Annonse

Sportsstudio

Satte fyr på tysk TV
Foto: NTB

Satte fyr på tysk TV

KATOWICE (Dagbladet): Det har vært massiv interesse rundt det tyske håndballandslaget under håndball-VM etter fem strake seire før tapet mot Norge mandag kveld.

Men møtet med norske stjerner som til daglig preger den tyske ligaen vekket oppmerksomhet i Tyskland.

Den tyske avisa Bild skriver at 6,992 millioner tyskere så kampen på kanalen ARD mandag kveld, til tross for at begge lag var klare for kvartfinale før oppgjøret.

Det er TV-rekord for det tyske landslaget hittil i VM.

Avisa skriver at seertallet tilsvarer en markedsandel på 23,9 prosent av tyske TV-seere mandag kveld.

Norge har åtte spillere i VM-troppen som spiller klubbhåndball i Bundesliga.

- Vi merker at interessen der er enorm. Det er noe unikt, sa Flensburg-proff Magnus Abelvik Rød til Dagbladet før kampen.

- Det er ekstremt kult. Tyskland er det beste landet i verden på håndball- og tribunekultur. Det er derfor vi har valgt å spille i Tyskland, det er ekstremt gøy å spille der, sier Flensburg-kompis Gøran Johannessen om den tyske håndballinteressen.

Både Norge og Tyskland spiller kvartfinale i VM onsdag. Norge møter Spania, tyskerne skal bryne seg på Frankrike. De to andre kvartfinalene er Sverige mot Egypt og Danmark mot Ungarn.

Les hele saken

Tyskland reagerer

Annonse
Får ja fra Kina
Foto: NTB Scanpix

Får ja fra Kina


Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet onsdag for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett.

I en uttalelse torsdag åpnet Asias olympiske råd (OCA) døra for at russiske og belarusiske utøvere kan ønskes velkommen tilbake i konkurranser. OCA har tilbudt kvalifiserte russiske og belarusiske idrettsutøvere muligheten til å delta i konkurranser i Asia, inklusiv Asia-lekene.

Nå sier den kinesiske olympiske komité (COC) at de vil støtte initiativene og beslutningene til IOC og Asias olympiske råd (OCA).

En talsmann fra den kinesiske olympiske komité sier i dag følgende til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua:

- Den kinesiske olympiske komité mener at idrettsutøvere fra hele verden bør ha like rettigheter til å delta i internasjonale konkurranser. Om de deltar eller ikke, bør avgjøres basert på deres idrettsprestasjoner, uten innblanding fra politiske og krigsmessige faktorer, sier talsmannen fra den kinesiske olympiske komité.

Talsmannen legger til:

- Kina opprettholder prinsippet om politisk nøytralitet i idrett og motsetter seg politisering av idrett. Vi mener at idrett bør være et bånd som forener verden, ikke omvendt. Det internasjonale idrettssamfunnet bør jobbe sammen for en felles fremtid, i stedet for å rive det fra hverandre.

Hangzhou Asian Games skal finne sted fra 23. september til 8. oktober 2023. Der ønskes nå russiske og belarusiske utøvere velkommen av vertsnasjonen Kina.

Mystisk kollaps: - Hva skjedde?
Skjermpdump: FIS

Mystisk kollaps: - Hva skjedde?


"Iivo Niskanen kollapset fullstendig. Hva skjedde?", lød mantraet i finske medier og i finsk langrenn etter gårsdagens 10-kilometer i fristil i franske Les Rousses.

Der var det spesielt to resultater som vekket oppsikt etter triumfen til Harald Østberg Amundsen: kollapsen til Simen Hegstad Krüger og kollapsen til Iivo Niskanen.

Hegstad Krüger var en av de største seiersfavorittene i forkant, men endte helt nede på en forbausende svak 60. plass, slått med over to minutter av Østberg Amundsen.

Enda verre gikk det for Iivo Niskanen - som er kåret til Finlands beste idrettsutøver hele fire ganger - da han i går endte nest sist, på 68. plass, slått med over tre minutter.

Nå forklarer Niskanen hva som gikk galt, og at det hele skjedde i jakten på Johannes Høsflot Klæbo.

- Vi hadde regnet ut at Klæbo skulle komme foran meg i sporet da jeg gikk ut på den siste runden, og i den bratte bakken tok jeg ham igjen. Jeg gikk litt for nærme, og det var is i den U-svingen. Da traff skien min gjerdet, jeg falt, og det ble et ganske stygt merke, sier Niskanen til finsk Viaplay, ifølge Ilta Sanomat.

- Det tok meg lang tid å komme meg ut fra gjerdet igjen. Jeg brøt ikke, men jeg ga opp og gikk rolig til mål, forklarer han.

Simen Hegstad Krüger hadde en mørk dag på jobb og ble nr. 60. Kroppen responderte ikke som ønsket.

- Jeg måtte skru av og tusle gjennom. Jeg kan ikke presse kroppen når den fungerer så dårlig, sa han til norsk Viaplay i går.

- Jeg fikk beskjed av trenerne ute i løypa også om å skru av bryteren og ta vare på helsa.

Les hele saken

Knust: - Jeg hadde ikke syn

Annonse
Rasende: - Skal ikke skje
IRRITERT: Ebba Andersson. Foto: Expressen

Rasende: - Skal ikke skje

Den svenske langrennsløperen Ebba Andersson (25) gikk til topps på ti kilometer fri teknikk i verdenscupen i dag. Rennet gikk i Les Rousses i Frankrike.

Andersson var fornøyd med seieren. Like fornøyd var hun ikke med en nærgående kameramann etterpå. Dette ga hun tydelig uttrykk for og viftet vekk kameraet.

- Det holder med at du skal rekke å bytte om til varme klær etterpå. Så skal du få et kamera trykt opp i ansiktet etter målgang også. Det gjelder å være tydelig og peke med hele hånda, sier Andersson til Expressen.

- Hvordan følte du det da du ble filmet?

- Jeg er kanskje ikke den som er mest elegant. Men jeg følte at det var morsommere ting å filme. Det pågikk jo et skiløp der ute.

Den svenske dametreneren Stefan Thomson vil ta saken videre:

- Sånt skal ikke skje. Du skal ikke filme når du skifter klær. Jeg får undersøke hvordan hun opplevde det.

Seieren var Anderssons tredje i verdenscupen. Hun vant foran Delphine Claudel fra Frankrike og amerikanske Jessica Diggins.

Beste norske ble Ingvild Flugstad Østberg på fjerdeplass, drøye 24 sekunder bak vinneren.

City videre
1-0 TIL CITY: Nathan Ake. Foto: NTB

City videre

Manchester City og Arsenal møttes i FA-cupens fjerde runde i kveld.

Nathan Ake ble matchvinner, da hjemmelaget vant 1-0. Han scoret etter 64 minutter.

Erling Braut Haaland spilte fra start, men scoret ikke. Martin Ødegaard startet på benken, men kom inn 15 minutter før slutt.


Les hele saken

Annonse
Sa ja
I GANG: Hovedkomiteen for ski-VM i Trondheim møttes fredag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund

Sa ja

Kronprins Haakon (49) har takket ja til å delta i hovedkomiteen for ski-VM i Trondheim i 2025. Det melder slottet på sin egen nettside.

- Den nyetablerte hovedkomiteen skal bistå og rådgi VM-selskapets styre, skriver slottet.

- Hovedkomiteen skal møtes tre til fire ganger i året fram til VM arrangeres om to år. Komiteen vil både få forelagt saker til uttalelse og motta en generell orientering om driften i VM-selskapet, heter det.

President i Norges Skiforbund, Tove Moe Dyrhaug, leder komiteen.