Annonse

Sportsstudio

Tok sin 60. verdenscupseier
Foto: NTB

Tok sin 60. verdenscupseier

Johannes Høsflot Klæbo (26) var som alltid storfavoritt før verdenscupsprinten i Livigno. Det favorittstempelet innfridde han så til de grader.

Han ble riktignok hardt presset av Richard Jouve, men som så ofte før var Byåsen-løperen sterkest på oppløpet. Trønderen tok med det sin 60. verdenscupseier.

- Her ble han satt på en ordentlig prøve, sier Viaplays Jørn Sundby.

- Jouve var sterk. Jeg følte at han var sterk i semien. Det var et seigt oppløp, men heldigvis holdt jeg unna. Jeg følte jeg klarte å holde trøkket hele veien, sier Klæbo til Viaplay.

Det ble svensk storeslem på kvinnesiden. Jonna Sundling vant foran Dahlqvist og Ribom.

Det oppsto oppsiktsvekkende scener før kvinnefinalen. Emma Ribom hadde ikke på seg startnummer, og det svenske støtteapparatet var ifølge Viaplay på beina for å finne det. Etter finalen har Ribom fått gult kort, ifølge FIS.

Klæbo og Pål Golberg er klare for finale. Lucas Chanavat og Federico Pellegrino ryker overraskende ut av semifinalen.

- En skrell, melder Viaplays Niklas Dyrhaug.

På kvinnesiden var det bare Maria Hartz Melling (20) som kom seg videre til semifinale. Dessverre for 20-åringen ble Maja Dahlqvist og co. for sterke.

Erik Valnes (26) - som tok NM-gull i sprint torsdag - ble slått ut av kvartfinalen. Etterpå totalslaktet han egen innsats.

- Jeg går som en dust. Det er bare dumt. Jeg må ta åpningen når den kommer, ikke bare prøve å gå mellom folk, sier Valnes til Viaplay.

For Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre ble det exit i kvartfinalene. Even Northug kom seg til semifinale, men røk ut.

- Ingen maksdag, sier han til Viaplay.

I ledelsen
Foto: NTB

I ledelsen

Kajsa Vickhoff Lie suser inn til en førsteplass etter fire utøvere.

Mange av de beste utøverne står igjen på toppen - blant dem Ragnhild Mowinckel.

Mowinckel har en pallplass fra Lake Louise i super-G denne sesongen, og viste VM-form da hun kjørte inn til en pallplass i storslalåm for få uker siden.

Kajsa Vickhoff Lie suste også inn til pallplass i utfor i Cortina 21.januar.

Avkrefter Pogba-rykter
Foto: NTB

Avkrefter Pogba-rykter

Juventus-fotballdirektør Francisco Calvo nekter for at klubben har planer om å terminere Paul Pogbas kontrakt.

– Vi planlegger ikke å si opp Pogbas kontrakt, jeg kan avkrefte disse ryktene, sier Calvo ifølge Daily Mail.

Pogba har vært ute med skade helt siden overgangen fra Manchester United i sommer og har enda til gode å gjøre sin redebut for Juventus.

Franskmannen satt på benken for Juventus i 0-2-tapet hjemme mot Monza nylig, men har siden ikke vært i kamptroppen i de to påfølgende kampene.

Det fikk ryktene til å svirre om at klubben planlegger å terminere 29-åringens kontrakt.

– Han er en viktig spiller for oss, skadene er en del av spillet, men Paul trener bra, og vi venter på ham, sier Calvo.

Pogbas kontrakt med Juventus strekker seg helt til sommeren 2026. Juventus betalte ifølge Transfermarkt 528 millioner kroner for franskmannen.

(NTB)

- Håndballsjokk
Foto: NTB

- Håndballsjokk

Den danske håndballstjerna Mikkel Hansen (35) er sykemeldt på ubestemt tid. Årsaken er stressymptomer, skriver Aalborg Håndbold på sin nettside.

Storavisa BT omtaler nyheten som et «håndballsjokk». Hansen ble nylig verdensmester med Danmark under mesterskapet i Polen og Sverige.

- I samråd med den nærmeste familien, leger og Aalborg Håndbold har Mikkel Hansen i dag sykemeldt seg med symptomer på stress. Det kommer som en belastningsreaksjon på et ekstraordinært hardt år for Mikkel, melder Aalborg.

Klubbens direktør, Jan Larsen, uttaler:

- Det har vært et ekstraordinært år for Mikkel med blodpropp i begynnelsen av 2022 og tilbakeflytting til Danmark etter ti suksessrike år i utlandet. I tillegg har det vært stor etterspørsel og fokus på hans person i forbindelse med skiftet til Aalborg Håndbold og seinest under VM i januar.

Hansen var i Paris Saint-Germain fra 2012 til 2022.

- Etter hjemkomsten fra VM-sluttspillet viste det seg at begeret var fylt opp. Sammen har vi truffet den eneste riktige beslutningen. Fokuset er fullt ut på at Mikkel får den nødvendige tid og profesjonelle støtte til å komme seg, sier håndballdirektøren.

Åpner opp:  - Fått mental hjelp
Foto: Bjørn Langsem

Åpner opp: - Fått mental hjelp

Det har vært stille rundt langrennsprofilen Emil Iversen den siste tida, men i et intervju med Trønder-avisa åpner 31-åringen opp.

Den regjerende verdensmesteren på femmil har hatt en vekslende sesong, noe som har frustrert hovedpersonen selv.

I intervjuet med Trønder-avisa forteller Iversen at han har søkt støtte hos en hemmelig hjelper for å komme tilbake i form.

- Jeg har fått litt hjelp fra noen som ikke er så tett på langrennssirkuset.

- En mental hjelper? spør Trønder-avisa.

- Ja, det går mye på det. Fysisk føler jeg meg bra, men jeg har fått litt mental hjelp. Jeg har gjort meg noen tanker på hva som har skjedd og hvorfor. Jeg følte jeg kk noen gode svar på det ganske raskt og jeg føler at jeg allerede har fått endret på mye. Jeg gleder meg til resten av vinteren.

I intervjuet sier Iversen at den mentale treneren har fått han til å innse at det også har vært mye positivt denne sesongen, og 31-åringen tror det er lite som skiller ham fra toppform.

Som regjerende verdensmester er Iversen allerede klar for VM i Planica. Han skal gå den avsluttende femmila.

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef
Foto: NTB

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef

Domenico Tedesco er presentert som Belgias nye landslagssjef i fotball. Italieneren har signert en kontrakt ut 2024.

Det bekrefter Det belgiske fotballforbundet på sin nettside.

- Fra det første møtet følte jeg at alt stemte, vi var umiddelbart på samme bølgelengde. Jeg er veldig motivert og gleder meg til å komme i gang. Det er en stor ære for meg å være Belgias nye landslagstrener, sier Tedesco.

37-åringen har vært arbeidsløs siden han fikk sparken i Leipzig i september 2022. Tidligere har han trent klubber som Erzgebirge Aue, Schalke 04 og Spartak Moskva.

Tedesco tar over etter Roberto Martínez, som ble enig med forbundet om å avslutte sitt arbeidsforhold da kontrakten hans gikk ut ved nyttår.

(NTB)

Profil døde i jordskjelvet
Foto: caneminn3/Instagram

Profil døde i jordskjelvet

Den tyrkiske volleyballspilleren Emincan Kocabas er bekreftet død etter jordskjelvet i Tyrkia. Det skriver Haber Global.

Spilleren, som var under kontrakt med Solhan Spor Kulübü, ble 25 år.

Kocabas var i et hotell i Malatya da jordskjelvet, som så langt har kostet 9500 mennesker livet, startet. Fortsatt foregår det en kamp om å få mennesker ut av ruinene, og det er ventet at dødstallet vil stige betraktelig framover.

Les hele saken

- Sikker på jeg skulle dø

- Vurderer å legge opp
Foto: NTB

- Vurderer å legge opp

I et intervju med NRK sier Tiril Eckhoff at hun vurderer å legge opp.

Fossum-løperen antar at hun tar avgjørelsen etter denne sesongen.

- Jeg er veldig usikker. Jeg er litt i tenkeboksen, siden jeg har slitt såpass mye med helsa. Jeg grubler fortsatt litt på hva jeg skal gjøre, om jeg orker å ta en sesong til, eller om jeg skal «call it a day», sier Eckhoff til NRK.

Eckhoff har ikke gått et renn siden verdenscupavslutningen i Holmenkollen mars 2022.