Annonse

Sportsstudio

Ny russisk beskjed

Johannes Høsflot Klæbo (26) gjorde rent bord under verdenscupåpningen i Ruka. Seier på sprinten, seier på 10-kilometeren og seier på 20-kilometeren fikk flere til å finne fram superlativene.

- Det er kanskje noe av det aller aller beste. I absolutt øverste klasse. Jeg har aldri sett han gå bedre på ski, sa sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet.

Likevel er det flere som spør seg hvor god han er sammenliknet med sin argeste rival Aleksandr Bolsjunov. Etter russernes invasjon av Ukraina har ikke russiske utøvere fått lov til å konkurrere på den internasjonale scenen.

Den russiske nettavisa Championat vier mye tid Klæbo og resten av langrennseliten. Bolsjunovs trener, Jurij Borodavko, har i et eksklusivt intervju uttalt seg om Klæbos maktdemonstrasjon i Ruka.

- Teknikken hans likner mer og mer på på den vi ser hos russiske utøvere. Vi ser tydelig at kapasiteten hans er bedre enn alle andres. Ingen kan gi han tilstrekkelig med motstand, sier Borodovka til Championat.

Verdenscupåpningen var første gang både de kvinnelige og de mannlige utøverne gikk like distanser. Borodavko stiller seg kritisk til endringen.

- Generelt sett er disse 20-kilometerne kun egnet for 8-10 løpere som kan gjennomføre på en god måte. Verdenscupen består av flere juniorløpere,og for dem er disse løpene allerede et maraton. Å kjøre de konstant er etter min mening helt upassende, mener den russiske treneren.

Kommende helg er det verdenscup på Lillehammer. På fredag er det 10-kilometer på programmet, mens det er sprint på lørdag. Lillehammer-helga avsluttes med 20 kilometer jaktstart søndag.

Ny russisk beskjed
Foto: NTB

Les hele saken

Russland reagerer

Annonse
Rekordsalg for Viking
Foto: Heerenveen

Rekordsalg for Viking

Daniel Karlsbakk er klar for Heerenveen. Det bekrefter klubben på sine sider tirsdag.

Spisstalentet noterte seg for to scoringer på 24 kamper for Viking forrige sesong.

19-åringen har signert en avtale som varer til sommeren 2026, og får draktnummer ni i den nederlandske klubben.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal summen være på omtrent 30 millioner kroner. Det gjør Karlsbakk til tidenes salg for Viking.

Svensk frykt
Foto: NTB

Svensk frykt

Sveriges friidrettsforbund utelukker ikke at de står over innendørs-EM i Istanbul i mars. Årsaken er sikkerhetssituasjonen for svenske statsborgere i Tyrkia.

Landslagssjef og tidligere høydehopper Kajsa Bergqvist sier til Expressen at de har planer om å delta, men at de kan bli værende hjemme av sikkerhetsgrunner.

- Jeg håper vi kan dra og kjenne oss trygge. Vi følger hele tiden med på utviklingen. Vi vet ikke hvordan det kommer til å se ut den neste måneden, om det blir en stabilisering eller en forverring, sier hun.

Den politiske situasjonen mellom landene er spent som følge av at Tyrkia ikke har godkjent Sveriges søknad til å bli med i Nato. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har uttalt at svenskene ikke kan vente seg støtte.

Den siste tiden har det blant annet vært koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, og det førte til protester mot Sverige i Tyrkia.

Svensk UD har bedt svensker i Tyrkia om å være «forsiktige og årvåkne».

- Vi følger med på hva som skjer. Vi har tett dialog med Det europeiske forbundet og den lokale arrangøren for å være sikre på at vi kan være der, sier Bergqvist.

Hun sier at de i ytterste konsekvens kan hoppe av mesterskapet i Istanbul. Det varer fra 2. til 5. mars.

- Jeg kan ikke utelukke det, men vi håper at det ikke blir slik.

NTB/Dagbladet

Annonse
Sjokkovergang i vasken
Foto: NTB

Sjokkovergang i vasken

Isco var etter alle solemerker klar til å signere for den tyske klubben Union Berlin. Nå bekrefter imidlertid klubben selv at overgangen har fått i vasken.

- Vi hadde likt å se Isco spille for oss, men vi har våre grenser. I dag ble disse tøyet, til tross for vår tidligere enighet. Derfor blir det ingenting av overgangen, sier sportsdirektør Oliver Ruhnert i en uttalelse.

Morten Thorsby blir dermed ikke lagkamerat med den spanske stjernespilleren.

Isco var i en årrekke en av de virkelig store profilene i Real Madrid. Med hovedstadsklubben vant han hele fem Champions League-titler og tre ligatitler.

Etter å ha forlatt forlot Real Madrid i 2022, tilbrakte han seks måneder i Sevilla før kontrakten hans ble terminert.

Union har overgått alle forventninger denne sesongen, og etter 18 kamper ligger Berlin-laget på andreplass, bare ett poeng bak Bayern München.

Unnskylder
Foto: NTB/Shutterstock editorial

Unnskylder

Under kvartfinalen mot Nederland i VM i Qatar 2022, gjorde Messi gestikuleringer i retning Nederland-trener Louis van Gaal.
Nå angrer Messi seg for handlingen.

Det gjør han ifølge det argentinske nyhetsbyrået Buenos Aires Herald.

Van Gaal hadde i forkant av møtet mot Argentina kommentert at den defensive innsatsen til Messi kan virke i deres favør.
Dette likte den argentiske superstjernen dårlig.

Da Messi satte Argentinas andre mål løp han mot trenerbenken til Nederland, og stilte seg bredbent med hendene bak ørene.

Det må litt kontekst til for å skjønne hva dette skal bety.
Denne feiringen er identisk til hva en annen argentiner ved navn Juan Roman Riquelme gjorde under sin karriere.

Riquelme hadde van Gaal som trener i FC Barcelona på tidlig 2000-tallet, og de kom ikke overens.

Messi har nå gått ut og unnskyldt seg for gesten.

- Det skjedde i kampens hete. Jeg visste hva han hadde sagt før kampen, fordi noen av lagkameratene mine hadde vist meg det, sier PSG-stjerna.

I dag er han ikke helt fornøyd med hvordan reaksjonen hans ble.

- Jeg liker ikke at jeg gjorde det, men det er så mye spenning og nervøsitet i disse øyeblikkene. Man rekker ikke å tenke før man reagerer.

- Det var ikke planlagt, det bare skjedde. Jeg liker ikke å vise sånt, men slike ting skjer, sier verdensmesteren.

Annonse
Russisk OL-krav
Foto: NTB

Russisk OL-krav

Lederen av Russlands olympiske komité (ROC) krever at landet får delta i idretten uten noen former for begrensninger.

Russiske utøvere har vært utestengt i flere idretter siden Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Siden den gang har landets idrettstopper jobbet hardt for å reversere den avgjørelsen.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet onsdag for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett.

I begrunnelsen ble det blant annet vist til at et stort flertall av utøverrepresentantene ønsket å se på mulighetene for dette. Det er blitt møtt med kritikk fra flere hold, men i Russland er håpet at de får delta i OL i Paris i 2024.

Det må likevel skje på like betingelser som alle andre nasjoner, mener ROC-president Stanislav Pozdnjakov.

- Russere må delta på nøyaktig de samme betingelsene som alle andre utøvere. Eventuelle tilleggsbetingelser eller kriterier er uvelkomne, spesielt alle som har politiske overtoner, som er fullstendig uakseptable for den olympiske bevegelsen, sa Pozdnjakov tirsdag.

IOC-president Thomas Bach har gitt ulike signaler om en mulig Russland-retur i OL. Han har tidligere uttalt at russiske og belarusiske utøvere ikke vil få delta under sine nasjoners flagg så lenge krigen i Ukraina pågår.

Ukraina har gått hardt ut mot IOCs åpning for russiske utøvere.

(NTB)