Annonse

Sportsstudio

Graabak i VM-trøbbel
TIDSNØD: Jørgen Graabak. Foto: Geir Olsen / NTB

Graabak i VM-trøbbel

Kombinertløper Jørgen Graabak trenger hvile og går glipp av helgens verdenscuprenn i østerrikske Seefeld. Tiden begynner å bli knapp til VM.

– Jeg skulle veldig gjerne ha forsvart tittelen min fra Seefeld-trippelen i fjor, men kroppen responderer ikke, og da må jeg bare ha is i magen, sier Graabak i en pressemelding fra Skiforbundet.

Graabak, som ble tidenes mestvinnende kombinertløper i OL-sammenheng i fjor, hadde korona nylig, og det har ikke sluppet taket.

– Ting tyder på at jeg konkurrerte med covid i kroppen i Otepää, og at systemet som følge av dette har satt på bremsen. Akkurat nå krever kroppen absolutt hvile. Jeg var i veldig fin stigning før jeg ble smittet, så dette er selvfølgelig veldig kjedelig, fortsetter trønderen.

Ski-VM i Planica er en liten måned unna.

– Men jeg har fortsatt tid fram til VM, men dette bør løse seg ganske raskt om jeg skal rekke å være så godt forberedt som jeg ønsker i Planica, sier Graabak.

Graabak erstattes av Andreas Skoglund.

(NTB)

Åpner opp:  - Fått mental hjelp
Foto: Bjørn Langsem

Åpner opp: - Fått mental hjelp

Det har vært stille rundt langrennsprofilen Emil Iversen den siste tida, men i et intervju med Trønder-avisa åpner 31-åringen opp.

Den regjerende verdensmesteren på femmil har hatt en vekslende sesong, noe som har frustrert hovedpersonen selv.

I intervjuet med Trønder-avisa forteller Iversen at han har søkt støtte hos en hemmelig hjelper for å komme tilbake i form.

- Jeg har fått litt hjelp fra noen som ikke er så tett på langrennssirkuset.

- En mental hjelper? spør Trønder-avisa.

- Ja, det går mye på det. Fysisk føler jeg meg bra, men jeg har fått litt mental hjelp. Jeg har gjort meg noen tanker på hva som har skjedd og hvorfor. Jeg følte jeg kk noen gode svar på det ganske raskt og jeg føler at jeg allerede har fått endret på mye. Jeg gleder meg til resten av vinteren.

I intervjuet sier Iversen at den mentale treneren har fått han til å innse at det også har vært mye positivt denne sesongen, og 31-åringen tror det er lite som skiller ham fra toppform.

Som regjerende verdensmester er Iversen allerede klar for VM i Planica. Han skal gå den avsluttende femmila.

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef
Foto: NTB

Tedesco klar som ny belgisk landslagssjef

Domenico Tedesco er presentert som Belgias nye landslagssjef i fotball. Italieneren har signert en kontrakt ut 2024.

Det bekrefter Det belgiske fotballforbundet på sin nettside.

- Fra det første møtet følte jeg at alt stemte, vi var umiddelbart på samme bølgelengde. Jeg er veldig motivert og gleder meg til å komme i gang. Det er en stor ære for meg å være Belgias nye landslagstrener, sier Tedesco.

37-åringen har vært arbeidsløs siden han fikk sparken i Leipzig i september 2022. Tidligere har han trent klubber som Erzgebirge Aue, Schalke 04 og Spartak Moskva.

Tedesco tar over etter Roberto Martínez, som ble enig med forbundet om å avslutte sitt arbeidsforhold da kontrakten hans gikk ut ved nyttår.

(NTB)

Profil døde i jordskjelvet
Foto: caneminn3/Instagram

Profil døde i jordskjelvet

Den tyrkiske volleyballspilleren Emincan Kocabas er bekreftet død etter jordskjelvet i Tyrkia. Det skriver Haber Global.

Spilleren, som var under kontrakt med Solhan Spor Kulübü, ble 25 år.

Kocabas var i et hotell i Malatya da jordskjelvet, som så langt har kostet 9500 mennesker livet, startet. Fortsatt foregår det en kamp om å få mennesker ut av ruinene, og det er ventet at dødstallet vil stige betraktelig framover.

Les hele saken

- Sikker på jeg skulle dø

- Vurderer å legge opp
Foto: NTB

- Vurderer å legge opp

I et intervju med NRK sier Tiril Eckhoff at hun vurderer å legge opp.

Fossum-løperen antar at hun tar avgjørelsen etter denne sesongen.

- Jeg er veldig usikker. Jeg er litt i tenkeboksen, siden jeg har slitt såpass mye med helsa. Jeg grubler fortsatt litt på hva jeg skal gjøre, om jeg orker å ta en sesong til, eller om jeg skal «call it a day», sier Eckhoff til NRK.

Eckhoff har ikke gått et renn siden verdenscupavslutningen i Holmenkollen mars 2022.

Tidligere OL-topp pågrepet
Foto: NTB

Tidligere OL-topp pågrepet

Fire personer er pågrepet av japansk politi i forbindelse med mulig korrupsjon i forbindelse med Tokyo-OL.

Påtalemyndigheten i Japan arresterte onsdag en tidligere høytstående medlem av komiteen som organiserte sommerlekene i 2021. Tre andre forretningsmenn ble også pågrepet.

Den 55-årige OL-toppen Yasuo Mori er anklaget for å ha brutt konkurranselovgivningen, melder nyhetsbyrået AP.

Flere japanske medier har publisert av polititjenestemenn som gjennomsøker Moris hjem.

De tre øvrige pågrepne personene har roller i TV- og produksjonsselskapet Fuji Creative Corp, reklamegiganten Dentsu og eventfirmaet Cerespo.

Kvartetten som nå er i politiets varetekt er mistenkt for å ha manipulert OL-relaterte anbudskontrakter til en samlet verdi av 305 millioner dollar, tilsvarende mer enn tre milliarder norske kroner ifølge AFP.

Kontraktene skal blant annet gjelde flere testarrangementer i forkant av Tokyo-OL.

Påtalemyndigheten i Japan etterforsker også påstander om bestikkelser rundt sommerlekene. Blant annet er en tidligere OL-topp anklaget for å ha mottatt penger fra ulike virksomheter mot å gi dem status som partnere.


(NTB)

Raser mot erotisk aften
Foto: NTB

Raser mot erotisk aften

Den finske travbanen Björneborg jager tilskuere under løp, og fredag 3. mars hadde de planlagt en heit aften.

I tillegg til travløp sto både sexleketøy-presentasjon og et lettkledd moteshow med tilbehør på menyen. Mest sannsynlig ikke potet og brun saus.

Kvelden hadde fått navnet «Erotic night live».

- Servitrisene hadde nok vært kledd annerledes enn tidligere, men det hadde ikke vært usmakelig, forklarer Juha Järvenpää, som har ansvaret for konkurransene på travbanen.

Men nå har travbanen blitt tvunget til å stoppe kvelden, skriver finske MT, gjengitt hos Expressen.

Det finske travforbundet raser mot tilstelningen:

- Det er ikke en ansvarsfull markedsføring av sporten, og vi har bedt dem om å tenke seg om. Vi har ikke nektet dem å ha en erotisk temakveld, sier Minna Mäenpää i det finske travforbundet.

Björneborg følte seg tvunget til å ta grep, og det naturlige valget ble å rette fokus fra erotikk mot kvinner. Kvelden heter nå «Ladies Night.»

- Vi ønsket å prate om sex i et likestillingsperspektiv og snakke om kvinners seksualitet. Det er synd at det ble for drøyt for travforbundet, for vi hadde fått inn mange forhåndsbookinger, først og fremst fra kvinner som vanligvis ikke er blant våre kunder, sier Järvenpää.

Les hele saken

Stjernehest døde brått etter sex

Rørt: -  Den beste noensinne
Foto: NTB

Rørt: - Den beste noensinne

Los Angeles Lakers-spiller LeBron James (38) hyller både tilhengerne og seg selv etter å ha tatt poengrekorden i NBA.

Det historiske øyeblikket fant sted i nattens hjemmekamp mot Oklahoma City Thunder, som endte 133-130 i favør gjestene.

Det ble likevel en festkveld for James, som passerte Kareem Abdul-Jabbar, som i løpet av sin NBA-karriere scoret 38.387 poeng. Den gamle rekorden hadde stått i 39 år.

James var tydelig rørt etter øyeblikket og takket fansen etter at rekorden var tatt. Han takket også familie og venner for støtten gjennom årene han har holdt på.

- Jeg hadde ikke vært den samme uten dere, sa James og fortsatte:

- Å gjøre dette foran en legende som Kareem er utrolig for meg. Gi ham en stående applaus.

Etter kampslutt ble den nybakte poengkongen spurt av Lakers-legenden Shaquille O’Neal om han nå er tidenes beste spiller.

- Jeg ser meg selv over alle som noen gang har spilt dette spillet … Jeg føler at jeg er den beste noensinne, svarte James.