Annonse

Sportsstudio

Salming er død
Foto: NTB

Salming er død


Det svenske ishockeyikonet Börje Salming er død, 71 år gammel. Det melder svenske medier.

Salming ble diagnostisert med nervesykdommen ALS i sommer, en sykdom som angriper de motoriske nevronene i hjernen og ryggmargen. Svensken, som spilte over 1000 kamper for klubben over 16 sesonger på 70- og 80-tallet, regnes som en av sportens største gjennom tidene.

I 2008 ble han inkludert på Det internasjonale ishockeyforbundets «Århundrets lag» sammen med fem andre spillere, deriblant Wayne Gretzky.

Nylig ble han hyllet av gamleklubben NHL-klubben Toronto Maple Leafs. Det er gamleklubben som bekrefter at Salming er død.

Under hyllesten i Canada ble han ledet ut på isen av kona Pia Salming. Da også ble det tårevått. Landsmennene, Maple Leafs-spiller William Nylander og Canucks-back Oliver Ekman-Larsson, kom begge fram da Salming «droppet» pucken foran kampen.

Dagbladet/NTB

Annonse
Ebba Andersson har fått corona
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Ebba Andersson har fått corona

Det kommer fram i en pressemelding. Svensken går dermed glipp av de kommende verdenscuprennene på Beitostølen.

- Det føles selvfølgelig veldig kjedelig, og også litt spesielt med så raske snuoperasjoner – fra konkurranse og pall til positiv covid-test og hjemreise. Det var ikke akkurat planen, men nå blir fokuset å bli friskm og komme tilbake når jeg føler meg klar, sier Andersson.

Den svenske jenta var allerede på plass på Beitostølen, og er nå på vei hjem til Sverige, heter det i pressemeldingen.

- Laget kommer til å teste seg fortløpende. Ingen andre er på nåværende tidspunkt smittet, sier Sveriges landslagslege Rickard Noberius.

Svenskenes tropp til Beito-rennene tas ut på tirsdag klokken 13.00.

Står over renn
Foto: Terje Pedersen / NTB

Står over renn

Ingvild Flugstad Østberg, Helene Fossesholm og Sjur Røthe står over kommende helgs verdenscuphelg på Beitøstølen.

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

- De står over Beitøstølen for å ha fokus på framtidige konurranser, heter det i pressemeldingen.

Til sammen 39 løpere er tatt ut til kommende helgs verdenscuprenn i på Beitostølen. Johannes Høsflot Klæbo er tatt ut på begge distansene.

Også kvinnenes verdenscupleder Tiril Udnes Weng er tatt ut på to distanser. Det samme er mennenes verdenscupleder Pål Golberg.

Saken oppdateres!

Annonse
Marca: Ronaldo klar for ny klubb
Foto: Reuters

Marca: Ronaldo klar for ny klubb

Den spanske storavisa Marca melder mandag formiddag at Cristiano Ronaldo er klar for saudiarabiske Al-Nassr.

Avisa hevder at Ronaldo skriver under på en kontrakt som strekker seg over to og et halvt år, og at han blir Al-Nassr-spiller fra 1. januar.

Ronaldo har selv vært klar på at han ønsker å fokusere på det pågående verdensmesterskapet i Qatar før han eventuelt kommenterer hvor han fortsetter karrieren på klubbnivå.

Saken oppdateres!

Les hele saken

Marca: Ronaldo til Saudi-Arabia

Nedslående beskjed
Foto: Javad Parsa / NTB

Nedslående beskjed

Marte Olsbu Røiseland går ikke verdenscup i skiskyting før tidligst i januar. Det skriver Norges Skiskytterforbund mandag formiddag.

- I samråd med helse- og trenerteamet er det bestemt at skiskytter-stjerna ikke skal konkurrere før tidligst i januar, heter det i pressemeldingen.

- Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier Olsbu Røiseland.

Skiskytter-dronninga har ikke deltatt i konkurranser i høst.

Landslagstrener Sverre Huber-Kaas er enig i at Olsbu Røiseland ikke skal risikere noe slik situasjonen er nå.

- Vi ønsker ikke å ta noen sjanser nå, kroppen er i bedring, men vi ønsker å ha Marte i best mulig slag til VM og da er det viktig å være 100% klar når man først er tilbake i verdenscup, sier Sverre Huber-Kaas, elitetrener for de kvinnelige skiskytterne.

Annonse

Mot nytt Midtøsten-mesterskap

India har trukket sitt kandidatur, og igjen står kun Saudi-Arabia til å arrangere asiamesterskapet i fotball 2027.

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) opplyser at India har trukket seg ut av kampen om å arrangere mesterskapet. Det kom ikke fram noe informasjon om hvorfor.

Saudi-Arabia har vunnet turneringen, som arrangeres hvert fjerde år, tre ganger. De har aldri før vært verter for mesterskapet.

Kongressen i AFC i februar vil formelt kunngjøre Saudi-Arabia som arrangør.

2023-mesterskapet vil avholdes i Qatar. Det skulle i utgangspunktet gått til Kina, men landet trakk seg på grunn av koronasituasjonen.

Qatar vant den siste turneringen i 2019. Da ble turneringen avholdt i De forente arabiske emirater.

(NTB)