Annonse

Sportsstudio

Avis: Skal diskutere retur
Foto: NTB/Shutterstock

Avis: Skal diskutere retur

RFU og Uefa skal diskutere opphevelse av sanksjonene mot russisk fotball 24. januar.

Det melder den russiske storavisa Tass fredag.

Representanter for det russiske fotballforbundet (RFU) skal møte representanter fra det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å diskutere en mulig retur for russiske lag til fotball i Europa.

Dette har Tass angivelig fått bekreftet gjennom en kilde fra RFU, som skal representeres av blant andre Maxim Mitrofanov og Alexander Alayev.

Siden Russlands krigføring mot Ukraina har russiske lag og utøvere vært suspendert fra de aller fleste idretter i Europa.

Dagbladet retter: Vi kom i denne posten i skade for å legge på bilde av et serbisk flagg, ikke et russisk flagg. Det er nå rettet.

Avgjorde Milano-derbyet
Foto: NTB

Avgjorde Milano-derbyet

Den argentinske VM-vinneren Lautaro Martínez scoret kampens eneste mål da Inter slo Milan 1-0 i det prestisjetunge Milano-derbyet i italiensk fotball søndag.

Scoringen som skilte lagene kom etter 34 minutters spill. Et hjørnespark fra tyrkiske Hakan Çalhanoglu fant veien til hodet til Lautaro Martínez. Argentineren stanget ballen kontant i nettet.

Dermed trygget Inter annenplassen på tabellen i Serie A, men fortsatt er det langt opp til Napoli på toppen av tabellen. 13 poeng skiller lagene i øyeblikket.

Napoli slo på sin side langt mer beskjedent plasserte Spezia 3-0 på bortebane søndag. Målmaskinen Victor Osimhen scoret to ganger på veien mot seieren.

Nigerianeren har nå gjort 16 mål 17 kamper i ligaen så langt denne sesongen. I tillegg har han supplert med tre målgivende pasninger.

(NTB)

Barcelona herjet med Sevilla – rykket fra på tabelltoppen
Foto: NTB

Barcelona herjet med Sevilla – rykket fra på tabelltoppen

Barcelonas stjernegalleri slet i én omgang, men en forrykende forestilling etter pause ga 3-0-seier mot Sevilla i spansk fotball søndag.

Annen omgang hjemme på Camp Nou ble et fyrverkeri signert Barcelona-spillerne.

Jordi Alba slo an tonen med sin 1-0-scoring etter 58 minutters spill. Målet kom etter gnistrende angrepsspill.

Deretter inntok brasilianske Raphinha hovedrollen. Først slo han den målgivende pasningen da Gavi enkelt kunne spasere inn 2-0. Deretter satte han selv inn 3-0 etter å ha blitt framspilt av Jordi Alba.

Sifrene kunne også fort blitt større. Etter pause var det kun ett lag på banen.

Dermed har Barcelona åtte poengs luke til Real Madrid på toppen av tabellen i spansk fotball. Real røk 0-1 for Mallorca tidligere søndag. Det var en tøff smell for tittelambisjonene til Carlo Ancelottis mannskap.

(NTB)

Ny triumf
Foto: NTB

Ny triumf

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i verdenstourturneringen i Doha. I finalen ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig slått.

Den norske duoen tok sin første triumf i 2023-sesongens første turnering med settsifrene 21-19, 21-19.

De to finalelagene møttes også tidligere i turneringen. Da var det også Mol/Sørum som vant bataljen, den gang etter tre sett.

De svenske ungguttene startet godt og ledet tidvis med 3-4 poeng i første sett søndag. Nordmennene hentet seg likevel inn og utlignet til 13-13. Deretter sendte en god blokk av Mol den norske duoen i føringen for første gang i kampen. Settet ble senere vunnet 21-19.

I det andre settet kom Mol og Sørum bedre i gang og var i føringen hele veien.

Den svenske duoen slo Mol/Sørum i fjorårets EM-semifinale og vant senere mesterskapet. Da hadde nordmennene vunnet europamesterskapet de fire foregående årene.

Forrige helg avsluttet Mol og Sørum den koronautsatte 2022-sesongen med triumf i verdenstourfinalen. Den turneringen ble også spilt i Doha.

(©NTB)

Herjet: - Helt vilt!
Foto: NTB

Herjet: - Helt vilt!

Drømmesesongen fortsetter for Halvor Egner Granerud. Nordmannen tok sin niende verdenscupseier for sesongen da han søndag vant i tyske Willingen.

26-åringen var best i alle faser, og lå på første plass etter første omgang. I andre omgang møtte han tøff konkurranse fra Ryoyu Kobayashi, men på kjent vis denne sesongen, vartet Granerud opp med et nytt kjempehopp i andre omgang.

- Han leker med konkurrentene i verdenseliten. Ingen når han til ankelen engang, sier Viaplay-kommentator Jørgen Klem.

- Det er helt vilt!, legger han til.

Makker Andreas Jacobsen sliter med å finne ord. Granerud har nå havnet på pallen i 12 renn på rad.

- Hva skal man si?, spør han.

Daniel André Tande tok seg inn på pallen for første gang denne sesongen, og havnet på tredjeplass bak Granerud og Kobayashi.

Slo svensk mester
Foto: Terje Pedersen / NTB

Slo svensk mester

Petter Northug var best i spurten og vant skøyteutgaven av langrennet Toblach-Cortina i Italia søndag.

Det 42 kilometer lange langløpet arrangeres både i klassisk og fri teknikk. Lørdag ble det gått klassisk, mens søndag var skøyting på programmet.

Petter Northug viste at formen er god ved å vinne spurten i fri teknikk søndag. Medaljegrossisten satser langløp denne sesongen og har gått inn til flere framskutte plasseringer i Ski Classics.

Søndag slo han sveitseren Jason Rüesch i spurten i Cortina. Svenske Björn Sandström ble nummer tre.

Nevnte Sandström vant nylig SM-gull i 15km fri teknikk.

I kvinneklassen ble det seier til finske Tiia Olkkonen. Hun vant foran franske Coralie Bentz. Tredjeplassen gikk til den tidligere polske stjerneløperen Justyna Kowalczyk.

NTB/Dagbladet

Knallhard Mourinho-kritikk
Foto: Shutterstock

Knallhard Mourinho-kritikk

Allerede en måned inn i Roma-oppholdet til Ola Solbakken kommer lagets trener José Mourinho med nådeløs kritikk av nordmannens taktikkforståelse.

Solbakken har kun fått to minutter fordelt på to kamper etter ankomsten til den italienske storklubben fra Glimt.

Etter lagets 2-0-seier over Empoli uttalte Mourinho seg om hvorfor det ikke har blitt mer spilletid på Solbakken til nå.

- Solbakken forstår ikke taktikken vår på samme måte som resten av gutta. Han vet ikke forskjellen mellom 5-3-2 og 3-4-1-2 (fotballformasjoner). Han forstår ikke hva høyt press er, sa Mourinho på pressekonferansen ifølge Football Italia.

- Han må lære seg hvordan vi ønsker å spille, fortsatte Roma-sjefen og legger til at «gutten har kvaliteter».

Denne uken ble det kjent at Solbakken er utelatt fra Romas tropp til de kommende Europa League-kampene. Han var først inne, men ble så strøket som følge av at Roma hadde ført opp ett navn for mye. (NTB)

Marerittrekka fortsetter
Foto: AFP

Marerittrekka fortsetter

Døden, skatt og Manchester City målløse på Tottenham Hotspur Stadium. Det er de eneste sikre tingene i livet.

Pep Guardiolas menn har nå spilt fem kamper på Tottenhams nye storstue. Fasit etter de fem er null mål(!).

Selv ikke målmaskinen Erling Braut Haaland maktet å finne nettmaskene i London, og City må se seg slått i hovedstaden for femte gang på rad.

Det er også første gang Haaland går av banen uten et skudd i en Premier League-kamp.

Marerittrekka forbauser blant fagfolk.

- City kommer aldri til å score på denne banen her, eller hva?, skriver The Athletic-journalist Sam Lee.

- Manchester City har skapt 9,79 Expected Goals (xG) uten å score på nye Tottenham Hotspur Stadium, skriver analysekontoen xG Philosopy på Twitter.

Harry Kane scoret kampens eneste, og ble historisk i samme slengen. Stjernespissen scoret sitt 267. mål i Tottenham-drakta, og 200. i Premier League.

Haaland, derimot, var tydelig oppgitt etter å ha fått lite å jobbe med. Nordmannen truet stadig i bakrom, men fikk ikke de ballene han ville ha.

Les hele saken

Raste mot journalist