtte trekke seg. Eneste svenske deltaker Gustav Jonsson ble nummer 26, slått med ni og et halvt minutt.

(NTB)