Annonse

Sportsstudio

Anklages for voldtekt
Foto: NTB

Anklages for voldtekt


En kvinne hevder hun ble voldtatt av Mike Tyson (56) på begynnelsen av 1990-tallet. Det går fram av et søksmål som er anlagt i Albany, hovedstaden i delstaten New York.

Kvinnen krever den tidligere tungvektsmesteren i boksing for fem millioner dollar, eller rundt 50 millioner kroner. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det går ikke fram av søksmålet når på 90-tallet voldtekten skal ha funnet sted. Kvinnen hevder det skjedde i en limousin, etter at hun hadde vært på en nattklubb i Albany. Ifølge papirene har hun tatt fysisk, psykisk og følelsesmessig skade av det som angivelig skjedde.

Tyson måtte sone tre år i fengsel for en voldtekt i Washington 10. februar 1992. Den gang dreide det seg om en deltaker i en skjønnhetskonkurranse.

I den nye saken som er kommet opp, hevder kvinnen at den tidligere bokseren umiddelbart begynte å ta på henne da han satte seg i bilen.

- Jeg sa nei flere ganger, men han fortsatte å angripe meg. Deretter dro han av meg buksene og voldtok, hevder hun.

Tysons tidligere kone - skuespiller Robin Givens - sa i skilsmissepapirer på slutten av 80-tallet at deres ekteskap var preget av «uprovosert voldsraseri og ødeleggelse».

Annonse
Gladmelding
Foto: NTB

Gladmelding

Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag ble han operert.

- Takk for alle de fine meldingene. Operasjonen gikk bra, og jeg føler meg allerede bedre, skrev Conte på Instagram onsdag kveld.

- Jeg ser fram til å være tilbake på feltet med laget, men først må jeg komme meg.

Tottenham opplyste tidligere onsdag på Twitter at Conte har fått diagnosen kolecystitt, betennelse i galleblæren.

- Han vil gjennomgå en operasjon for å fjerne galleblæren i dag og vil komme tilbake etter en periode med restitusjon, skrev klubben.

Det ble også opplyst at Conte nylig ble rammet av sterke magesmerter. Det er ikke kjent hvor lang pause Premier League-profilen må belage seg på å ta.

Tottenhams neste kamp er mot Manchester City kommende søndag.

Assistenttrener Cristian Stellini får ansvaret for å lede laget i Contes sykdomsfravær. Tottenham ligger på femteplass i Premier League. Kun tre poeng skiller opp til Manchester United på plassen foran.

14. februar skal klubben ut i den første av to mesterligakamper mot italienske Milan.

(NTB)

Til finale
Foto: NTB

Til finale

Manchester United gikk inn i onsdagens returkamp mot Nottingham Forest med en komfortabel 3-0-ledelse i sekken. Den var aldri truet, og to mål på Old Trafford betyr at United enkelt tar seg videre med sifrene 5-0.

De røde djevlene ble ledet an av et genistrek av et bytte av Erik ten Hag. I det 63. minuttet kom Anthony Martial og Marcus Rashford inn. De to skulle også være involvert i begge av kveldens mål.

Førstnevnte satte inn 1-0 i det 73. minuttet, før Rashford serverte Fred som doblet ledelsen tre minutter seinere.

United er dermed videre til sin første hjemlige cupfinale siden 2018, og har tatt 12 strake hjemmeseiere.

I finalen 26. februar møter de høytflygende Newcastle som sist tapte en Premier League-kamp i august 2022, og som er minst like sugne på et trofé som Manchester United selv.

- Så klart ser vi fram til det. Vi får dra til Wembley, og vi møter Newcastle som er et fantastisk lag, men det er lenge igjen til kampen, sier Erik ten Hag til BBC.

Annonse
Warholm ut mot russisk OL-deltakelse: - Propaganda
Foto: NTB

Warholm ut mot russisk OL-deltakelse: - Propaganda

Saken oppdateres

Karsten Warholm går ut mot IOCs planer om å inkludere russiske og belarusiske utøvere i OL.

- Jeg tenker når man ser hvordan Russland bruker idretten som propaganda mener jeg at det ikke burde vært en diskusjon, sier Karsten Warholm på en pressekonferanse onsdag.

Han fortsetter:

- Politisk sett, der jeg kommer fra med mine verdier, er det åpenbart hva som bør gjøres. Forhåpentligvis har vi gode ledere som passer på det.

Det har pågått store diskusjoner siden IOC forrige uke kunngjorde at de utforsker mulighetene til å slippe til russiske og belarusiske utøvere.

Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært i midten av stormen etter at hun angivelig skal ha tatt til orde for forslaget. Siden har hun mottatt kritikk fra flere hold.

- Synes først og fremst at diskusjonen har kommet skjevt ut over hoppkanten. Jeg kjenner til henne og de andre. Jeg tror alle har et likt standpunkt til krigen, sier hekkeløperen om trykket mot Uhrenholdt Jacobsen.

Ny rolle
Foto: NTB

Ny rolle

Mick Schumacher signerte i 2022 som reservesjåfør for Mercedes etter at kontrakten hans med Haas gikk ut.

Nå kunngjør McLaren at tyskeren også vil være tilgjengelig for dere som reservesjåfør. Det henger i tråd med en avtale mellom McLaren og Mercedes.

- Velkommen til familien, Mick!, skriver McLaren i en melding på Twitter.

Den nevnte avtalen gir McLaren muligheten til å nytte seg av Mercedes' reservesjåfører.

- Vi har en avtale med Mercedes om å kunne bruke deres reserver dersom det skal være nødvendig. Vi er veldig fornøyd med det, sa McLaren-sjef Andreas Seidl i 2021.

Annonse
Klar tale: - De har gitt opp
Foto: NTB

Klar tale: - De har gitt opp

Jamie Carragher tror Liverpool har gitt opp kampen om en topp 4-plassering i Premier League.

Utsagnet kommer etter at Liverpool ikke signerte noen spillere i overgangsvinduet i januar.

En omfattende skadeliste som består av blant andre Virgil van Dijk, Luis Diaz og Diogo Jota har gjort at Jürgen Klopps mannskap har slitt denne sesongen. Liverpool befinner seg på niendeplass i serien, og søndag ble de slått ut av FA Cupen av Brighton.

Til tross for store skadeproblemer, valgte Merseyside-klubben å bare hente én spiller i januar. Tidligere Liverpool-helt Carragher føler med supporterne som fortviler.

- Jeg kan forstå frustrasjonen deres, spesielt når de ser andre lag bruke masse penger. Liverpool ser ut som de har gitt opp topp 4-kampen helt når de ikke henter inn noen, sier han til Sky Sports.

Nederlands VM-helt Cody Gakpo var Liverpools eneste innkommende spiller. Til tross for mangel på forsterkninger, er Carragher fornøyd med at Liverpool ikke åpner lommeboka ut av panikk, og tror klubben vil slå på stortromma i sommer.

- Jeg er overbevist om at Liverpool vil ha et stort sommer-vindu. Mange fans ville at de skulle ha et stort januar-vindu også, men jeg ville ikke ønsket at de skal gå tilbake til sånn det var mens jeg var der: At man bare kjøper spillere og håper at det vil fungere.

Til helga reiser Liverpool til Molineux for å bryne seg på Wolverhampton. Et tap der kan se klubben falle helt ned til 11. plass.