Annonse

Sportsstudio

Hedret av Putin
Foto: NTB/AP

Hedret av Putin

Russlands president Vladimir Putin har belønnet kunstløpstrener Eteri Tutberidze med en høythengende orden mindre enn et år etter Kamila Valijevas dopingsak.

Valijevas positive dopingprøve og etterspillet etter denne fikk voldsom oppmerksomhet under fjorårets OL i Beijing. Den russiske tenåringen ble trent av Eteri Tutberidze.

I januar besluttet president Putin at Tutberidze skal tildeles av Russlands høyeste utmerkelser, Alexander Nevsky-ordenen. Den tildeles personer som «har besørget treningen av utøvere som har oppnådd store sportslige bragder».

Kunstløpstreneren får utmerkelsen for det elevene presterte under OL i Beijing. På Tutberidze treningsliste står også OL-mesteren Anna Sjtsjerbakova. Trenerprofilen har samtidig fått mange spørsmål rundt de korte karrierene til utøvernes hennes, samt at utøverne har slitt med mange skader.

15 år gamle Kamila Valijeva var med på å sikre gull for ROC-laget i lagkonkurransen i Beijing i februar i fjor. Hun vant også kvinnenes kortprogram, før hun feilet i friløpet. Hun var da under enormt press etter at det ble kjent at hun hadde avlagt positiv prøve i det russiske mesterskapet i romjula 2021.

(NTB)

Annonse
Tottenham bekrefter ny manager
Foto: NTB

Tottenham bekrefter ny manager

Ange Postecoglou er ny manager i Tottenham. Det bekrefter klubben tirsdag.

57-åringen fra Australia har de siste to årene ledet skotske Celtic med stor suksess. Han har tidligere ledet det australske landslaget.

Han har signert en fireårskontrakt med klubben fra Nord-London.

- Ange tar med seg en positiv mentalitet og en offensiv fotball. Han har dokumenterte evner på utvikle unge spillere. Vi gleder oss, sier styreleder Daniel Levy i en pressemelding fra Tottenham.

Tottenham har lagt en skuffende sesong hvor de havnet på 8. plass i Premier League bak seg. Underveis i sesongen kvittet de seg med manager Antonio Conte, og midlertidig sjef Cristian Stellini. Tidligere spiller Ryan Mason ledet laget på tampen av sesongen.

Framtida til toppscorer Harry Kane er også usikker. Spissen har blitt linket til en overgang bort fra Tottenham denne sommeren.

Annonse

12.30: Presenterer troppen

ULLEVAAL (Dagbladet): Straks tar Ståle Solbakken ut troppen til de svært så viktige EM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Kypros.

Dagbladet følger uttaket direkte.

Skottland venter hjemme på Ullevaal lørdag 17.juni, før Kypros kommer på besøk tre dager seinere. Solbakkens menn ligger på tredjeplass i gruppa med ett poeng. Skottland topper gruppa med seks poeng, mens Spania står med tre.

12.30: Presenterer troppen
LANDSLAGSSJEF: Ståle Solbakken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Annonse
AFP: Karim Benzema har signert for Al-Ittihad i Saudi-Arabia
RYKTES KLAR: Karim Benzema er på vei til Al-Ittihad. Foto: NTB

AFP: Karim Benzema har signert for Al-Ittihad i Saudi-Arabia

Karim Benzema (35) slutter seg til Al-Ittihad i saudiarabisk fotball. Ballon d'Or-vinneren har skrevet under kontrakten, melder AFP tirsdag.

Det franske nyhetsbyrået hevder å ha fått signeringen bekreftet av en kilde i Al-Ittihad. Kilden er ikke navngitt.

- Benzema har signert en kontrakt som bekrefter overgangen hans til Al-Ittihad for en treårsperiode med start fra neste sesong, sier vedkommende.

Nylig ble det kjent at Benzema var ferdig som Real Madrid-spiller etter 14 år i klubben. Der vant franskmannen en rekke store titler, deriblant mesterligaen fem ganger.

I fjor vant han Ballon d'Or etter en supersesong på Reals vei mot triumfer i både La Liga og Champions League. Benzema gjorde 353 mål på 647 kamper for de liljehvite fra den spanske hovedstaden.

Toppfotballen i Saudi-Arabia lokket tidligere i år til seg Cristiano Ronaldo. Han fikk en kjempekontrakt med Al-Nassr, og Benzema er også ventet å få en betydelig årslønn.

Lionel Messi er også sterkt koblet til spill i Midtøsten den siste tiden.

(NTB)

Annonse