Annonse

Sportsstudio

Tydelig advarsel
Foto: NTB/Reuters

Tydelig advarsel

Dersom Fifa inngår sponsoravtale med Saudi-Arabias turistbyrå, vil resultatet kunne bli spillerprotester under fotball-VM for kvinner, advarer fagforeningstopp.

Den britiske avisen The Guardian meldte tidligere denne uken at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) er i ferd med å signere en sponsoravtale som vil gi Visit Saudi stor oppmerksomhet under VM-sluttspillet i Australia og New Zealand til sommeren. Det satte raskt sinnene i kok.

Fotballforbundene i arrangørlandene har forfattet et brev til Fifa der de ber om at en slik sponsoravtale ikke blir signert. Videre heter det at avtalen kan få alvorlige omdømmemessige konsekvenser for sluttspillet.

Nå advarer også den tidligere newzealandske landslagsspilleren Anna Green, som nå er fagforeningstopp i hjemlandet, mot konsekvensene. Hun ber Fifa skrinlegge eventuelle planer om en sponsoravtale med Visit Saudi.

- I det øyeblikket du henter inn sponsorer som har verdier som ikke stemmer overens med de spillerne har som mennesker, vil du alltid åpne opp for protesthandlinger, sier Green til Reuters.

(NTB)

Annonse
Ny Chelsea-smell: - Fryktelig
Foto: NTB

Ny Chelsea-smell: - Fryktelig

Fiaskosesongen fortsetter for Chelsea.

Lørdag kom Aston Villa til Stamford Bridge og vant 2-0.

Ollie Waktins sendte Villa i ledelsen etter at Chelsea-stopper Marc Cucerella headet ham gjennom alene med keeper.

- Fryktelig, sa Nils Johan Semb i Viaplays studio om Cucurellas inngripen.

På scoringen var det totalt kaos mellom Cucurella og stopperkollega Kalidou Koulibaly.

Den andre scoringen var et vakkert skudd av John McGinn.

Resultatet gjør at Chelsea faller ned til 11. plass på tabellen, Aston Villa klatrer opp på niende.

Annonse
Sjokk i Tyskland: Giganttabbe
Foto: NTB

Sjokk i Tyskland: Giganttabbe

Thomas Tuchel har satt fyr på Bayern München umiddelbart. I stjernemanagerens første kamp leder laget 3-0 til pause mot erkerival Borussia Dortmund.

Det første målet var en gedigen tabbe av Dortmund-keeper Gregor Kobel. Keeperen skulle klarere et gjennomspill fra Bayerns Dayot Upamecano, men bommet på ballen. Dermed scoret stopperen fra egen halvdel.

De to neste målene har blitt satt inn av Thomas Müller. Det ene etter at Kobel leverte en skrekkelig retur på et landskudd.

- Kobels verste kamp, skriver den tyske avisa Bild.

Kampen endte 4-2 til Bayern.

Før kampen ble det en heftig krangel på direkten på tyske Sky Sports mellom de to gamle Bayern-heltene Oliver Kahn og Lothar Matthäus. Førstnevnte er nå direktør i klubben, sistnevnte ekspert på TV.

Matthaus har kritisert måten Bayern sparket tidligere manager Julian Nagelsmann. Treneren var på skiferie da klubben bestemte seg for å sparke ham, og han fikk vite om nyheten via media.

- Jeg ville ikke fortelle treneren at han har fått sparken over telefon. Det er ikke min eller Bayerns stil, sa en rasende Kahn på Sky Sports.

- Jeg ville ikke ha noen krig med deg, Oliver. Du kan ringe meg når som helst, svarte Matthäus.

Annonse
Liverpool-bussen angrepet
Foto: NTB

Liverpool-bussen angrepet

Manchester City skriver i en pressemelding at Liverpools spillerbuss ble angrepet på vei ut av Etihad etter lørdagens kamp mellom lagene.

- Vi forstår det ble skader på Liverpools buss på reisen hjem etter at gjenstander skal ha blitt kastet på bussen. Hendelser som dette er totalt uakseptabelt, og vi fordømmer dette på det sterkeste, skriver Manchester City i pressemeldingen.

Annonse