Annonse

Sportsstudio

Måper etter Klæbo-rykk

RUKA/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritt på guttas klassisksprint i Ruka. Og trønderen levde virkelig opp til forventningene. Til tross for skadeproblemene han har slitt med i lang tid, tok Byåsen-løperen teten fra start.

Ingen kunne gjøre noe med Klæbo som sikret sesongens første verdenscupseier og sin 49. totalt.

- Oi,oi,oi. Han går utrolig bra. Han er helt alene i bilde, sa Jørn Sundby idet Klæbo dro fram sitt velkjente Klæbo-klyv.

Even Northug ble nummer to, mens Pål Golberg ble nummer tre. Erik Valnes sørget for at det ble firedobbelt norsk.

- Han er helt suveren. Han gjør som han vil. Får han en luke, så tar dem han aldri igjen, sier sprinttrener Arild Monsen til TV 3.

Trønderen vant prologen, men var ifølge seg selv ikke favoritt til å vinne sesongens første verdenscuprenn.

- Vi får se hvor det ender opp. Det er mange sterke, Even (Northug) er vel størst favoritt på papiret, sa Klæbo før prologen.

Sivert Wiig fikk sjansen i Ruka som følge av at landslagsløper Sindre Bjørnestad Skar måtte melde avbud med koronasykdom. Gjesdal-løperen imponerte med en sterk tredjeplass i prologen, men i kvartfinalen røk han ut.

I semifinalen var dagen over for Lillehammer-løper Håvard Solås Taugbøl.

Lars Agnar Hjelmeset lyktes ikke i prologen og røk ut. Han var rundt ett sekund for seint ute til å sikre avansement til utslagsrundene.

Måper etter Klæbo-rykk
Foto: NTB
Annonse
- Verste jeg har opplevd
Foto: AFP/NTB

- Verste jeg har opplevd

Torsdag forrige døde den svenske ishockeylegenden Börje Salming.

Salming, som regnes som en av sveriges største idrettsutøvere gjennom tidene, ble diagnostisert med nervesykdommen ALS i sommer.

I et intervju med Aftonbladet åpner nå datteren Bianca opp om sorgen og den siste tiden med faren.

- Jeg har det ikke så bra. Det er greit, men jeg er også utslitt, sier Salming til avisa og forteller at hun har tilbragt ekstra tid med moren.

Faren var gjennom karrieren kjent for sin gode fysikk og datteren sier at å se faren bli svakere og svakere på grunn av sykdommen var vanskelig.

- Det er nok det verste jeg har opplevd så langt i livet mitt. Det var fryktelig å være en del av det fra utsiden. Og så kan jeg bare forestille meg hvordan det var for pappa, sier hun.

Vil ha søksmål avvist
Foto: NTB/AFP

Vil ha søksmål avvist

Magnus Carlsen sine advokater ønsker å få søksmålet fra Hans Niemann avvist.

Det skriver TV 2 fredag kveld.

Ifølge kanalen ber Carlsen & Co. retten om at Niemanns fem anklager mot nordmannen blir avvist.

Det har i lang kokt runde de to sjakkstjernene, etter at Carlsen antydet at Niemann hadde jukset.

Annonse
Skuffet
Foto: NTB/Reuters

Skuffet

Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun er på en foreløpig 20.-plass i Lake Louise-utforen.

Etter en god åpning tapte Molde-jenta masse tid nedover den canadiske traseen. Kjøringen ble avventende, og hun fant ikke den korteste veien ned til mål.

Slikt blir det en stor luke av. Mowinckel er i øyeblikket 2,47 sekunder bak Italia-stjernen Sofia Goggia, som ligger an til å vinne vinterens første fartsrenn på kvinnesiden.

Sist sesong gjorde Mowinckel karrierebeste i utforverdenscupen ved å bli nummer to i et renn i Sveits, og i 2018 tok hun et sensasjonelt OL-sølv i disiplinen. Fredag var hun langt unna det toppnivået.

Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise. Hun er 2,90 sekunder bak teten og er på en 24.-plass når halve feltet har kjørt.

Inni Holm Wembstad er Norges tredje og siste utøver i utforrennet. Hun skal i aksjon som nummer 31.

Det er nye renn lørdag (utfor) og søndag (super-G). Fartssesongen skulle egentlig ha startet for en snau måned siden, men da førte mildvær i Mellom-Europa til avlysninger.

(NTB)

Pelé behandles for lungebetennelse – er i bedring

Brasils fotballikon Pelé (82) har fått påvist en lungeinfeksjon etter at han nylig ble lagt inn på sykehus. Ifølge legene blir han stadig bedre.

Det kommer fram i en uttalelse fra sykehuset i São Paulo.

- Han er blitt diagnostisert med lungebetennelse av det medisinske teamet. Den blir han behandlet for ved bruk av antibiotika. Pasientens respons har vært tilfredsstillende, og han forblir på et vanlig rom utenfor intensiven, står det i meldingen.

Videre legges det til at Pelé er i bedring, men blir værende innlagt også de neste dagene.

I fjor ble han operert for tykktarmskreft, men har siden hatt tilbakefall. Tirsdag ble Pelé lagt inn på sykehus for det legene omtalte som en «reevaluering» av kjemoterapien han har fått det siste året.

Brasilianeren har hatt flere helseproblemer de siste årene.

Som aktiv var Pelé med på å vinne VM tre ganger med Brasil (1958, 1962 og 1970). Han scoret i fire VM-sluttspill og blir regnet som den beste fotballspilleren i sin tid. Mange anser han fortsatt som tidenes beste.

Brasil-fansen ønsket Pelé god bedring med bannere og plakater på tribunene før fredagens VM-kamp mot Kamerun i Qatar.

(NTB)

Annonse
Stoppes
Foto: NTB

Stoppes

Frida Karlsson plages av en vond hofte og dropper lørdagens langrennssprint i verdenscupen på Lillehammer.

Karlsson var en av seierskandidatene på fredagens 10 kilometer fri teknikk, men hun fikk det ikke helt til å gli og endte på 8.-plass. Etterpå fortalte hun at hun ikke kjenner seg helt bra og står over sprinten lørdag, bekrefter hennes trener Per Nilsson til SVT.

- Frida står over i morgen, skriver han i en SMS til kanalen.

Det er en brysom hofteskade som holder den svenske stjernen ute av rennet. Planen er at hun er på startstreken til søndagens 20 kilometer fellesstart.

- Det er ikke disse løpene som er de viktigste i vinter, sier Sveriges landslagssjef Anders Byström.

I februar venter VM i slovenske Planica.

(NTB)