Annonse

Sportsstudio

Bekreftet: Vegard Hansen tar over Kongsvinger
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Bekreftet: Vegard Hansen tar over Kongsvinger

SISTE: Kongsvinger bekrefter at det er Vegard Hansen som tar over klubben.

Kongsvinger har kalt inn til pressekonferanse torsdag klokka 12:30. Der vil de etter alle solemerker presentere den nye hovedtreneren i klubben.

Lokalavisa Glåmdalen skriver at det er tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen som vil bli presentert.

Dagbladet har vært i kontakt med Hansen torsdag morgen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

53-åringen har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at Hansen hadde vært i samtaler med klubben.

Hansen forlot Mjøndalen i høst etter hele 16 år i klubben. De siste månedene har han vært fotballekspert hos Discovery.

Annonse
Måper: - Aldri sett han bedre
Foto: NTB

Måper: - Aldri sett han bedre

Viktor Hovland (25) leder Hero World Challenge-turneringen på Bahamas før turneringen avsluttes søndag. Med hele 10 birdies på lørdagens runde har nordmannen tre slag ned til verdenstoer Scottie Scheffler som følger nærmest.

- Jeg har aldri sett han bedre. Jeg er helt satt ut, kommenterte Discovery-ekspert og tidligere golfproff Henrik Bjørnstad.

Hovland åpnet med to par, før han fulgte opp med tre strake birdies. Dagens første bogey kom på hull 6, men derfra var det nærmest feilfri golf.

På de siste ni gjorde Oslo-gutten hele seks birdies. 25-åringen var i problemer på det 18. hullet, og gjorde bogey.

Hovland er regjerende mester i turneringen, der Tiger Woods er arrangør. Om nordmannen skulle forsvare tittelen vil han gjøre noe som kun Woods selv har gjort. Ingen andre spillere har forsvart tittelen sin.

Turneringen avsluttes søndag. Turneringen ser du på Eurosport og Discovery+

Pelés tilstand stabil
Foto: Reuters

Pelés tilstand stabil

Den brasilianske fotballegenden Pelé er fortsatt i stabil tilstand etter å ha blitt innlagt på sykehus tidligere denne uka mens han kjemper mot tykktarmskreft, sier en ny medisinsk rapport utgitt av Albert Einstein-sykehuset i Sao Paulo lørdag.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Pelé har selv kommet med en uttalelse på sosiale medier.

- Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleierteamet for all omsorg jeg har fått, skriver legenden på Instagram.

- Jeg har mye tro på Gud og hvert kjærlighetsbudskap jeg mottar fra over hele verden holder meg full av energi. Og se Brasil i verdensmesterskapet også!, fortsetter han med.

Videre takker han alt av meldinger han har fått.

Flere stjerner har hyllet legenden på Twitter.

- Be for kongen, skriver Kylian Mbappé.

- Styrke, kong Pelé. Ber og heier for bedring!, skriver den brasilianske landslagsspilleren Rodrygo.

Pelé er en av tidenes største fotballspillere og har vunnet VM tre ganger med Brasil.

Annonse
Kilde trosset sykdom og vant igjen
Foto: AP

Kilde trosset sykdom og vant igjen

Aleksander Aamodt Kilde har vært pjusk hele uken, men knallet likevel til med en ny utforseier i Beaver Creek. Han hadde hundredelene på sin side.

Resultatet kom en uke etter at Kilde var best i Lake Louise-rennet i samme disiplin. Lørdag vant han med seks hundredels sekund på rivalen Marco Odermatt. Disse to viser med all tydelig at de ønsker å dominere fartssesongen også denne vinteren.

Sist helg sto Odermatt øverst på super-G-pallen etter å ha endt foran Kilde.

Kilde hadde ingen optimal oppladning til lørdagens konkurranse. Han var syk med forkjølelse, og det gikk utover treningen og testingen i bakken. Likevel greide ingen å slå ham.

- Jeg klarer å mobilisere for de knappe to minuttene det tar, men jeg merker at det tar tid å få igjen pusten. Kroppen er ikke helt på plass, men nok til å vinne renn, sa han til Viaplay.

Norsk alpint har fra før seks utforseirer i Beaver Creek. Kilde var best også i fjor, mens Aksel Lund Svindal tok hjem fire triumfer i 2008, 2013, 2015 og 2017. Kjetil Jansrud var på topp i 2014.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte strålende i henget og var en stund kun 14 hundredeler bak Kilde, men i siste halvdel av traseen ble det tøffere. Han er på en foreløpig 15.-plass og ble slått med 53/100.

(NTB)

Talent raderte ut Warholms bestetid
Foto: NTB

Talent raderte ut Warholms bestetid

17-åringen Bastian Elnan Aurstad løp inn til 47,04 og slettet Karsten Warholms norske U20-rekord på 400 meter innendørs.

Det melder NRK. Aurstad er med tiden den beste europeiske U18-utøveren gjennom tidene i øvelsen.

Etterpå omtalte han det som «artig» å ta seg forbi Warholm i rekordbøkene.

- Det var en grei test for å se om kroppen var i form. Nå skal jeg trene videre til innendørsstevner etter nyttår. Målet er å bli så god som mulig, sa Aurstad til NRK.

17-åringen representerer Steinkjer Friidrettsklubb og ble tidligere i år norgesmester og U18-europamester i samme øvelse.

(NTB)

Annonse

Slaktes: - Kom dere på jobb

Petter Northug hyller Johannes Høsflot Klæbo etter sprintseieren på Lillehammer.

- Se på hvordan Johannes løser denne i finalen teknisk. Det er så rått å se på ! Kraft rett ned i underlaget og raskt oppe i posisjon før han smeller til på nytt, skriver han på Twitter.

Klæbo var helt overlegen i finalen av verdenscupsprinten.

- Pellegrino, Anger og Northug blir statister når det avgjøres, skriver Northug, før han avslutter med:

- Kom dere på jobb.

Slaktes: - Kom dere på jobb
Foto: NTB