Annonse

Sportsstudio

Tidligere Formel 1-fører død
Patrick Tambay og Gilles Villeneuve. Foto: Shutterstock

Tidligere Formel 1-fører død

Den tidligere Formel 1-føreren Patrick Tambay er død. Det melder franske L'Équipe. Han døde etter lang tids sykdom, da han har slitt med Parkinsons sykdom de siste årene.

Franskmannen kjørte 114 løp fordelt på to perioder og vant to Grand Prix for Ferrari. Tyskland Grand Prix i 1982 og San Marino Grand Prix året etter.

I Frankrike jobbet han som kommentator etter at han la hjelmen på hylla.

Tambay var også gudfaren til sønnen til Gilles Villeneuve, Jacques Villeneuve, som han kjørte sammen med i Ferrari. Jacques Villeneuve vant verdensmesterskapet i Formel 1 med laget Williams i 1997.

Norsk maktdemonstrasjon
Foto: NTB

Norsk maktdemonstrasjon

Martin Kirkeberg Mørk (22) fra Drammen gikk et langrenn det luktet svidd av og ble U23-verdensmester på 10 kilometer fri teknikk i Whistler i Canada fredag.

Kirkeberg Mørk ble juniorverdensmester for to år siden på den samme distansen, og han var blant de naturlige favorittene foran fredagens løp. Mørk var best under alle passeringspunktene fra start til mål.

Drammenseren fikk følge av kameraten Lars Agnar Hjelmeset på pallen, men Hjelmeset ble «parkert» med 26 sekunder på sølvplass. På en 10 kilometer er det ren utklassing å vinne med 26 sekunder.

Bronsen ble også norsk. Jonas Vika fra Mjøsski ble slått med 43 sekunder av Martin Kirkeberg Mørk, men sikret bronsen med tre tideler ned til 4.-plassen.

Jonas Wika tok gullet på 20 kilometer fellesstart i klassisk stil tidligere i mesterskapet.

Edvard Sandvik gikk inn til 8.-plass med 49 sekunder opp til seieren.

Andreas Fjorden Ree kunne ha vært på startstrek for Norge, men var uaktuell etter å ha pådratt seg covid-19-smitte under oppholdet i Canada.

Gullvinneren Martin Kirkeberg Mørk er sønn av tidligere friidrettsutøver Grete Kirkeberg og tidligere norsk landslagssjef i friidrett, Per Øyvind Mørk.

Søsteren Emma Kirkeberg Mørk gikk inn til 16.-plass i kvinneklassen tidligere fredag.

Overraskende uttalelse
Foto: Reuters

Overraskende uttalelse

Lionel Messi (35) fikk endelig løfte VM-trofeet da hans Argentina gikk helt til topps under VM i Qatar.

Mange - også Messi selv - uttalte i forkant av mesterskapet at det var hans siste sjanse til å vinne turneringen, som omtales som det største i fotballsammenheng.

Men i et ferskt intervju med den argentinske avisa Olé, som svenske SVT siterer, kan det virke som at Messi har fått andre tanker.

- Med tanke på alderen min og hvor lenge det er til, virker det vanskelig. Men det kommer an på hvordan karrieren min fortsetter. Jeg fyller snart 36 år, sier Messi.

Neste VM arrangeres i 2026, og skal spilles i USA, Mexico og Canada.

- Jeg elsker å spille fotball og så lenge jeg føler meg bra, sprek og fortsetter å trives med dette, så skal jeg gjøre det. Men det virker lenge til neste VM, innrømmer argentineren.

Milliardkjøpet rett inn på laget
Foto: Reuters

Milliardkjøpet rett inn på laget

Rekordkjøpet til Chelsea, Enzo Fernández, er i startoppstillingen til kveldens Premier League-kamp mot Fulham.

Argentineren kommer i søkelyset umiddelbart når han og Mitrović havner i brytekamp på en corner. Sistnevnte roper på straffe, men dommeren er ikke overbevist.

- Fulham-fansen er rasende på Fernández som drar Mitrović ned i bakken mens Fulham forberedte seg på å sende inn det hjørnesparket. En skikkelig kamp mellom dem begge, skriver Peter Smith i Sky Sports liveoppdatering.

Følg kampen minutt for minutt her!

Bergane tok bronse i U23-VM
Foto: NTB

Bergane tok bronse i U23-VM

Margrethe Bergane (21) fra Konnerud skøytet seg inn til 3.-plass på 10-kilometeren i U23-VM i langrenn.

Bergane hang med i toppen gjennom hele løpet og var i tet både etter 2,8- og 7,8 kilometer. Mot slutten fikk hun det tyngre og måtte slippe to løpere foran seg på listene. Bergane måtte se Tysklands Helen Hoffmann fire sekunder foran seg, mens det var tre sekunder opp til sølvplasserte Izabela Marcisz fra Polen.

Sistnevnte trenes av den tidligere storløperen Justyna Kowalczyk.

De tre øvrige norske på startlisten havnet et stykke lenger ned på listene. Kristin Austgulen Fosnæs ble nummer 12, Emma Kirkeberg Mørk nummer 16 og Nora Sannes nummer 18.

Margrethe Bergane tok bronse på 20 kilometer fellesstart tidligere i mesterskapet. Bergane er på det norske rekruttlandslaget og har også prøvd seg i verdenscupen. Hun deltok også i Tour de Ski for Norge tidligere i vinter.

NRK: Truer med boikott
Foto: Javad Parsa / NTB

NRK: Truer med boikott

Langrennsløper Pål Golberg sier til NRK at han ikke ville stilt til start under VM i planica om russiske og belarusiske utøvere skulle delta.

Også skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen støtter en boikott av VM og OL om utøverne fra de to landene får delta.

- Sånn som situasjonen er nå, hadde jeg nok vært villig til å boikotte, hvis situasjonen var som den er nå, sier han til statskanalen.

Polen og en rekke baltiske land ba torsdag Den internasjonale olympiske komité (IOC) og andre idrettsorganisasjoner om å holde russiske og belarusiske utøvere utenfor konkurranser fram krigen i Ukraina er over.

Det kommer etter at IOC diskuterte muligheten om at russiske og belarusiske utøvere skal kunne delta med nøytralt flagg.

VM i Planica går fra 22. februar til 5. mars.

Danker ut Federer
Foto: Skjermdump / Instagram: alishalehmann7

Danker ut Federer

Den sveitsiske fotballspilleren Alisha Lehmann (24) er svært populær, faktisk så populær at hun nå har forbigått tennislegenden Roger Federer (41) i antall følgere på Instagram.

Det gjør hun til den mest fulgte sveitsiske sportspersonligheten på den populære appen, rapporterer News.

Lehmann har i skrivende stund 11,4 millioner følgere, mens Federers har 11,2 millioner.

Flere av bildene til fotballspilleren har langt over én million likes, og de mest populære fotografiene er der hun er avbildet på fotballbanen for hennes klubb Aston Villa, hevder News.

Men med en rask titt på profilen til Lehman, er det ikke vanskelig å se at hun ikke har noe i mot å poste bilder der hun poserer i bikini.

Hun var i flere år kjæreste med brasilianeren Douglas Luiz - som spiller for herrelaget til Aston Villa - men forholdet skal for kort tid siden ha tatt slutt.

Første i Saudi-Arabia
Foto: AFP

Første i Saudi-Arabia

Cristiano Ronaldo (37) reddet sin nye klubb Al-Nassr da han på overtid satte inn 2-2 fra straffemerket mot Al-Fateh fredag kveld.

Målet er superstjernas første etter overgangen til saudiarabisk fotball.

Før oppgjøret hadde han gått to kamper av banen uten scoring.

Cristiano Tello, Anderson Talisca og Sofiane Bendebka sto for de andre nettkjenningene. Talisca ble utvist på overtid.

Obs! Ronaldo scoret to mål mot Paris Saint-Germain for noen uker siden. Dette var imidlertid bare en oppvisningskamp.