Annonse

Sportsstudio

Flørtet på direkten
Foto: NTB/AFP

Flørtet på direkten

Etter at tennisstjerna Stefanos Tsitsipas tirsdag tok seg videre i Australian Open etter en overlegen seier over Jiri Lehecka, kom grekeren i seiersintervjuet med en noe spesiell forespørsel.

Tsitsipas gjorde det klart at han ønsker å se Hollywood-stjerna Margot Robbie på tribunen under sin neste kamp, og startet med det en liten flørt.

- Australia er et fantastisk land. Det er så mange ting jeg liker her. En av favorittskuespillerinnene mine er fra Australia, Margot Robbie, sa Tsitsipas ifølge Eurosport.

- Hva er det du egentlig lurer på?, spurte reporteren.

- Jeg mener ... det hadde vært fint å se henne der en dag, svarte Tsitsipas, mens han pekte opp mot tribunen.

Reporteren lurte på om det var en offisiell invitasjon.

- Absolutt, slo en lattermild Tsitsipas fast.

Han er ranket som den fjerde beste tennisspilleren i verden. Margot Robbie er på sin side aktuell med storfilmen Babylon.

Annonse
Sparket etter 19 minutter
FERDIG: Jim Goodwin. Foto: NTB

Sparket etter 19 minutter

Aberdeen tapte 6-0 for Hibernian i den skotske fotballserien lørdag. Bare 19 minutter seinere var det slutt for trener Jim Goodwin, som fikk sparken.

Styret i Aberdeen brukte med andre ord tida effektivt etter stortapet. Den irske treneren var allerede under sterkt press. Mandag tapte laget 1-0 for Darvel i den skotske cupen. Laget spiller på nivå seks.

I en uttalelse skriver Aberdeen:

«Etter en uakseptabel serie med resultater etter VM-pausen bekrefter klubben at den har skilt lag med Jim Goodwin og assistenttrener Lee Sharp med umiddelbar virkning.»

Goodwin ble ansatt i februar i fjor. Under ett år seinere forsvinner han ut døra. Laget ligger på sjuendeplass.

Styreleder Dave Cormack sier at det er enighet om at resultatene ikke er gode nok:

- Jeg møtte Jim etter kampen. Han er en gjennomgående god fyr. Han kom bort, ga meg en klem og sa: «Det er ikke godt nok.»

Klæbo fikk revansje: - Kollen-tendenser!
Foto: NTB Scanpix

Klæbo fikk revansje: - Kollen-tendenser!


Johannes Høsflot Klæbo vant 20 kilometer klassisk fellesstart i franske Les Rousses på overbevisende vis.

Dermed fikk Byåsen-gutten revansje fra sprintnederlaget i går, da det franske hjemmehåpet Richard Jouve snøt Klæbo for seieren.

- Det smakte godt dette. Fredagen var tung. Det var litt bedre i går og enda bedre i dag, sier Høsflot Klæbo til Viaplay.

- Jeg var ikke sugen på å bli nr. 2 i dag. Det var bare å gi alt mot slutten. Jeg hadde en god dag og hadde gode ski.

Klæbo roste atmosfæren i Les Rousses.

- Du hører knapt din egen pust oppi der. Det er litt Kollen-tendenser. Det blir ikke siste gang det gås skirenn i Frankrike.

Langrennseneren så meget konsentrert og pigg ut gjennom hele 20-kilometeren.

Iivo Niskanen var tilbake i godt, gammelt slag og satte i gang et forrykende tempo de siste kilometerne. Bare Klæbo holdt følge, og i kjent stil var trønderen best på oppløpet.

Niskanen kapret 2. plassen og fikk en etterlengtet opptur, etter en ellers tung sesong preget av sykdom.

William Poromaa ble nr. 3.

Dernest fulgte en rekke nordmenn: Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Pål Golberg og Martin Løvstrøm Nyenget på plassene 4-7 i den rekkefølgen.

Det ble en ny tung dag for Simen Hegstad Krüger, som endte på 24. plass, slått med nesten to minutter. Han falt tidlig i rennet.

- Det ser kanskje litt verre ut enn det er. Jeg følte dette var et steg i riktig retning sammenliknet med fredagen, selv om det er fryktelig kjedelig å være så langt bak, sier Krüger til Viaplay.

Les hele saken

Forbløffet

Annonse
Tysk storspill i kampen om 5.-plassen
NUMMER SEKS: Sander Sagosen og Norge. Foto: NTB

Tysk storspill i kampen om 5.-plassen

De norske håndballgutta fikk det tøft mot Tyskland i kampen om 5.-plassen i VM. Sander Sagosen & co. måtte til slutt se seg slått 24-28.

Det var en svært tett og jevn første omgang, men en god avslutning av tyskerne sørget for 16-13-ledelse til pause.

Etter hvilen fortsatte tyskerne storspillet sitt og gikk fort opp i en seksmålsledelse på 20-14.

Utover i omgangen kneppet nordmennene litt igjen på tyskernes ledelse, men tapte likevel til slutt 24-28.

Norge ender dermed på 6.-plass i verdensmesterskapet i håndball i 2023.

Sander Sagosen, som har vært en av Norges beste spillere i mesterskapet, scoret kun to mål på åtte skuddforsøk mot Tyskland.

De norske håndballgutta hadde den ene foten inne i semifinalen, men rotet det bort i et ellevilt drama mot Spania. Kvartfinalen utspilte seg over doble ekstraomganger og endte med «tapersluttspill» for nordmennene.

I den første kampen i der vant Norge 33-25 over Ungarn. Sagosen ble kampens toppscorer med sju mål. (NTB)

- I Fulham-samtaler
Foto: NTB

- I Fulham-samtaler

- Fulham er i samtaler om å signere den norske midtbanespilleren Sander Berge fra Sheffield United for 20 millioner pund.

Det skriver sjefsreporter i Sky Sports, Kaveh Solhekol, på Twitter søndag ettermiddag.

Den norske landslagsspilleren har vært i Sheffield United siden 2020. Manager Paul Heckingbottom har innrømmet den siste uka at det er interesse for midtbanespilleren.

Liverpool er blant klubbene Berge er blitt koblet til. Men ifølge Sky Sports er Fulham nå i førersetet.

20 millioner pund er etter dagens kurs 243 millioner kroner. Fulham ligger på sjuendeplass i Premier League. Sheffield United slåss om opprykk fra Championship.

Annonse
Djokovic vant Australian Open
Foto: NTB

Djokovic vant Australian Open

Novak Djokovic vant i strake sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen av Australian Open. Dermed tok han sin tiende seier i turneringen.

Djokovic vant etter nærmere tre timers spill med sifrene 6-3, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5).

I tillegg til seier i turneringen er 35-åringen nå tilbake som nummer én på ATP-rankingen.

Seieren kommer ett år etter Djokovic ble utestengt fra Grand Slam-turneringen i Australia på grunn av manglende vaksinasjon mot covid-19.

Djokovic brøt grekeren halvveis ute i første sett og tok ledelsen i kampen. Sett to ble langt jevnere og måtte avgjøres med tiebreak. Igjen var det Djokovic som var sterkest og tok en 2-0-ledelse i kampen.

Tsitsipas greide å bryte serberens serve tidlig i tredje sett, men da Djokovic brøt umiddelbart i neste game, ble veien tilbake lang for den greske 24-åringen. Tredje sett gikk også til tiebreak, men igjen var serberen overlegen når det gjaldt som mest.

Den 35-år gamle serberen har nå vunnet 22 Grand Slam-titler i karrieren (10 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open). Det er like mange som Rafael Nadal.

(NTB)