Annonse

Sportsstudio

- Jeg hadde klikket
VIAPLAY-EKSPERT: Steffen Iversen. Foto: NTB

- Jeg hadde klikket

Tottenham møtte Fulham i Premier League mandag kveld. Kampen på Craven Cottage endte med 1-0-seier til Tottenham.

Tottenham har svingt i prestasjonene denne sesongen, noe manager Antonio Conte var inne på før kampen. Conte hadde ingen forklaring på hvorfor laget svinger.

- Første omgang kan være dårlig og andre omgang sterk, sa italieneren på pressekonferansen før kampen. Managerens usikkerhet får tidligere Tottenham-spiller Steffen Iversen til å reagere i Viaplay-studioet:

- Hvis jeg hadde sett det intervjuet (som spiller), hadde jeg blitt veldig usikker. Når du ser at treneren er så usikker på hva du skal gjøre for å få det til å fungere, så går det utover spillergruppa, påpeker han.

- Hadde det vært sånn for meg, og jeg hadde vært en del av laget her, hadde det kommet til å klikke for meg hvis vi hadde spilt en god og en dårlig omgang. Det er ingen grunn til at det skal være sånn.

Iversen fortsetter:

- Det er jobben hans å ta tak i dette. Nå har det vært sånn at første omgang har vært dårligst, så har de kommet utover i kampen. Hvis de ikke får til andre omgang heller, vil pila bare gå nedover for Tottenham.

Men mandag kveld lyktes Tottenham i London-derbyet. Harry Kane scoret seiersmålet rett før pause. Ikke bare ble han matchvinner - han tangerte også klubblegenden Jimmy Greaves' målrekord med 266 scoringer.

Tottenham ligger på femteplass. Opp til Manchester United på fjerde er det tre poeng, men Tottenham har én kamp mer spilt.

The Telegraph: - Skadesmell!

The Telegraph: - Skadesmell!

Det er engelske The Telegraph som skriver at Tottenham-keeper Hugo Lloris er ute i flere uker med en kneskade. Det kan dreie seg om seks til åtte uker.

Ifølge avisa håper klubben at sisteskansen ikke må operere, etter at han pådro seg en smell i 1-0-seieren over Erling Braut Haaland og Manchester City.

Kroatia-helt gikk bort
Foto: NTB

Kroatia-helt gikk bort

Den legendariske Kroatia-treneren Miroslac «Ćiro» Blazevic døde onsdag etter lang tids sykdom i en alder av 87 år. Det melder blant andre nyhetsbyrået AP.

Blazevic ledet blant annet Kroatia til bronse i 1998-VM. Han trente flere klubber i en managerkarriere som strakk seg over 47 år.

Som aktiv spiller på 50- og 60-tallet spilte Blazevic for klubber som Dinamo Zagreb, Lokomotiv Zagreb, FK Sarajevo, Sion og FC Moutier.

Blazevic blir gjerne omtalt som «treneren over alle trenere» av kroatiske fotballfans og har en stor stjerne i nasjonen.

- Hele landet var stolt, men jeg var lei meg. Hvis jeg hadde hatt erfaringen jeg har nå, ville vi blitt verdensmestere, har Blazevic nylig uttalt om 1998-bragden.

Samtidig som legenden kjempet mot kreften i Zagreb, dedikerte Kroatias nåværende landslagssjef Zlatko Dalic fjorårets VM-bronse i Qatar til ham.

- Denne er for deg, sjef. Jeg kan vinne fem medaljer, men du vil alltid forbli «treneren for alle trenere», sa Dalic etter at Kroatia slo Marokko, ifølge NTB.

Blazevic ville fylt 88 år fredag.

VM-bragd: - Må tørke tårer
Foto: NTB

VM-bragd: - Må tørke tårer

Kajsa Vickhoff Lie tok delt VM-bronse i super-G.

Italienske Marha Bassino vant rennet foran Mikaela Shiffrin. Cornelia Huetter deler tredjeplassen med Vickhoff Lie.

- Det er det verste og det beste jeg har opplevd. Jeg kommer ikke til å ta imot noen gratulasjoner før den siste har passert målstreken. Jeg er megafornøyd. Jeg gutset og stolte på meg selv. Bare å være her er en drøm for meg, sier Vickhoff Lie til Viaplay.

Vickhoff Lie har hatt en tøff kamp tilbake til verdenstoppen etter et stygt fall i 2021. Hun var på sidelinja i halvannet år, men har vist form den siste tida.

- Det lukter norsk medalje i dag. Jeg må tørke noen tårer i dag, skriker Viaplays Marius Arnesen på direkten.

- Måten begge kvinnene angriper på. Jeg er så stolt, sier Viaplays Kjetil Jansrud.

Ragnhild Mowinckel kjørte ekstremt godt på toppen, og så to grønne mellomtider, men en feil mot slutten av rennet kostet 30-åringen fra Molde dyrt.

- Jeg tror gullet glapp der, sier Arnesen.

Les hele saken

Mistet OL - Rømte til Sri Lanka

Avkrefter Pogba-rykter
Foto: NTB

Avkrefter Pogba-rykter

Juventus-fotballdirektør Francisco Calvo nekter for at klubben har planer om å terminere Paul Pogbas kontrakt.

– Vi planlegger ikke å si opp Pogbas kontrakt, jeg kan avkrefte disse ryktene, sier Calvo ifølge Daily Mail.

Pogba har vært ute med skade helt siden overgangen fra Manchester United i sommer og har enda til gode å gjøre sin redebut for Juventus.

Franskmannen satt på benken for Juventus i 0-2-tapet hjemme mot Monza nylig, men har siden ikke vært i kamptroppen i de to påfølgende kampene.

Det fikk ryktene til å svirre om at klubben planlegger å terminere 29-åringens kontrakt.

– Han er en viktig spiller for oss, skadene er en del av spillet, men Paul trener bra, og vi venter på ham, sier Calvo.

Pogbas kontrakt med Juventus strekker seg helt til sommeren 2026. Juventus betalte ifølge Transfermarkt 528 millioner kroner for franskmannen.

(NTB)

- Håndballsjokk
Foto: NTB

- Håndballsjokk

Den danske håndballstjerna Mikkel Hansen (35) er sykemeldt på ubestemt tid. Årsaken er stressymptomer, skriver Aalborg Håndbold på sin nettside.

Storavisa BT omtaler nyheten som et «håndballsjokk». Hansen ble nylig verdensmester med Danmark under mesterskapet i Polen og Sverige.

- I samråd med den nærmeste familien, leger og Aalborg Håndbold har Mikkel Hansen i dag sykemeldt seg med symptomer på stress. Det kommer som en belastningsreaksjon på et ekstraordinært hardt år for Mikkel, melder Aalborg.

Klubbens direktør, Jan Larsen, uttaler:

- Det har vært et ekstraordinært år for Mikkel med blodpropp i begynnelsen av 2022 og tilbakeflytting til Danmark etter ti suksessrike år i utlandet. I tillegg har det vært stor etterspørsel og fokus på hans person i forbindelse med skiftet til Aalborg Håndbold og seinest under VM i januar.

Hansen var i Paris Saint-Germain fra 2012 til 2022.

- Etter hjemkomsten fra VM-sluttspillet viste det seg at begeret var fylt opp. Sammen har vi truffet den eneste riktige beslutningen. Fokuset er fullt ut på at Mikkel får den nødvendige tid og profesjonelle støtte til å komme seg, sier håndballdirektøren.

Åpner opp:  - Fått mental hjelp
Foto: Bjørn Langsem

Åpner opp: - Fått mental hjelp

Det har vært stille rundt langrennsprofilen Emil Iversen den siste tida, men i et intervju med Trønder-avisa åpner 31-åringen opp.

Den regjerende verdensmesteren på femmil har hatt en vekslende sesong, noe som har frustrert hovedpersonen selv.

I intervjuet med Trønder-avisa forteller Iversen at han har søkt støtte hos en hemmelig hjelper for å komme tilbake i form.

- Jeg har fått litt hjelp fra noen som ikke er så tett på langrennssirkuset.

- En mental hjelper? spør Trønder-avisa.

- Ja, det går mye på det. Fysisk føler jeg meg bra, men jeg har fått litt mental hjelp. Jeg har gjort meg noen tanker på hva som har skjedd og hvorfor. Jeg følte jeg kk noen gode svar på det ganske raskt og jeg føler at jeg allerede har fått endret på mye. Jeg gleder meg til resten av vinteren.

I intervjuet sier Iversen at den mentale treneren har fått han til å innse at det også har vært mye positivt denne sesongen, og 31-åringen tror det er lite som skiller ham fra toppform.

Som regjerende verdensmester er Iversen allerede klar for VM i Planica. Han skal gå den avsluttende femmila.

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef
Foto: NTB

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef

Domenico Tedesco er presentert som Belgias nye landslagssjef i fotball. Italieneren har signert en kontrakt ut 2024.

Det bekrefter Det belgiske fotballforbundet på sin nettside.

- Fra det første møtet følte jeg at alt stemte, vi var umiddelbart på samme bølgelengde. Jeg er veldig motivert og gleder meg til å komme i gang. Det er en stor ære for meg å være Belgias nye landslagstrener, sier Tedesco.

37-åringen har vært arbeidsløs siden han fikk sparken i Leipzig i september 2022. Tidligere har han trent klubber som Erzgebirge Aue, Schalke 04 og Spartak Moskva.

Tedesco tar over etter Roberto Martínez, som ble enig med forbundet om å avslutte sitt arbeidsforhold da kontrakten hans gikk ut ved nyttår.

(NTB)